Nao ısınmayı doğruluyor..Şubat 11-12 sonrası iş lehinize dönebilir demiş.
Bu arada gfs 06 amerika soğukları yine can alacak demiş ay sonu
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturNao ısınmayı doğruluyor..Şubat 11-12 sonrası iş lehinize dönebilir demiş.
Bu arada gfs 06 amerika soğukları yine can alacak demiş ay sonu
Önceki dönemler de biz izlanda atağı da alsak sistem kar potansiyeli taşıyordu ancak bu süreçte malesef basınç dizilimi itibari ile soğuklar yine söylüyorum hep söyledim maks -10 olur.Buda iç bölgeler için yeterli kıyı bandı için malesef yetersiz.Bize sürekli soğuk süreç değil dalgalı süreç lazım ki birden salınım olsun..Nao da pozitif faz ağır basıyor muhtemelen 7-8 şubatta ısınma kaçınılmaz gibi ancak ben bu ısınmaları severim arkasında salınım yakalarsak o zaman soğuk deposu iş yapacaktır zaten str ısınması tek mermimiz oldu artık.Beni şaşırtan girdap rüzgarlarında son veriler de inanılmaz artış var bunu hiç bir veri göstermiyordu.
Şubat 12-13 civarı gelecek olan soğuk dalga da Avrupa bir adım önde
Gem sistemin ömrü uzun vur kaç yok diyor ukmo ve gfs de soğukların gücü arttı yağış ile beraber iç bölgeler kar altında olacak diyor
Gem ukmo ve kısmen gfs düzeliyor..
şubatta peşpeşe sistemler alicak mıyız cografyaciburak >>>WinteR<<< Havist
Evet, Şubat ya bizim ya da avrupanın
Yok -15 için ilk haftasının geçmesi mantıklı olur.İlk hafta beklentim yok ecm o çıktıda 6 şubata kadar olan kısmı gösteriyor.-15 o mesafe de zor ama akabinde o tarihler de ay ortasını şaşkınlıkla ve heyecanla takip ederiz
Nao ve özellikle ao pozitife yönelebilir +2 faz şeklinde.şuan gfs modeli hafif negatif gösteriyor ancak ben ecmwf gibi pozitife yönelme ve +2 civarını bekliyorum
Hocam iç ve doğu bölgeler için tahmininiz
Bu ay sonu başlayacak olan süreçte tek garanti yönümüz yağışlar gibi duruyor.İç ve doğu bölgeler oluşacak alçak basınç ile güzel yağışlar alabilir kar için son 3-4 günü beklemek gerek
Gem sabah çıktısı sistemi ince ince işlemeye başlamış..Sistem balkan ve trakya için ay sonu daha da güzelleşebilir der.İstanbul ise her an karayele döner dönmez yağışı yakalarsa ucundan alır demiş..
Bu veriler ışığında ve 27 si sonrası başlayan 3 atak str.ısınması ile beraber şubat ayı uzun aradan sonra mevsim normalleri altında kapanabilir…
Şubat ayının 11-13 gibi ciddi bir sistem öngörüm var.Bu minör ısınma ile beraber doğudan bir misafir gelecek
Kıyılar hatta bazı iç kesin şehirler için boşa kuru soguk.
yüksek kesimler veli nimet ama yağış olursa yoksa aksi takdirde oralar içinde buz dondurucu soğuklar oluşur
Olsun bu sistem sayesinde şubatta ki soğukta vakum görevi görecek o ab
Rakım sistemi olmuş fazla bişey beklenmez bu sistemden
Şubatı bekleyin megakent dahil.Bu sistem de soğukluk en fazla -10 olur gibi
cografyaciburak hocanın dediği AB'yi verdi gfs bakalim ne olcak
O ab olduğu sürece soğuk tarafta olacağız