cografyaciburak hocam özelden yazdim cevaplarsan çok sevinirim
Yazma kardeşim bana
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturcografyaciburak hocam özelden yazdim cevaplarsan çok sevinirim
Yazma kardeşim bana
@Salihh şuan lehimize
Hoca bu seneden umudu kesmiş
Şubattan çok ümitliyim ama şubat başındaki sistemi almamız şart onun sayesinde str ısınma ile gelecek şubat ortası sistemini de bize yöneltebiliriz
İtalya üzerinde ki alçak basınç alanı sayesinde sistem alacağız desem inanırmıydınız ?
Bakın gfs öğlen güncellemesi alçağı görmeyip sırt etkisiyle azoru direk yatay halde ve jet akımlarının tam 26-27 si gibi güçlenmesiyle sistem direkt orta ve karadenize salınım gösterdi.Ben bunun tam tersini ve sistemin özellikle şubat başında balkan kökenli sağlam soğuklarla geleceğini düşünüyorum.Ay sonu için iç ve doğu kesimler güzel kar alabilir takip ediyorum ancak şubat başı işin içine megakentte girecek ve özellikle balkanlar marmara ve batı karadeniz kısmen iç ege civarı da dahil olabilir güzel kar yağışları olacaktır.Sonuç itibari ile yağışlarımız başlayacak bu havalar geçecek merak etmeyin.
Sene başında kasım nasış gelirse öyle gider lafı bu senete tam uydu özellikle kasım civarı kafkaslara gelen kar ve soğuk orada örtü ile beraber yüksek hakimiyeti her sistemde korudu orada yükselen basınç izobarları bizi iyice sırt etkisinde bıraktı.
Sırt etkisi düz mantık v şeklini düşünebilirsiniz atlantik sırtı ile avrupaya kaçan soğuk akım ve bizim tekrar yüksek etkisinde kalmamız ile aylardır kuruduk resmen.Bu olay şubatta tam tersine dönebilir bu şubat başı sistemi çok çok önemli orada oluşacak basınç alçağı sayesinde rex blokaja gidebilir olay
Şimdiden buradan uyarayım yağış ciddi duruyor
Antalya bölgesi ülkede ki en ciddi yağışa hazırlanıyor halk dikkat etmeli,
Özellikle finike kemer bucak hattı 1 hafta yoğun yağışlı
Şubat güzel duruyor
Ocak ayını istanbul kapattı.
Sistemi kaybettik azerbaycan biraz nasiplenir gibi doğuya kaydı malesef
Bir önceki konu da avrupa riskinden bahsetmiştim avrupa sistemi aldı, bunda avrupa riski yok ya bize ya kafkaslara kayacak dedim kafkasa kayacak gibi bir adım öndeler gelen baba soğuğu da onlar alırsa kafayı yemelik olur.9 ocak sistemi geliyor ama bize gelmeli
14-15 gün daha kurak geçecek.Ayın 13-14 ü gibi izlanda üzerinden gelecek serin ve yağışlı hava nihayet ülkemiz de yağışlara sebep olacak gibi duruyor son analizler bunu gösteriyor.Az daha sabır en azından yağış almamız gerek.
8-9 gibi sistem ortalama bir sistem gibi duruyor.13-14 yapışlı hava 20 si gibi de sert soğuk beklentim devam ediyor.
Modeller de gördüğünüz görüntü pozitif ancak nötr yönelme 6 sı gibi başlayacak şaşırcaksınız ama italya hatta avrupa riski bile var modellerin tamamı hatalı yılbaşında sistemi takibe başlayacağız dedik öyle de olacak modellere kafa yormayın noeldeler
Modeller endekslere göre değil endeksler modellere göre yansır da o yüzden
Konuyu açarken gfs sistemi veriyordu sizlere gfs gibi gelmeyecek yarın bozduğunda neden bozdu diye üzülmeyin demiştim.Şimdi beklediğim sistemi ilk gören son 2 senenin iyilerinden Gem oldu.Yükseğin konumu çok iyi ve tam beklediğim yer de.Devamında buz yağar karadenizden