Sırasını bekleyen Türkiye lodos arkası kara hazırlanıyor…
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Kompile gelse Hocam bize olmazmı
Teorik olarak mümkün ancak pratik olarak direkt -28 günümüz de maleseef.basınç dizilimi düşer ve bu da sıcaklığı keser
-
Modellere acele etmeyin.indeksler zaten dondurucu soğukları öngörüyor.Avrupa yavaş yavaş masaya yatırmaya başlayacak soğukları.Buradaki amaç güçlü negatif fazın pozitife direkt çıkması halinde bize de evrilmesi.Masaya dahil olacakmıyızı konuşalım yoksa sistemin öncü talibi Türkiye değil kademeli olarak gelecek soğuklar
-
Asıl sistemi yanlış tarihler de arıyorsunuz
-
Hocam accuweather ayın 10-12 sine -li dereceler koymuş 10-12 sistemi için ne düşünüyorsunuz İstanbul adına
şuan da yüksek basınç hakimiyetin de olan avrupa sayesinde termik sibirya kökenli soğuk desteğimiz devam edecek. Bu gibi sistemler benim tabirimle yüksek basınç sayesinde oluşan sistemler yer seviyesinde güçlü kalıp soğuğun kolay dağılmasını engeller tıpkı sıcak cephe de oluşan yüksek basınç gibi düşünün.
Bu sebepten 13-14 üne kadar havanın soğuk olması ve zaman zaman kky yağışları almamız muhtemeldir. Ardından kutup soğukları ile birleşebilecek Sibirya göze çarpıyor. bu da belirttiğim tarihleri bulabilir ancak öncesinde 15-16-17 tarihlerin de iskandinav da bulunan yüksek basınç hızla düşüyor ve soğuğun bir kısmının atlantik üzerine akmasına sebebiyet veriyor. Beklediğim sistem tarihi zaten bu değildi ancak 22-23 dediğim sistemin tarihini öne arkaya atabilse de sonuç olarak şubat son haftası diyebiliriz ki sibirya termik destekli bir soğuk atak daha olacak.
özetle sizin sorunuza ve gelecek soğuk için öngörü yapmış oldum şimdilik düşüncem bu ve takipteyim.
-
-
İskandinav norveç civarı 1045 iken ki yüksek basınç bu kadar kolay dağılmaz 24-48 saatte birden 1000 mb düşüyor bu nasıl oluyor ? Modeller de birşey var
-
sistem tarihi netleşiyor yavaş yavaş
-
isveçe norveçe uzanan yüksek basınca atlantikten alçak basınç alanları parazit olmamalı.240 h ecm de 1000 mb ile bunun sıkıntısını yaşadık ancak asıl soğuğu indirecek bu sinoptik değil zaten lakin gelecek sistemi tabiki yakından ilgilendiriyor başta sinoptik uygun gelirse 2 gün önceki sinoptiği yakalar asıl bombayı 20 si civarı alırız. benim derdim 14-15 şubatta ki soğuk değil hemen ardında ki 14-15 e bağlık olan soğuk hava bombası. bunun adımları 14-15 civarı atılacak.Bu yüzden bu tarihlere önem veriyorum
-
endişem yok dün neyse bugün de o devamm
-
240 ta o portekiz açılarında ki 1000 mb ne işi var orada oranın basıncı düşmemeli.
-
-
grön.isveç bölümü 1030-1040 mb ortalama devam
-
Ecmwf de ısrar devam edecektir,yüksek basınç ortalama da iyi merak etmeyin. Yolun sonu hüsran da olsa takip ettiğimiz güzel bir soğuk atak var burada aktif bulunmak saha da olmak önemli...
-
Arkadaşlar bi model 50 senaryo türetiyor bi model 30 bi model 20, haliyle fazla senaryo türetenin fazla olasılığı olmalı her 6 saate takılmayın ortalama alıp kendinizce modelleri öyle yorumlayın. hafta sonu ve pazartesi bir daha bakmak gerekir duruma acele etmeyin üzülmeden sevinmeden devam