Hocam İstanbul anadolu yakası(Ümraniye) olarak en yoğun yağışı ne zaman alırız. Vortex hariç, vortex gelecek ise en şanslı bölgeler neresi
Bu gece saatlerinden itibaren oluşumlar lehinize olacak
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHocam İstanbul anadolu yakası(Ümraniye) olarak en yoğun yağışı ne zaman alırız. Vortex hariç, vortex gelecek ise en şanslı bölgeler neresi
Bu gece saatlerinden itibaren oluşumlar lehinize olacak
Vortex avrupa yakasının kıyı kesimlerine vurabilir mi ? Bakırköy için beklentiniz nedir ?
%80 etkileyecek
Vortex vurursa beklentiniz nedir ? Vurmazsa beklentiniz nedir ?
Vurmadığı yer olmayacak istanbul da
Beylikdüzü ne olur Burak hocam
Devam
Tuzla ne olur hocam birde vortex uine avrupa yakasındamı etkili olucak öncekinde orada çok takılı kalmıştı
İstanbulun tamamı etkilenecek.Gücü öncekine göre az olacak ancak etki alanı 1.atak ve 2.atak şeklinde gelecek.1.atak boğaz üstü 2.atağı avrupa boğaz ve doğulama ile anadoluya bekliyorum cuma akşam netleşir hatta cumartesi ilk saatler de radara göre belli olacak
Bu ısınmayı her model veriyordu yani sistem fos değil izobarlar akşam itibari ile daha iyi olacak rüzgar dek sistemi için iyi durumda hızlı olması kütle kayıplarına hızlı geçişlere sebep olurdu 40-60 arası hız iyidir
Akşam kütlelerin yoğunlaşması muhtemel mi hocam
Gece saatleri demek daha doğru olur
Zaten az çok sistemin nereleri etkileyeceği artık herkes tarafından biliniyor sanırım.İstanbul batısı sert giriş yapacak demiştik dün gelen görüntülere göre batı istanbul çerkezköy saray kapaklı tarafları güzel kar aldı örtü ile beraber
Evet soru-cevap yapalım biraz?
İstanbul üzerine soru var mı
Var mı vorteksi düşünen ?
Anadolu yakasına o ciddi kütleler aynı şekilde gelecek mi yoksa hafifleyerek mi gelir . Üsküdar merkezdeyim.
Rüzgarın yıldıza dönmesiyle anadoluyu da kütleler kaplayacak ancak önce avrupa yakası boğaz hattı ve anadolu yakasının kuzey kesimleri sisteme giriş yapacak
Girdap konusunda ocakta gelen girdap gibi etkili olacağını düşünmüyorum neden ?
Karadeniz ortalama 7-8 c civarında yani daha da soğudu deniz.Bu da bir alçak sistemi doğurması için arada ki sıcaklık farkı ne kadar çok olursa tepkime o kadar fazla olur.Girdap günün sabahı kuvvetlenerek daha da batıdan çıkmıştı bunda modellerin o kadar yanılacağını düşünmeyip etkisinin de yarısı kadar olmasını ama yine vurduğu yerde etkin kar birikimi yapabileceğini söylemek lazım
11.03.2022 için yarın öğlen yine son duruma bakar not yazarız.Yağış kestiği an sıcaklık sahil bandında 2 c aşabilir bu da yağış anında tutunmanın erimesi demek olacak.Birikim yapacak örtü perşembe akşam itibari ile olacak
ACİL UYARI
Yarın sabah saatleri itibari ile ( 06.00 ) istanbulun batısından başlamak üzere ciddi kütleler ve yoğun kar yağışları başlayacak 8 sularında istanbul avrupa yakası için yoğun bir yağış bekliyorum dikkat edilmeli yağış esnasın da sabah saatleri olması sebebiyle günün en soğuk anına denk geleceği için ufak bir tutunma dahi zeminde sorun yaratır sürücüler dikkatli olmalı kademe kademe gideceğiz şuan için yarın öğlene kadar avrupa yakası ağırlıklı kütleler bekliyorum rüzgar poyraz yönünden sert esecek.. Anadolu yakasına saatler ilerledikce yağış akacak kar almayan örtü olmayan yer kalmayacak tadını çıkarın 10/03/2022 den bahsediyoruz asfalt gözükmesin yeter ama ben bi en az 10 bekliyorum
Vorteks cumartesi pazar arasına geçişte karaya çıkacak gibi duruyor gece saatleri olması bir avantajdır iyi değerlendirilmeli.
Toplam anlamda istanbul adına güney sahillerde 5-10 cm birikim idealdir avrupa yakası batı kesimleri 20-30 cm civarı alacaktır beylikdüzü tarafları dikkatli olmalı.Anadolu yakası iç kesimleri ile karadeniz hattı dikkatli olmalı.Bölge bölge miktarlar fark yaratacak gibi