Kurtköy uydukent 20-25 cm kar var. Ancak hava yumuşadı ve kar erimesi yaşanıyor. Sıcaklık 0,2 derece. Çıktım 1 saat dolaştım bata çıka kara. Özlemişim 2017 den beri. Harika!. Yanarım şu sistemin ardında Termik soğuk desteği olmamasına. Olsaydı Kurtköy adına 2004 ocak sistemiyle yarışabilirdi.
siberianhuso tarafından yazılan gönderiler
-
-
İstanbul da muhtemelen yarın da yoğun kar var. Salı çarşamba ve perşembe öğle saatine kadar aralıklı kar olacak gibi görünüyor. Aslında sistemin etki süresi boyunca toplamda 1 metre kar düşebilir ancak sıcaklık sorunu nedeniyle bunun 1/4 ü ya da 1/3 ü örtü olacaktır. Kısaca sıcaklık sorunumuz olmasaydı bu sistem İstanbul için yeni bir efsane olabilirdi.
-
Kurtköy de 8-10 cm kar var.
-
Koskoca kutup soğukları zar zor -8 =D
Sibirya soğuklarını tercih ederim. Her halükarda.
-
Sıcaklıklar 0 altı olsa kar kalitesi hızla yükselir.
-
Ben de yeni uyandım. Hemen dışarıya baktım fakat beklediğimden az yağmış durumda. Çatılar araç üzerleri ve çimenler bembeyaz durumda ancak yollar tutmamış henüz!. Sıcaklık 0 ila -1 arasında seyrediyor. Rüzgarın poyraz olması sıcaklık sorunu yaratacak gibi.
-
Hayatında kaç defa kutup soğuğu göreceksin ki tercih ediyorsun:)
Hayatımda bu ülkeye gelen kutup soğukları yaşadım. İlk defa yaşamıyorum ki!. Kutup soğuklarında 500 hpa sıcaklığı ila 850 hpa sıcaklığı arasındaki marj fazla oluyor. Ve yer sıcaklığı farkı da yüksek olyor.Çünkü kutup soğuğu çoğunlukla Sibirya kaynaklı soğuk kadar yere yakın ilerlemiyor. Şöyle kış tarihine bir bakınız ; soğuk rekorları genellikle Sibirya merkezi etkisinde geçen kışlarda ölçülmüştür.Bir alemsiniz yani!.
-
CAN , tamamdır hocam.
-
Burak kardeşim kutup soğuğundan bahsediyoruz neden bunu atlıyor herkes bence potansiyeli çok yüksek bir durum
Sibirya soğuğunu tercih ederim.
-
GEM modeli neden sürekli ekstrem soğumalar gösteriyor ?
Söz konusu bizim coğrafya ise hiçbir modele fazla itibar etmemek lazım. Naçizane eskiden 96 saat derdim artık 48 saate indirdim.
-
Birisi erime olur diyor birisi tutar diyor biri sıcak cephe Yüzünden akşam sıcaklık yükselir diyor biri tam tutar hiç sıkıntı olmaz diyor her kafadan ayrı ses kime inanacağımı şaşırdım
Sistemde zayıflama olacak. Muhtemelen de özellikle sıcaklık beklentilerden biraz daha yukarıda olacaktır. Bu yüzden de yağacak karın tamamı yere yapışmayacak ve bir bölümü elbette sulu kar şeklinde olacaktır. Ve buna paralel olarak da beklentilerimizin altında kar kalınlıkları olması büyük olasılıktır.
-
Sistem klasik sisteme evrildi. İzlanda uyuzu yüzünden Azor yükseği giderek baskılanıp doğuluyor ve sistemin ömrünü de kısaltmış oluyor. Ayrıca aynı Azor yükseği İskandinavya ile bağı kopuk olduğu için daha kuzeyimizdeki -40 -45 derecelik en soğuk çekirdeği bize yaklaştıramıyor. Ve bu da sistemde soğuma gücünü azaltıyor. Ve sistemin giderek heyecanını kaybetmemize sebep oluyor. Bu sistem Avrupa tarafına gitseydi emin olunuz 850 hpa da -25 lik grandyanla giriş yapardı.
-
Emcwf de bence sistemi zayıflatmış çünkü sıcaklıklar da artış var. 2 -3 gün önceki modeller daha iyi idi.
-
Arkadaşlar gfs sistemi giderek zayıf mı gösteriyor yoksa bana mı öyle geliyor. Sanki sıcaklıkları biraz yükseltmiş!. Umarım ecmwf daha güzel çıktılar sunar.
-
Kahretsin kurtköy de yeşil alan içinde maalesef. Pazar günü desenize benim için kötü.