samsun adına kar haritasına aldanmayın tabiki meteocielden bakabilirsiniz il il yazarak 16 sı ve 17sindeki yağışlarla örtü olur 16 sında yoğun kar tipi fırtına olma durumu var izobar sıklığına göre
Fevzi Burak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Sadece gfs değil ukmo gem de de doğulama var çok güzel gelişmeler yaşandı sabah sabah orta ve doğu karadenizde örtü almayan şehir kalmıyor görüntülere göre biraz daha olacak doğulamayla sistemi daha erkene alabilir bölgemiz hayırlı olsun ecmwf ye de bakalım önemli
-
Pandora hocam aynen öyle bölgemizde sapma haritası çok yüksek o sapmanın lehimize olacağını düşünüyorum 16sı için de bir bölümde sapma yüksek sistem akşama göre iyi doğuladı bu trendin gün içerisinde devam etmesi dileğiyle
-
ecmwf 144h sapma haritası italya tarafı için hayli yüksek
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bu da örnek olsun diye samsun diyagramı
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Arkadaşlar diyagramda ana çıktı italya tarafı için en soğuk senaryo bizim içinse sıcak çıktı oldu hatta diyagramda sabaha göre iyiye gitme var ana senaryo kötü olsa da epsyi çok beğendim
-
Fevzi hocam ecfm sonra açıklama yapar bnce
sistemi bize çevirebilecek aslında çok ufak detaylar var mesela icon bizim için güzel çıktı sayılır sistemin oturmasına daha var son 24h a kadar değişimler olur
-
samsun merkez boşlukta kalır dedim gfs ana çıktıya göre soğuk girdiği an rüzgar karayel bu da yağışı kesiyor. diğer ilçelerde sıkıntı yok iç kesimlerde her türlü kar alır siklonik sistemde soğuğu yakaladığı zaman. daha çok değişir akşamki ecmwf önemli diyagramda gfsyi destekleyen senaryo sayısı az umarım böyle siklonik bir sistem olmaz hemen koy vermeyin ama temkinli olalım
-
bu görüntüye göre olmaz bol kuru soğuk çeker soğuk girdiği an
-
orta ve doğu karadeniz için en büyük felaket senaryosu oldu şehrim içinse en kötü olay oldu örtü olmaz bu şekilde gelirse görsel olur geçer batı karadeniz ve marmara bölgesi için iyi oldu nasipte yokmuş bu sistemin siklonik bir sistem olacağı yüksek bir ihtimal oldu ve işin içinde siklon olacağı için değişime çok açık bir sistem haline geldi.
-
Hocam doğulasa bölgemiz gneeli için daha da iyi oluyor Akşam tahminen ecmwf de gfsde doğular gibi ne dersniiz
inşallah doğulamasını bekleyeceğiz bu endekslerle bu kadar batılı geleceğini sanmıyorum hala daha vade var
-
ecmwf kadar batılı olmaz diye düşünüyorum onu sağlayan bir endekste yok
-
öğle güncellemesi yaşadığım şehir samsun adına gerçekten enfes bir çıktı oldu :D
-
Ecmwf ana çıktıya takılmayın diyagramlardan da belli oluyor sapması yüksek bir çıktı bu ihtimal çok zor akşama dönecektir bu haliyle değerlendirecek olursak örtü orduya kadar olur ordu da dahil ilerisine gitmez gibi gözüküyor ama en batılı çıktısını sundu böyle gelmeyecek
-
Sistem sınırı ordu oldu doğu karadeniz boş kaldı samsuna yine iyi verdi ama doğu karadeniz sıkıntı batı karadenizdeki yağışları da azalttı ama ben ecmwfnin sapıttığını düşünüyorum akşama düzelmesini bekleyeceğiz.
-
Sabah güncellemesi tüm bölgemiz adına güzel geldi soğuklarda güzel beğendim.