Arkadaşlar bu tarihte gelecek sistem emareleri artmaya başladı.Ay ortası Azorun tekrardan batıavrupa üzerine oturması ile burada hakim kalarak bizi soğuk tarafta bırakmasını bekliyorum.Ortalamanın 1-3 c altında olacağız ve Zonal rüzgarlarında bir kademe düşüşüyle tekrar bir arktik soğuma atağı yani Ayı sistemi alabiliriz Eski yunanlıların adını verdiği bu ayı sistemi şubat ortası bizlerle olabilir konumuz hayırlı olsun.Sıkı takibe başlayacağız
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Hocam bahtsız Ankara ne durumda 😅 cografyaciburak
Ee geliyor kar
-
Termik kökenli kafkas sistemi alabiliriz takip ediyorum.
-
Tekirdağ için düşünceleriniz nelerdir?
Salı akşam saatlerinden sonra çarşamba günün ilk saatleri başlayan sağanak yağış akşam saatlerinden sonra yoğun kara bırakacak kendisini.dinamik Soğuk hava akımının girişi ile kesilecek olan yağış ortlama 8-10 saat sonra kesilecektir..Yağış anında örtü ihtimali mevcut
-
konya Ankara sınırı hocam
Bulutluluk yarın gece artıyor nem artışı ile sıcaklık -3-4 lere gerileyecek.Yoğun yağış yarın gece saatleri itibari ile başlıyor muhtemeldir ki haftanın ilk günü beyaz örtü ile uyanacaksınız.Yağış süresi ortalama 6-12 saat görünüyor
-
Kopyanın kuzeyine cikarmi hocam rakım 1500
Tam neresi ?
-
Kıyı ege 2-3 şubat şiddetli yağmur alacak sel riskine karşı dikkatli olunmalı,İç ege kısmı yoğun kar 3-4 şubat dikkat
-
Konya kayseri hattı yoğun kar Dikkat
-
Gaziantep en son bu kadar kar yağışını ne zaman aldı bakmak lazım,10-20 cm lik daha kar geliyor
-
Karadeniz için ciddi kar bekliyorum
-
12-13 sistem yurda giriş yapar mı ne diyorsunuz ?
-
Hemen arkadaşlar bu şekilde gelen sistem için 12 sine kadar birşey yoktu demesin bu tarz azor etkinliğinde azorun sırtından gelen ab soğuk akımı kapıp üzerimize getirip yine azorun dinamik hareketi ile hızlıca doğulatır..Bu tarz sistemleri çok dikkate almam sadece yağışı iyi olabileceği için takibe aldım.Amerika ve almanya avrupa modelleri kısaca 2 şubat gecesine dikkat çekmiş..2 şubat günüydü sene 1992 bir cografyaci doğmuştu
-
6-8 saatlik sistemcik bile değil ama etkin bir yağış özellikle trakya adına örtü yapabilir takipteyim
-
şubat 2 gecesini takip ediyorum.3 şubat sabahı beyaz gelinlik olabilir sürpriz yumurta sistemi
-
Hocam bunu netleştirelim yani bu sadece İstanbul icinmi geçerli yoksa iç bolgelerde kar varmi
Olursa günlük sistem olur yani öyle bir sert giriş ülkeye göremiyorum 15 günlük periyotta..