200 saatler çok önemli değil önce 144 ve 200 arasını çözelim.Sapma haritasında hala izlanda taraflarında 10-15 arası sapma gidip geliyor.Orayı tamamlamamız lazım zaten sonrasında Azor set çekecek inşallah
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Selamun aleykum hayırlı geceler hayırlı kandiller edeceğimiz dua ve yapacağımız ibadetler kabul olsun inşallah
-
bu görüntü 10 gün sürer demiş gfs. ayrıntıya takılmayın.
gem yorumlama : 132-144 arası karayel ile kar atıştırır artık demiş istanbul adına, iskandinav evet 5-6 şubatta kızaracak sistem Türkiye'nin demiş.
ecmwf ??
-
180 saat itibari ile oluşan fark izlandaya set ve jet akımının gücü ile ivme bize döndü.Akşamdan sonra fikir devamı güzel ancak sevinmek yok bakınız 180.saat sapma 15 dam seviyesi hala yoruma açık izlanda basıncını gösteriyor.Sevinmeden üzülmeden devam.
Hayırlı geceler
-
Bu arada tabi ki bu sistem süper ancak benim derdim 12-13 ü gibi babayaroyu almak koridoru açma fikri senaryo olarak güzel
-
Nao da size bahsettiğim 2 pozitif fazın birden negatife yönelmesini bekliyorum ancak avrupa riski var demiştim hala da var ama bu görüntüler çıktıkca ivme bize döner nötr nao şart bakalım
-
Hocam diyagramlarda hareketlilik görebiliriz dimi?
4-5 ve sonrası aşağı ivme şart.Bu çıktıda muhtemelen en çılgın senaryo olabilir ama zaten 4-5 sistemini alırsak sinoptik bize döner o yüzden almamız şart
-
En soğuk senaryo çıkabilir ancak soğuktan ziyade basınç dizilimi ile efsane senaryo bu
-
Diyagram da yavaş yavaş 5-6 için hamak bekliyorum artık
-
Akşama göre bir tık kötü olmasının sebebi zaten izlanda alçağı modeller de rahatsız ettiği için sistemi doğuya itiyor olmasıydı bu güncelleme de biraz doğulatma var ancak tam zamanında set geldi devamını merak ediyorum
-
Amerika da soğuklar jeti hızlandırdı azora destek olan 2.Vardiya 180 de geldi şimdi yaslanıp izleyelim bakalım bundan sonrası senaryo artık.bu arada amerika da soğuk atağı biraz kırptı gfs
-
Yaslanın arkanıza
-
Jet akımını açın izlandaya doğru jetin kuvvetlenmesi sistemi getirecek..180 saate atak geldi devamı şart
-
-
Akşamdan iyi değil ama fena da değil.Henüz izlanda seti çekilmedi