360. saate yazılan yoruma istinaden söyledim. Hem olumlu hem de olumsuz anlamda henüz çok erken olduğu çok açık değil mi? Yanlış anlaşıldıysa affola
metaleva tarafından yazılan gönderiler
-
-
döndürür evirir çevirir yine rakım sistemi hale getirirler bunu. bir sistem 3 günden önce görüldüğü gibi bile kalmamıştır hiçbir zaman. hele 10-12 gün tamamen hayal
-
fırtına sonrası sessizlik yaşanıyor. Bir kaç gün sonra kaldırım kenarında, ıyıda köşede kalmış kar birikintilerine bakıp duygulanacaktır kar severler. Karın erimesi kar sevdalılarına hüzünlü gelir hep. Ancak şubat ayı gümbür gümbür geliyor. Bana göre istanbul'un kar mevsimi şubat ayıdır. enerjiyi düşürmüyoruz
-
İstanbul radarının ezelden beridir temiz görüntü verememesi ve bunu düzeltmemelerini anlayamıyorum. Bursa radarı olmasa gerçek görünüme ulaşamayacaktık.
-
mgm'nin 15:00 18:00 yoğun kar ikonu koyduğu anadolu yakası güneşli bir yazdan kalma gün geçirdi. Dün akşam ortalık yıkılırken ise yoğun kar ikonu yoktu. Bunlar ne derse bilin ki tersi olur
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bunlar bizi vuracak başlıyoruz Eren
sorun şu ki bunlar mezosiklon değil dek şeklinde yağış bırakır. Sürekliliği yok, ana pervaneye denk gelmek gerekiyor.
-
doğulama hareketini çok geniş yapıyor siklon, bu kütlenin anadoluya ulaşabileceğini düşünmüyorum.
-
Gündüz vorteksinde avrupa, gece anadolu şanslı olabilir. Bu saatten itibaren tamamen oluşumun keyfine bağlıyız. Bölge bölge ne olur diye sormak manasız. Tuzla'da dahil olmak üzere bu mezosiklon iş yapar. Ancak nereye daha fazla vuracağı girdabın kanatlarının denk geleceği yerlere bağlı.
-
Açıkçası mezosiklon'un fazla abartıldığını düşünüyorum. Wisconsin'de mezosiklonik kar yağışı çok yaşadım, istanbulda herhangi güzel yeşil bir kütlenin bıraktığından daha şiddetli yağmıyor. Tek farkı %50 kadar daha uzun sürmesi. Onun dışında dek gibi hızlı eriyen ve çok yavaş ilerleyen bir yağış türüdür. Öyle 50-70 cm bırakır demek biraz ilgi çekmek gibi geliyor.
-
Beklenen dek performansı yok gibi. Kutleler etkili ancak cok kucuk ve aralikli parçalar. Gece yere düşen yapışıyor tamam da, gunduz bu performans ile her kütlenin biraktigi ortu maksimum 15 dk dayanır. Büyük ve daha az boşluklu kütleler şart. Son umut pazartesi soğuğu.
-
Normalde kar öncesi yağan yağmur tutunmayı zorlaştırdığından sevilmez ancak bu sistemde durum farklı. Yağmur sonrası hızlı soğuma ve kar etkisi ile alttaki su donacak ve güzel bir tutunma sağlayacaktır. Bunun en büyük dezavantajı yollarda kayganlık seviyesi direkt kar yağışından daha yüksek olur. Sistem ilk etapta anadolu yakası için daha avantajlı ancak çok gemeden il genelinde güzel bir ortam yaratacaktır.
Bu sistemde en güzel şeylerden biri de kaotik bir ortam olması. Her an radarda acayip şeyler görebiliriz. Fırtına öncesi sessizlik günündeyiz şu an -
Beklentiyi yukseltip yukseltip moral bozdu modeller.
-
güney sahillerde sıcaklık tam sınırlarda gezecek gibi. biraz şans işi. bekleyelim görelim.
-
Modelleri bırakıp dekleri izlemeye başladığımız zaman gibisi yok. Herkese beklediği yağışı dilerim.
-
ecmwf tamam demedikçe hiçbir sistem içime sinmiyor.