Boğaz ve Anadolu yakası yine bakacak geçen vortex de olduğu gibi
Gakko23 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Üsküdar 5 cm
-
Akşama doğru kar kesen yerlerde tekrar başlayacak. Özellikle Anadolu yakası karayel sayesinde daha şanslı. Yarında vortex var. Ver Allahım ver
Vortex konum daha netlik kazanmadı dimi üstad?
-
Z.butnu 15-20 cm oldu. 3 saatte
Üsküdar sahil 5 cm Anca oldu. Dekler gelmiyor
-
İstanbul 2022 de yaşadığı 2.Zor sınavdan geçecek gibi duruyor , yetkilileri ile de yazışmalı görüşmemiz de belirttim cumartesi günü 2 atak olarak gelecek hemen hemen tüm güne yayılan öncesinde dek ve ardından vorteks öncüsü ve asıl bölgesi ile yağışları alacağız.Ardından yağışın doğulaması ile sabaha karşı sınav bitecek.Bu sınav esnasında oluşacak hadiseler gökgürültüsü kuvvetli tipi ve 10-20 mt kadar düşecek görüş mesafesi ile 2.Kar fırtınası atağı bekliyorum.Vorteksin ilk ayağı boğazlar ve anadolu yakası dönüşünün tamamlanması ile avrupa yakasına gelen asıl gücünü bırakması ile cm beklentim ortalama Gün boyu yağış alan kısımlar da 30-40 cm birikim yapacak.
Yetkililerin cumartesi sabahından itibaren önlem alması cuma öğleden sonra zayıflayacak olan yağışa aldanıp rehavete girmemesi gerekmektedir..Konu açmayacaktım ancak risk yönetimi adına okuyucuların da tedbirli olması için açmak zorunda kaldım..Vorteksin son durumu cuma gecesi çıktıları ile belli olacaktır..
Saygılar
Asıl gücü boğazlara olaydı keşke de her yaka faydalanmış olurdu 😊
-
Arkadaşlar bir süre yokum gece görüşelim.Uyumayın derim
İş var
-
Evet soru-cevap yapalım biraz?
İstanbul üzerine soru var mı
Üsküdar?
-
Son uydu görüntülerine göre akşam saatlerinden itibaren İstanbul'a doğru çok yoğun bir kar yağışı geliyor. İnanılmaz görüntüler olabilir. En son 2012 2015 te vardı bu görüntüler.
Boğaz hattı. Üsküdar mesela üstad?
-
ACİL UYARI
Yarın sabah saatleri itibari ile ( 06.00 ) istanbulun batısından başlamak üzere ciddi kütleler ve yoğun kar yağışları başlayacak 8 sularında istanbul avrupa yakası için yoğun bir yağış bekliyorum dikkat edilmeli yağış esnasın da sabah saatleri olması sebebiyle günün en soğuk anına denk geleceği için ufak bir tutunma dahi zeminde sorun yaratır sürücüler dikkatli olmalı kademe kademe gideceğiz şuan için yarın öğlene kadar avrupa yakası ağırlıklı kütleler bekliyorum rüzgar poyraz yönünden sert esecek.. Anadolu yakasına saatler ilerledikce yağış akacak kar almayan örtü olmayan yer kalmayacak tadını çıkarın 10/03/2022 den bahsediyoruz asfalt gözükmesin yeter ama ben bi en az 10 bekliyorum
Anadolu yakasına o ciddi kütleler aynı şekilde gelecek mi yoksa hafifleyerek mi gelir . Üsküdar merkezdeyim.
-
Karadeniz Üzerinden Şehre iniş yapaktır
Yapacak ama mesela Anadolu yakası Çekmeköy üzerinden mi girecek boğaz hattı mı belli değil. Üsküdar dek konusunda hep şansız oldu.
-
Sistem kesin oldu modellerde Marmara da Temp 850 pha da -16 - 14 Değişimi Olabilir
-12 Garanti Gibi
- 14 Garanti Olabilecek konumda
Gfs öğlen biraz garip çıktı nedir yorumun?
-
İstanbul merkez kışı kapattı .
Ne demek kapattı. Bir daha baksan he hacı gardaş
-
20 sinden önce olmaz 25 sonrasına kalmaz dedik.
Onlemlerinizi alın.
Sistemin adını Efsane-semih koydum.son tahminim.
İnşallah gelirde son başlığını açarım.
Şubat için İstanbul a kar ihtimali düşük diyorlar. Sen yine farkını ortaya koydun. Umarım tahmin tutarda imzanı atıp adına yakışır veda etmiş olursun
-
Eline sağlık üstad.
-
Yinemi yalan olduk :-D