11-13 civarı gelecek babayaro için an itibari ile italya riski öne çıkıyor.Öğlen ve sabah modellerin de de göze çarpıyor.Siklon hareketleri her 6 saatte değişebilir ancak 11 için soğumayı kaçırırsak üzülürüz
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Ardı ardına gelecek 3 soğuma da birbiri ile benzer sinoptik.Doğu atlantik üzerinden gelişen ve batı avrupaya hakimiyet kuran bir azor yüksek basıncı akabinde izlanda da güçlenip sırt hareketi ile bize doğru yönelen izlanda atağı.Kısacası bizi soğuk tarafta bırakıp iç ve doğu yani karasal ve sahilden uzak kesimler için kky ve kar sahil kesimler için yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde bir döngüye gireceğiz.Şimdi bu döngü ne zaman değişir derseniz bu döngü 10 şubata kadar devam edecek olup arka arkaya gelip zaten soğuk etkisinde olduğumuz ve arkasından gelecek soğuma ile zaman zaman etkin yağışlar olacak.7-8 civarı daha iyi duruyor şuan da ancak bu da değişebilir çünkü sinoptik buna uygun ve patern şuan sırt etkisinde nasıl 2 ay sıcakta kaldıysak şuanda da sırt bizim lehimizde.hayırlı olsun ama istanbul için 7-8 daha mantıklı sonrasında da 11-13 belki 1-2 gün gecikme olabilir ama babayaroyu takip edecepiz
-
Başlık güncelleme yapıldı 10 yıl aradan sonra Şubat ayını ortalama altında kapatacağız inşallah
-
Kar haritalarının istanbul için düşük olması çok doğal.Bir kere izlanda sisteminde zaten sıcaklık sorunken siklonik oluşumla bunu istanbul kara çeviremez.Şubat ilk hafta geçecek koridor açılacak o zaman bir polar atak ihtimali ve 12-13 ü gibi babayaro inecek
-
İstanbul acele etmesin
-
Şubat ayı çok kuvvetle muhtemel ortalama altında kapanacak çoğu yerde.
Buna istanbul da dahil.Ciddi kurak dönemden sonra bu kadar hareketli ve yağışlı döneme kimse itiraz etmeZ heralde.İç ve doğu bölgeler sağlam yağış alacak.İç ege de bu kar yağışlarından 3-6 şubat aralığında pay alacaktır.
6 şubat civarı daha güçlü salınım ile karadeniz sahil kesimi de ortak olacak olaya istanbul için henüz kesinleşmiş durum yok sebebi izlanda sisteminde sıcaklık sorunu gibi duruyor ilk atakta ancak 6-7 sonrası soğuk tarafa geçip bir koridor olacak ve akabinde polar atak alacak gibi duruyor.Mesafe olduğu için kesinleşmiş bir durum yok ancak kar değerlerine indik ve kış 1 şubat itibari ile artık başlıyor.
Ben son zamanların en sert Şubat ayı olacağını düşünüyorum..
-
Yani 2 sistem gelecek üst üste bence
-
Vortekse dönebilir yalnız endeksler de yükselme var ben size birşey söylim bu yazımı da not alın yarın karadeniz sistemine dönerse kimse ne oluyor demesin
-
Daha önemlisi senaryolar oldu ortalama oldu bence fantastik saçma bir güncellemeydi
-
Ben sistemi çözdüm de tek sorun şu ki sistem siklonik bir sistem olarak mı yoksa dek mekanizması ile gelip 1 gün içinde bitecek mi ?
-
ülkenin doğusu için kötü istanbul için özel yapılmış sinoptik.Bu tarz siklonik kar 24 saatte 15-20 cm rahat yapar
-
Buz gibi karayel ile kar fırtınası başladı h olsun
-
Bence model geç çözdü bu sistemi biraz soğuk senaryo olarak sırıtabilir
-
Kar fırtınası gfs 18z de buyurunuz start verildi
-
3 e kadar sayın siklon patlasın