cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler

ecm den sonra size birkaç açıklama yapacağım. Sizin gördüğünüzü ben de görüyorum ancak önceki sistem de olduğu gibi izobar sistemleri diye adlandırabiliriz bu tarz sistemleri. Yani yüksek etkisiyle biz soğuk tarafa geçiyoruz kutup ve sibirya kökenli sisteme evriliyor diye yorumlayabiliriz düz mantık.Burda benim verdiğim tarihten önce soğumayı ben de görüyorum ancak önceki sistem içerisindeyken 21-22 dememde ki sebep bu tarihler de üzerine sibirya termiği ile soğuklar daha da kuvvetlenip gelebilir.Bu ihtimal her geçen gün artmakla beraber sistemin hiç gelmeme ya da hava da kar görme olasılığına dönme ihtimali de mevcut o yüzden şuan da hala uzun vade de sistem. Hiç bozmadan gelmesi mümkün değil ancak bu tarz sistemler de bozma olduğun da izobar çorap söküğü gibidir bütün günleri etkiler. O yüzden buradan beni takipte kalın ara ara size bilgiler geçeceğim.

Gelelim bahsettiğimiz konuya.16-17-18 civarı görünen tablo sinoptik olarak farklılaşabilir.Bunun sebebi olarak portekiz hattından uzanan yüksek basınç ingiltere civarın da 1040 seviyesinden 1020-1025 mb düşen senaryolar mevcut. Bu basınç düşerse bize yönelen soğuk dalga izobar eğrileri sekteye uğrayıp tam konum itibari ile ege ye yönelmeden üzerimizden şöyle bir selam verip kayabilir.Netice de -10 sokar ancak yağış sıkıntısı çekeriz buna sebep olarakta yükseğin bize yakın olması olur. Yani ilk sistem de bu durum olabilir ancak benim beklentim 2.sistem yani günlerdir üzerinden durduğum 2.sistem ihtimali az değil hatta ilkine göre daha net gelebilir. hemen bir örnek ile anlatayım ilk sistemde ki soğuma çok güçlü olduğundan alçak baısıncın hızlı kuzeydoğu yönüne evrilmesi ile bize azorun tam o esnada tekrar yükselip şubat 20-21 bandında soğumayı Türkiye üzerine sıkıştırması olacaktır. Bu sistem ilk sistem ile de birleşebilir netice de ısınma olmadan 2.sistem gelecek. Yani kısaca 2 sistem gözüküyor ancak medya ve forum da gördüğüm kadarıyla uyarı vermekte fayda var evet örtü sistemi çok yüksek olasılık ancak birden sinoptik bozarsa hava da kara bile döner iş öyle efsane mefsane demeyin önce sinoptik otursun ayrıntıda efsane gizlenebilir. Koyu mavi görünce aldanmayın derim.

Saygılar.

Buna yakın senaryo olduğu için sistem bozulmaya sıcaklığı kırpmaya gitti.Efsane naraları atanlar malesef erken davrandı acele etmeden takibe devam 17 si için.Sonra asıl 22-23 e odaklanalım

Gelelim bahsettiğimiz konuya.16-17-18 civarı görünen tablo sinoptik olarak farklılaşabilir.Bunun sebebi olarak portekiz hattından uzanan yüksek basınç ingiltere civarın da 1040 seviyesinden 1020-1025 mb düşen senaryolar mevcut. Bu basınç düşerse bize yönelen soğuk dalga izobar eğrileri sekteye uğrayıp tam konum itibari ile ege ye yönelmeden üzerimizden şöyle bir selam verip kayabilir.Netice de -10 sokar ancak yağış sıkıntısı çekeriz buna sebep olarakta yükseğin bize yakın olması olur. Yani ilk sistem de bu durum olabilir ancak benim beklentim 2.sistem yani günlerdir üzerinden durduğum 2.sistem ihtimali az değil hatta ilkine göre daha net gelebilir. hemen bir örnek ile anlatayım ilk sistemde ki soğuma çok güçlü olduğundan alçak baısıncın hızlı kuzeydoğu yönüne evrilmesi ile bize azorun tam o esnada tekrar yükselip şubat 20-21 bandında soğumayı Türkiye üzerine sıkıştırması olacaktır. Bu sistem ilk sistem ile de birleşebilir netice de ısınma olmadan 2.sistem gelecek. Yani kısaca 2 sistem gözüküyor ancak medya ve forum da gördüğüm kadarıyla uyarı vermekte fayda var evet örtü sistemi çok yüksek olasılık ancak birden sinoptik bozarsa hava da kara bile döner iş öyle efsane mefsane demeyin önce sinoptik otursun ayrıntıda efsane gizlenebilir. Koyu mavi görünce aldanmayın derim.

Saygılar.

Yağış haritaları ile ilgili olarak konumunuza verilene çok aldırmayın 1 gün de çöp olabilir veri ancak ecm özelinde yağış haritasın da İstanbul adına ipucu karadeniz olmuştur. Karadeniz pembe-kırmızı boyandıysa istanbul tatmin edici kar alır.