Neyse anlaşamayacağız sizinle sağlıklı günler.
Mvlt34 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Sinan İddia eden ben değilim ki sizsiniz siz kanıtlamakla mecbursunuz. Ben bununla ilgili dünya çapında kanıtlanmış bir hatta iddia eden bir grup bilim insanı yok diyorum .
-
Sinan Ben bir şey bildiğimi iddia etmiyorum siz ediyorsunuz o halde kanıtlamakla mükellefsiniz ve bunu bu işin uzmanlarının onayından geçmesi gerekir benimle paylaşıp paylaşmamanız da bir şey değiştirmez zira siz bu konu hakkında uzmanlaşmış bir bilim insanı değilsiniz en nihayetinde yani koskoca dünya da bu işi cihazlarla makinalar ile bu işe yıllarını veren insanlar, jeologlar böyle bir bağlantıyı çözemedi siz mi çözdünüz. Onun için şu aşama da söyledikleriniz depremleri harp yapıyor diyen komplo teorileriyle ya da kadir sütçü gibi hava durumunu depremler ile bağlantısını iddia edip bilimsel hiçbir kanıt sunamayan insanlarla aynı durumdasınız.
-
Şunu yazalım kafamız karışık kalmasın
6 Şubatta ortaya çıkan enerji atmosferin katmalarına da ekti etti yer kabuğunda etkilerini gördük kayalar dağlar vs .
Büyük bir basınç ile tüm basınç dizilimlerini tekrardan senkronize etti ve soğuk tarafta kalma ihtimalimiz azaldı modellerde basıl bir değişim olacak kestirmek benim için de imkansız oldu .
Bilimsel olarak depremin atmosfere etkisini kanıtlayan hiçbir çalışma yok. Bu söylediğiniz ispat edemediğiniz sürece hurafeden öteye gitmez.
-
Dün daha kötüydü bugün çok daha iyi düne nazaran, işin içinde oynak bir siklon olduğu için olumlu ya da olumsuz mana da değişebilir inşallah da değişir iyi anlamda.
-
En basit örneğiyle gfs çıktısını örnek gösterebilirim.
-
Katılmıyorum,forumları takip ettiğim kadarıyla yağmura dönmeyecek alan daha fazla.
Ben mevcut modele göre konuşuyorum tahmin ettiğiniz kişiler sizi bağlar.
Bütün model çıktıları mutabık sadece saat farkları mevcut.
-
Bütün modeller siklonun şehire yanaşmasıyla pazartesi gece yarısı ile öğlen arası yağışı şehrin hemen hemen tamamında yağmura döndürüyor. Bir ihtimal büyükçemeceden batısı dönmeyecek gibi
-
Gfs çok batılı ecmwf doğulu ikisinin arası bizi paklar
-
ilginç kar haritasına bak İstanbul şu görüntüde bile 20 cm alıyor.
şu görüntü bizde olsa 70cm + alır. gerçekten bölgemizin değerini bilelim.
Sizin orografik avantajınız var ayrıca hemen arkanızda dağlar ile yağışı artıran bir faktör yb üstünüze çok yatmadığı sürece sizde kolay kolay yağış kesilmez.
-
-
İstanbul da siklonun açığını dekler tamamlıyor.
-
İstanbul özelinde bir tık doğulu a özelikle batısı için ama bu sefer de sıcaklık daha iyi
-
Yağışı da atabilir misiniz rica etsem
-
168 yağış atabilir misiniz?