En düşük - 0.2
En yüksek 4.7
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEn düşük - 0.2
En yüksek 4.7
Hayali olmasinin sebebi nedir ya da turkiyeye - 16 giremez mi
Şartlar oluştuğunda tabiki girebilir. Hayali olmasının sebebi EPS ve GEFS bu denli soğukları hiç desteklemedi.Ayrıca modeller uzun vadelerinde tepki siklonlarını tam olarak çözemezler vade yaklaştıkça ortaya çıkar. E haliyle işin içine siklon girince törpülenmeler meydana geliyor.
Benim anlamadigim model bukadar kotuyse kar haritasin nasil iyi cikiyor
Model kötü değil. Birkaç gün önceki hayali - 18 ler - 20 ler modelde yok diye kötü zannediliyor.
Sibirya kökenli sistemlerde 850hpa nın önemi yoktur. Yer seviyesi hızla soğuyacağı için sıcaklık sorunu olmayacaktır. 2017 de 0 izotermi girdiğinde kar başladı.
Sadece bölgem için değil Türkiye geneli için güzel bir güncelleme ikinci siklon sayesinde birçok konum yoğun kar yağışı alacak.
CAN Hocam model sayfasına yazamıyorum sanırım düzenleme yapmışsınız. Yeni bir rütbe atamanız mümkün mü?
Daha önceki güncellemeleri pek takip edemedim sinoptik tam olarak nasıldı bilmiyorum ama şu an İspanya açıklarındaki siklonlar yüksek basıncın kollarının şeklini şemalini bozmuş.
Ne bu 850 hpa merakı anlamış değilim. Bu tip sistemlerde 0 izotermi girdiği an kar başlar. Daha sisteme 1 hafta var her güncelleme - 10 girmiş - 14 girmiş diye olaya bakarsanız kafayı yerseniz benden demesi.
Minimum: 0.7
Maximum: 4.9
Sinan Usta sizin gibi tahmincilere saygım sonsuz çünkü yanıldığınızı kabul etme erdemine sahip insanlarsınız. Özellikle siz ve CAN bügüne kadar ne yazdıysam açık görüşlü oldu sizlere gerçekten saygım sonsuz.
Tartışma yaratmamak için çok uzatmayacağım ama her sene efsane gelecek o kış bu kış haliç donacak diyenler hiç kusura bakmasın.
Ocak sonunda burda Şubat'ın 15 ine kadar kar mar yok dediğimde dalga geçenler, inanmayanlar, eleştirenler olmuştu. Bugün geldiğimiz noktada hem tahminciler hem modeller dediğime gelmiş bulunmakta.
Ayın 15'i ile beraber ise yeni paterne geçiş yapıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında kar görülmesi muhtemel olup bu süreç kısa süreli olmayacaktır. Kimi yerlerde kar rekorları kimi yerlerden ise soğuk rekorları gelme ihtimali yüksektir.
">
Beklediğim gibi sistemim yıldızı Tekirdağ oldu.
Abi nereden bakıyorsun oraya
27-28 Ocak sisteminin vade yaklaştıkça güçleneceğini düşünüyorum. Sonuçları itibariyle 15 Ocak cuma günü sabah saatlerinde görülen durumdan daha iyi olacaktır. Marmara bölgesinin genelinde örtü beklentim mevcut. Kimi yerlerde ince bir örtü kimi yerlerde ise 20 cmi bulabilecek bir birikim söz konusu. Bu yerlerin neresi olacağı siklonun hareketine bağlı olarak pazartesi günü belli olacaktır. Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İstanbul Avrupa yakasını şanslı görüyorum şimdilik.
Cumartesi günü şöyle bir tahmin yapmıştım
Bu şehirlere Edirne, Kırklareli ve Bursa'yı da ekliyorum. Sistemin yıldızının Tekirdağ olacağını düşünüyorum yarım metreyi bulan ilçeler olabilir. Hepimiz için hayırlısı olsun.
Not: Aynı mesajı Marmara bölgesi sayfasına da yazdım. Moderatörler gerekli gördüğü takdirde ikisinden birini silebilir.
Ecmwf bu aralar orta ve uzun vadede tutarlı değil nedense. Geçen sistem son günlere kadar kendi sinoptiğinde ısrar etti en son çark etti. Bakalım bu sistemde neler olucak şu an yine Ecmwf diğerlerinden farklı.
Trakyalı arkadaşlara geçmiş olsun. Umarım değişir ve istediğiniz görüntülere kavuşursunuz.