Kabullenmedim mi ilk yazan bendim 24şubat 2mart arası hareketlilik olabilir ao nao ya bağlı olarak.
Yarın vade daha da kısacalağı için bekliyorum.
Tam sistem olmayacak zaman dilimi. Nasıl tutturdun burayı 😁
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturKabullenmedim mi ilk yazan bendim 24şubat 2mart arası hareketlilik olabilir ao nao ya bağlı olarak.
Yarın vade daha da kısacalağı için bekliyorum.
Tam sistem olmayacak zaman dilimi. Nasıl tutturdun burayı 😁
Bu hangi tarih için bekleniyor ? 1 Mart mı?
E hani -28 diyordun hocam ? Ben sen öyle beklediğin için dedim. Şimdi iskonto yapmışsın -10-12 diye 😂
850hpa da -28 500hpa'da -50 isteriz ama hocam.
Beklediğin oluşum nasıl?
Tahmin yapan kişi anlatsın size hangi kompozitleri kullandığını. Çalışmasına ne kattığını. Qbo, pna, mjo, ao, Nao, Zonal rüzgar vs. Bir de bunların en çok etkili ve anlamlı olabileceği dönemler. Sen oraya, istediğin gibi verileri girip istediğin benzer kışları çıkarabilirsin. Bende bir harita yaparım, 1929 çıkar 😁 Önemli olan ne olacağını iyi tahmin edebilmek. Yukarıda ki harita yanlış verilerle girişi yapılmış bir harita. Büyük patlamaya da müsait. Şubat bitince görürüz diğer tahminler gibi patladığını. Bana kızabilirsiniz ama durum bu.
Benim burada anlamadığım nokta şu, avukat çok. Biri bir tahmin yapar ve hemen yetkili biri onu elestireni korur. Eğer eleştiri kabul etmeyip kendinizi yenilemezseniz bir arpa boyu yol alamazsınız.
Ben zaten tahmini eleştirirken bu şekilde olmaz diyorum. Şubat ayında koridor açık. Gidip farklı etmenleri çalışmana koyarsan nanay gülüm olursun. 2015, 2008 gibi sonuçlar beklenilebilir. Yukardaki tahminin tutma olasılığı yok.
Bu sinoptiğin oluşması imkansız şuan. Nasıl elde ettin merak ettim. Mesela yani ne bence😁
Bu sezon öyle güçlü ve karlı bir sistem yaşamayacağımız az çok anlaşıldı. Kış başlangıcı aralık ayı , gerçek anlamda kış gibi geçmiş olsaydı bu kıştan ümitlenebilirdik. Olmadı tabii ki. Sistemler ötelene ötelene bu tarihlere geldik. Şimdi ise ufukta kayda değer hiçbir sistem emaresi yok. Bir sürpriz Kaçak olur mu? Şu anki koşullarda zayıf bir ihtimal. önümüzde kalmış bir ay . o da Ocak ayı. görünen o ki Ocak ayında da pek bir hareket yok. Şubat'a geldiğimizde zaten hava birden ısınma moduna girmeye başlıyor.
Sen ne anlatıyorsun be abla gözünü seveyim be abi.
Daha Çok Göster6 Ocak 2017:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
GFS Akşam Güncellemesi:The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Üstadım GFSnin verdiği sinoptik 2017'ye çok benziyor.
Alakası yok. Bunda yer soğuğu o kadar güçlü değil ve 850hpa da o kadar güçlü değil.
Ellerine sağlık. Bu sene ciddi bir sistem beklentin var mı peki ? Önümüzdeki 2 hafta kar manasında kayıp zaten. Orası belli ama büyük balık var mı varsa hangi zaman diliminde ?
Sarp, peki sen bu kışı bir kısa benzetecek olsan hangisi olabilir ? En şanslı zaman dilimi ne olur, İstanbul adına. Bu sene Şubattan mı daha çok umutlusun ?
Tahmin felan yapmayacağım. İlk ve son Eren'in sayfasında yaptım bitti. Size iyilik yaramıyor. Bilmeyenlere bilmiyorsun demek ayıp değildir. Yanlışı düzeltmek ayıp değildir. Verisiz tahmin yapıyorsunuz diye eleştirdim, bende veri istiyorsunuz, kimileri gülüyor, kimileri de sayfasını bana kapamış 😀 Yok abi kalsın tahmin felan. Sizlerin tahmine ihtiyacı yok. Varsa çok merak eden özelden sorsun.
Zaten dağılacak polar vortex kışın son sistemi kyk de.
Dağılacak dediğin zaten Şubat 3.hafta bir şeyler gelir. Eldeki mjo, ao ve nao'ya göre sistem gelmemesi kaçınılmaz. Gücü ne olur onu zaman gösterir.