Hava Tahmincisi tarafından yazılan gönderiler

Tahmin yapan kişi anlatsın size hangi kompozitleri kullandığını. Çalışmasına ne kattığını. Qbo, pna, mjo, ao, Nao, Zonal rüzgar vs. Bir de bunların en çok etkili ve anlamlı olabileceği dönemler. Sen oraya, istediğin gibi verileri girip istediğin benzer kışları çıkarabilirsin. Bende bir harita yaparım, 1929 çıkar 😁 Önemli olan ne olacağını iyi tahmin edebilmek. Yukarıda ki harita yanlış verilerle girişi yapılmış bir harita. Büyük patlamaya da müsait. Şubat bitince görürüz diğer tahminler gibi patladığını. Bana kızabilirsiniz ama durum bu.

Benim burada anlamadığım nokta şu, avukat çok. Biri bir tahmin yapar ve hemen yetkili biri onu elestireni korur. Eğer eleştiri kabul etmeyip kendinizi yenilemezseniz bir arpa boyu yol alamazsınız.

Ben zaten tahmini eleştirirken bu şekilde olmaz diyorum. Şubat ayında koridor açık. Gidip farklı etmenleri çalışmana koyarsan nanay gülüm olursun. 2015, 2008 gibi sonuçlar beklenilebilir. Yukardaki tahminin tutma olasılığı yok.

Bu sezon öyle güçlü ve karlı bir sistem yaşamayacağımız az çok anlaşıldı. Kış başlangıcı aralık ayı , gerçek anlamda kış gibi geçmiş olsaydı bu kıştan ümitlenebilirdik. Olmadı tabii ki. Sistemler ötelene ötelene bu tarihlere geldik. Şimdi ise ufukta kayda değer hiçbir sistem emaresi yok. Bir sürpriz Kaçak olur mu? Şu anki koşullarda zayıf bir ihtimal. önümüzde kalmış bir ay . o da Ocak ayı. görünen o ki Ocak ayında da pek bir hareket yok. Şubat'a geldiğimizde zaten hava birden ısınma moduna girmeye başlıyor.

Sen ne anlatıyorsun be abla gözünü seveyim be abi.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Alakası yok. Bunda yer soğuğu o kadar güçlü değil ve 850hpa da o kadar güçlü değil.

Tahmin felan yapmayacağım. İlk ve son Eren'in sayfasında yaptım bitti. Size iyilik yaramıyor. Bilmeyenlere bilmiyorsun demek ayıp değildir. Yanlışı düzeltmek ayıp değildir. Verisiz tahmin yapıyorsunuz diye eleştirdim, bende veri istiyorsunuz, kimileri gülüyor, kimileri de sayfasını bana kapamış 😀 Yok abi kalsın tahmin felan. Sizlerin tahmine ihtiyacı yok. Varsa çok merak eden özelden sorsun.