Fevzi Burak tarafından yazılan gönderiler
-
-
bu kadar batılı indirmesini beklemiyordum ilerdeki sinoptiği etkileyecek gibi bu durum
-
Çok batıya verdi ilk sistemi
-
Bolu da iyi kar alacak
-
Güzel gelecek :))
-
Vallaha hocam evimin karşısında bir dağ var egerki orayi beyaz görürsem akşamı sahilde kar görüyoruz bakalim ne olacak 🥰
Hadi inşallah diyelim o zaman
-
Hocam ben 200rakimdayım Aralık ayında havada da olsa görürüm İnsallah
Havada görme ihtimalin yüksek
-
Samsun sahil yılbaşi haftasi havada bile olsa gorme imkanimiz var mi hocam sistem bu şekilde gelirsen?
Gfs gibi gelirse model sonu gibi var ama şimdiden nasıl geleceğini kestirmek zordur.
-
Hocam kaç rakımlara kadar inebilir örtü?
Sİstemler peş peşe geldiği için ne zamana baktığımıza bağlı. İlk dalgada 600 700 mlere 2.dalgada 250-450 mlere iner gibi. İlk dalgada -4 -5 girdiği zaman dediğim rakımlara inebilir örtü. Peşine soğuk artmaya başladığı zaman -6 -7 girdiği zaman 300 400 mlerde görebiliriz. Son dalga işte o son dalga sahilleri beyaz örtüyle buluşturabilecek dalga.
-
doğu karadenizinde yılbaşıya örtülü girme olasılıgı var mı bu resimde batı karadenize yağıyo kar
Biraz daha zaman var. Zaten ay sonuna kadar kıyı kesimlerde örtülü bir kar beklemiyorum. Daha çok iç kesimlerde kar yağışları olacak gibi duruyor. 20sinden sonra ise kıyılara kar yapabilecek potansiyelde sistemler olabilir. Ancak dediğim gibi daha vade bir hayli uzun sabır ve temkinle takip edelim.
-
Model sonunu görelim bi bakalım. Yb çok geniş bir alanı kapsıyor. 228hda soğuğu çekip indirecek kol işi bozdu biraz böyle gelmeyeceğini biliyoruz zaten vade uzun. Ybnin gronlnda gitmesine çok takılmayın derim. Misal gefs4.senaryo akşam güncellemesine bakın anlarsınız demek istediğimi
-
Güzel senaryolar çıkacaktır. Ortalama yine iyi gelir.
-
Sadece izleyin saçmalamazsa
-
Gronland sıkıntı Yaratmayacak gibi
-
Gronland tarafı sıkıntı yaratmazsa güzel gider devamıda