şunu farkettim hava o kadar soğuk olunca silecek suyunu bırakın, arabanın içerde oluşan cam buharı bile donuyormuş içerden buz kazıdık :D
Mansur filis tarafından yazılan gönderiler
-
-
Dostlar Cumartesi akşamı birader ile Polonezköy'e gittik ufak çaplı bir gezinti yaptık, sonra dedi ki abi Kartepe'ye çıkalım mı tamam dedim hatta Abant'a gidelim ne Kartepesi
Sonra bir çılgınlık yapıp gece koyulduk yola kar lastiğimizde vardı gittik Abant'a Sakarya'yı geçtikten sonra sıcaklık iyicene düşmeye başladı yollar kar içindeydi Abant'a vardığımızda hava -17 dereceydi o kadar soğuktu ki dışarıda nefes alınmıyordu ciğerler donacak gibiydi
bu resimleri sizinle de paylaşayım dedim.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Mansur filis bu linkten GFS’ye göre anlık 850 500vs sıcaklık rüzgar durumlarına bakabilirsin. İleriyede sarabiliyorsun.
Ek olarak soğumadan ziyade izobarlar düzensiz.
izobarlar nerede gözüküyor bu uygulamada
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
bu saatten sonra GFS değilde sınırlı alan modellerine bakmamız gerekmiyor mu yağış için
-
Sinan çok teşekkür ederim
-
Sinan hocam az yukarıda not olarak paylaştığın ECMWF haritasının son halini paylaşabilir misin sistemin ne kadarı girmiş merak ettim
-
Ben istanbulda yeterli soğuma olduğunda yağış bakımından sıkıntı çekeceğine inanmıyorum modeller yağış vermesede istanbul konumu itibariyle ya deniz etkisi ya sakarya açıklarında oluşan alçakla yağış alıyor bir şekilde çoğu zaman böyle oldu bu
İçime doğmuştu
-
İstanbullu arkadaşlar rahat olsunlar. Sistem bittiğinde 2017 gibi 2006 gibi akıllara kazınacak bir sistem olacak.
-
-
modeller İzlanda'yı kestiremediği için hafif şişik modelliyor ileri tarih için, bu sebeple Azor'un itilmesinden dolayı doğulu gösteriyor ama vade yaklaştıkça İzlanda gerçekten şişmemiş olursa batılı gelecek? bundan dolayımı batılı dedin Sinan üstad
-
cografyaciburak hocam bu günler bizim için önemli kaç senede bir geliyor böyleleri.. olumlu da olsa olumsuz da olsa bilgilerinizden bizi mahrum etmeyin
-
Ben istanbulda yeterli soğuma olduğunda yağış bakımından sıkıntı çekeceğine inanmıyorum modeller yağış vermesede istanbul konumu itibariyle ya deniz etkisi ya sakarya açıklarında oluşan alçakla yağış alıyor bir şekilde çoğu zaman böyle oldu bu
-
GSF kötü gelmiş dediler de ben pek kötü göremedim ben mi yanlış anladım acaba
-
Aleyküm selam