Unutmayın, biz burada herkesin dediğini değil kimsenin demediğini demek için varız
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
İstanbul halkı Aralık ilk haftası kar kovalayabilir takipteyim.
-
Megakent sınırda şuan hala yoğun yağmurun ötesine geçemiyor
-
Cephe geçişi esnasında bu sistem de balkanlar daha soğuk olacak,yağış anında sıcaklığı yeterli seviye de düşüren yer görsel kar alacak
-
Dikkat 26-27 kasım gümbür gümbür geliyor..Ege denizi de tepki verebilir denizler hala çok sıcak 24-48 saat aralığında ciddi değişimler olabilir..
-
-
Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba,
Öncelikle aksiyonu bol bir sürece girdiğimizi belirtmek isterim karadeniz üzerinde oluşan 990 mb siklonik oluşum tekrardan bize belirtti ki son 24 saate kadar her an herşeyi yapabiliyor. doğu marmara ve batı karadeniz üzerinden karaya oturması ile zonguldak civarına hasarlı bir fırtına bırakıyor..İstanbul için öğlen saatlerinden itibaren yağış batısından başlayarak gücünü de azaltarak artık veda edecek.
Gelelim önümüzde ki sürece, kim ne derse desin atmosfer bir oluşuma girerse biz ona patern diyoruz, bu oluşum bir süre devam eder mesela yüksek etkisine girseydik çoğunluğu yüksek etksinde aralık ve ocak başı devam ederdi yani kasım bize her kış öncesi hemen hemen hep bir fikir vermiştir.Şimdi bu kışın ana fikri de şu bu kış hızlı başlıyoruz 25 kasım aralık başı sistemleri olacak ardından aralık içinde yine bu patern bizi soğuk tarafta bırakacak.Şimdi endekslerin negatife yani avrupa yı soğuk bizi sıcak tarafta bırakacak etkisi de olacaktır bu da kışın 2.yarısı yani ocak sonu şubat ayları ülkemiz adına sıkıcı bir kış ve ortlama üstü sıcaklık beklentim var.Şu yaşayacağımız 1.5 ay güzel olup geçmiş kış fikrine bağlı kalarak kışın geri kalanının ılıman ve yağışlı geçmesini bekliyorum.
NOT:
Tahmin öngörü modellerden ziyade geçmiş bilgi bikimi ile yapılmıştır bu sene kuvvetli nino senesi olacağı için geçmişte çok örneği olmamakla beraber yağışı bol sıcaklığı sınırda olan yerler olacaktır.Kısacası istanbullu bu sene lodos arkası kar sistemlerini görebilir.
Herkese iyi pazarlar
-
ECMWF 240’ın Kutup Görüntüsü Güzel
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bu görüntü normal de Kar ve fırtına geliyor görüntüsü.Ama aylardan Ekim ve sıcak bir karadeniz ve ege varken bakalım tepkimeler ne olacak. Mutlaka batı akdeniz tepkime verecektir fırtınalı sistem garanti ama karayel almamız şart
-
Herkese iyi akşamlar uzun aradan sonra bizleri tekrar buraya atacak kadar iddaalı bir sistemcik ile karşı karşıyayız..Bizler sistemcik desek de dönemi itibari ile Ekim ayı içerisini de göz önüne aldığımızda etkisi ve kapsadığı alandan dolayı sistem oldukça güçlü..
Peki bu sistemin gelme ihtimali kaç dersek %60-70 ler de ancak balkanlar daha çok etkilenecek gibi duruyor.Bu sistem ocakta gelse kar yapar ekim de gelince soğuk yapar neden ?
1.si kuzey deposu tam ilk defa bu kadar soğuk olacak2si deniz etkisi.
Sistem poyraz ile gelirse ki öyle duruyor şuan için o zaman kuvvetli rüzgar ile soğuğu yer seviyesin de 12-14 c çeker megakentte. Karayel e dönerse ki ihtimal az o zaman istanbul dahi tek hanelere düşecek.Bu yaşım da ekim ayın da kapladığı alan ve gücü itibari ile ilk defa bu tarz bir soğuk modeli görüyorum bakalım takibe devam.
Herkese hayırlı geceler montlar hazırlansın tam grip havası…
-
Malum durumlardan dolayı açıkcası kış hevesim kaçtı.
2022-2023 kış sezonu istanbul ve sahil kesimler adına bitmiştir.Büyük değişim olursa bilgilendirme yaparım.
Yaza geçişte kuraklık tehlikesi beklemiyorum el nino geçişi kışa göre yağışlı bir yaz bekliyorum ve akabinde de güzel bir 2023-2024 kışı gelebilir.
İyi bakın kendinize
-
İstanbul için Pazartesi-salı hatta örtü ve buzlanmadan dolayı da çarşamba diyorum okulların tatil edilmesini bekliyorum.Sömestr uzayıp perşembe açılabilir
-
arkadaşlar 70 saatten bahsediyoruz, siklon tam boğazdan girerse yağışlar kky ve yağmur olur ancak tahminim benim tüm istanbul kar ve örtü alacağı yönünde. özellikle 7 si gibi dek bantları vurduğu yerde örtüyü kısa sürede sağlayacak. benim düşüncem 5 inden çok 7-8 sistemi daha net ve dek bantları daha iyi olacağı yönünde.
-
sibirya nın gelmeme ihtimali de var bu arada
Trof etkisi ile de soğuma artacak.-16 ların balkanlarda asılı kalması muhtemel
-
Bahsettiğim bu arada izlanda atakları için değil, izlanda ataklar 4-5 7-8 için gelecek ve akabinde ki 11 civarı soğuma asıl o zaman ön plana çıkacak onu kaçırmamalıyız
-
Beklediğim görüntüyü göremedim modeller bize hüsran yapabilir malesef italya riski yükseldi