NOAA ve ECMWF' nin yağış haritaları düzeldi ama ufukta hala yağış yok.
Sade2020 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Mgm Ocak ayı için normaller alti yagis vermis .
-
Sistemi ecmwf , yağış miktarını gfs daha tutarlı tahmin ediyorlar, bence.
-
Ecmwf' de 22'sinden sonraki yağışlar gitmiş. Gefs diyaagraminda hala duruyor.
-
Aynen öyle. Kilis, Hatay, Maraş için önemli zamanlar. Sistemler silsilesinde bir şeyler çıkaracak şehirler
Ecmwf' nin sabah verdiğini gfs vermiyor bu güncellemede..
-
Açıkçası modellerin bu denli değişmesi gayet normal atmosfer kaotik, modeller bizim ülkemize sistem indirmeyince üzülen,kızan kişilere de hayret ediyorum ne yani bu modeller sadece bizim enlemlerimize güzel sistem göstermek için oluşturulmadı elbette farklı senaryolar sunacak.
Hocam ben gfs modelini takip etmiyorum. Yalnız ecmwf modelide yağışlı periyotta çok kararsizdi son anda o da vazgeçti, bizde kendimizce heyecan yaratıyoruz hepsi bu . 😇
-
Sabah verdiği yağışın neredeyse tamamı yok şimdi.
-
-
Patern değişimi çok mu uzuyor bana mı öyle geliyor ? Yağışlı periyottan sonra bu durgunluk, sapma ya da öteleme normal mi ? Bu coğrafya en fazla yağışı Aralık ve Ocak aylarında alır.
Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
-
Nokta atışı imkansız zaten hocam, bu süper bilgisayarlar olumlu senaryoları uzun vadede hep gösteriyorlar hocam. Ana senaryo bile olumlu gösteriyor, vade yaklaştıkça her şey eriyip gidiyor. Cevabınız için teşekkür ederim.
-
Uzun vadede istediğimiz gibi model gösterip vade kisaldikca bozan modellerin mantıklı bir açıklaması var mı? Atmosferde kesin diye birsey yok , mgm 3 . Günden sonra tutarlılık yuzde 60 diye belirtmiş ama gerçekten sayısal modeller uzağı nicin oyle gösteriyor arkadaşlar?
-
Wxcharts, Ecmwf' nin akşam güncellemesini vermiyor yoksa ben mi göremiyorum? Toplam yağışı atacak olan var mi ?
-
Semih hocanın son yıllarda yaşadığımız sonbahar, kış ve ilkbahar değerlendirmesi tam yerinde olmuş. Uzun vadeli tahminlere çok takılmamak gerek, sürekli değişiyor. Mgm haftalık tahminlerini sürekli değiştiriyor. Birbirinden farklı çıkıyor. Kimsenin moralini bozmak istemem konunun yeri burası değilse mesaj silinsin. Bizim gibi yağış ve soğuk sevenlerin daha çok sabırlı olması gerekiyor.
-
Sorun yok gençler sakin olun daha öncede yazdığım gibi özellikle ecmf ve gfs de cumayı kadar beklemek lazım
MGM , haftalık tahminde 15 - 21 Kasım normaller üstü yağış vermiş , umarım öyle olur .
-
Modellerde bölgemiz için Kasım ikinci yarıya güzel görüntüler var. İnşallah devam eder nu görüntüler
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Diyagram desteği gelmedi sanki... Zaten sabah ve öğlen güncellemesi çok farklı çıktı.