Bu anonsu duymayalı hayli zaman oldu sanırım Yurdumuz yarından itibaren diye başlayan malum ifadeyi. İşte eğer ciddi bir aksilik olmazsa Yurdumuz 3 Şubattan itibaren orta akdeniz ve balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek inşallah. Yakında bu cümleyi duyacağız hayırlısı ile. Aslında soğuk hava Balkanlardan geliyor yoksa orta akdenizden değil. Yani önce lodos arkası karayel yıldız olan güzel muhtemelen uzun soluklu soğuk havanın etkisine girecek şu anki tablo bozulmaz ise diyelim dua edip bekleyelim
tarantula tarafından yazılan gönderiler
-
-
İStanbul da kapsama alanına girebilir ancak karadenizin iç kesimleri kara doyar
-
12 15 aralık kar ihtimali yükseliyor snow is loading
-
Ağırlıklı olarak orası ancak tablo değişime açık
-
aralık ayının ilk yarısı ile 2. yarısı asla aynı olmayacak maç 90 dakika ise aralık ilk 45 dakikası çok güzel geçmeyebilir ancak ikinci yarı ile farklı bir kadro ile maça çıkacağız ülke olarak. Hatta ayın 12 15 arası Batı karadeniz tekrardan karla tanışacak gibi durmakta o yüzden ayın başında ayı bitirmenin alemi yok. Rahat olun.
-
Ege kuraklığın belini kırıyor güzel yağışlar var önümüzdeki hafta özellikle
-
şu an için daha erken konuşmak için tablo netleşmeli biraz daha
-
aralık ortası kar ve soğuk hayırlı olsun beyler özellikle batı karadenizde
-
Merhaba dostlar ülkemiz 20 ocaktan itibaren soğuk ve karlı havanın etkisine girecek inşallah. Ben bu yıl Düzcede olmam nedeniyle bugün ve dün gece sezonun üçüncü karını gördüm. Kasımda iki kere ve bu son sistem. Bütün modeler artık sistemi veriyor ufaktan hayırlı olsun diyelim.
-
Merhaba arkadaşlar merak etmeye gerek yok inşallah 9 10 Ocak gibi sistem giriş yapacak sonrası da güzel olacak hayırlı geceler hayırlı yıllar diliyorum. KARamsar olmayın büyük harfle yazdım özellikle.
-
Çok farklı bir tahmin yapacam size şimdi arkadaşlar metrekareye 1 saatte düşen yağış 130 belki 150 kg olan yerler söz konusu peki yunanistana 3 günde yağacak yağış miktarı ne bekliyor modeller 500 mm 1000 mm ortalama uçuk 2000 mm diyen modeller de oldu tabii. Gelelim bugünkü yağışın miktarına bu yağış 130 kg ya da 130 mm az önce baktım ölçüm değerlerine aynı şeyler neyse teknik detaya girmiyorum. 24 saatte kaç kg eder çarpalım 24 ile 130 u 3120 kg hadi diyelim 3000 olsun. Şimdi sıkı durun bu yağış 1 saatte gerçekleşti peki yunanistandaki yağış 500 kg 1000 kg kaç günde yağacak 3 hadi diyelim indirek 2 gün olsun. Bu yağışın süresi kısa olmasına rağmen şiddeti yunanistandakinden daha fazla daha yoğun. Eğer bugün İstanbula yağan yağış Yunanistana yağsa 3 gün 9000 mm eder nerdeyse tabii böyle bir şey ancak Nuh tufanında olur tabii çok daha fazlası o yağışı ölçecek bir skala imkansız. Her neyse şimdilik bu kadar bu detaya dikkat çekmek istedim. İyi olan da barajlara yağdı şehir merkezini sulamadı en azından. Gelelim önümüzdeki sürece kısa bir projeksiyon tutacak olursak. Ayın 11 12 sine kadarki süreçte ara ara lokal sağnaklar söz konusu olacak ay ortasından itibaren artık sıcaklıklar daha belirgin düşecek ve sonbahar yağışları başlayacak inşallah. Şimdilik bu kadar yeter.
-
Merhabalar arkadaşlar site çok sakin sessiz kimseler yok Whisper arkadaşın dışında. Neyse gelelim ufaktan uzun vadeli tahminimize yarın sabah artık ufaktan sonbahar başlar. Ardından gelen günler ara ara lokal yağışlar olacak asıl beklentim 5 6 Eylül sonrası özellikle Eylül ikinci haftadan itibaren uzun soluklu yağışlı sistemlerin etkisine gireceğiz inşallah İskandinav yb si bizlere sonbahar havasını kuzeyden pompalayacak ve bu sıcak geçen günlerin acısı yavaş yavaş çıkacak gibi durmakta inşallah bu süreç sekteye uğramadan devam eder şimdilik bu kadar.
-
yağışlar teğet geçiyor gfs de ecmwf ayrı telden çalıyor bakalım nolcak bu cenabet şehir iyice kurudu gudubet. Bu kadar sapık ahlaksız insan oldukça normal bunlar bence. İnsafsız evsahipleri fırsatçı karaborsacılar hepsi burada böyle olunca da kurudu her yer barajlar vs.
-
MÜJDELER OLSUN SICAKLARDAN KURTULUYORUZ: Sıcaktan bunalan arkadaşlara diyorum ki Eylül ile birlikte hava sıcaklıkları hızlıca düşecek ve özlenen yağışlara kavuşacağız inşallah. ANCAK öncesinde salı ve çarşamba günleri 34 35 derecelerle son kez kavrulduktan sonra cuma cumartesiden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğiz ve şu an erken olmakla birlikte etkili sağanak ve gökgürültülü sağanaklar bekliyorum dolu yıldırım riski de var kuvvetli rüzgar havayı serinletecek. Sonrasında artık yaza veda edeceğiz arada yine sıcaklar olacak ancak öyle aşırı ölçüde değil mevsim dönüşü gerçekleşecek yaza güle güle diyecez ufaktan. Şimdilik bu kadar diyelim vade yaklaştıkça sistem hakkında gerekli uyarıları vakit buldukça yapmaya çalışacağım. İyi geceler.
-
Arada bir gözüküyorum işte her zaman böyle cins sistemler gelmiyor çünkü bu sistemde bütün meteoroloji uzmanları çuvallayacak çok ciddi sürprizler olacak sistemde modeller hala çözemedi sistemi o kadar diyeyim.