efsanekar tarafından yazılan gönderiler
-
-
Samun rakım 200 beyazlamaya başladı yerdeki sudan dolayı şu an cıvık beyazlık var ama yağış güzel
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Bu sistem boş değil ama bu kadarda dolu değil, belkide biz kaçırıyoruz bir şeyi gözden bakalım ecwmf nasıl çıkacak .MGM ecmwf verilerini kullanıyor.
WRF'in verdiği yağışlar kuvvetli bir öncekinde yağmur olarak almıştık demekki bu sefer dew point ve yer seviyesindeli soğukluk uygun şartlar daha oturmuş halde çoğunu kar olarak alacağız gibi
-
batı karadeniz için uyarı vermiş mgm sırada orta ve doğu karadeniz var
-
Karadeniz sıcak günleri özler bu güncellemeye göre :
-
karadeniz hazırlan
-
bu götüntüde GFS gibi gelirse Samsun için konuşursam rakım yükseldikçe daha şanslı. ULL sayesinde güneyden gelen siklonik yağış olur ve rakım yükseldikçe örtü artar
-
O zaman bakmama gerek yok sanırım.
ben takip etmedim bu sistemi daha 3 gün önce öğrendim bana sürpriz oldu hatta foruma girince :D muhtemelen GFS görmüştür. Ben riske girip GFS nin 360 lı saatlerde gösterdiği sistemi çevreme kar geliyor diye haber salıp tutturmuşluğum var ilerdeki ışığı genelde GFS görür zaten
-
Sizin için eve geçtiğimde eski güncellemeleri tek tek inceleyeceğim ve bu sistemi ilk gösteren modele bakacağım 👍🙂
bu sistemi ilk gösteren GFS olması normal olur 384h tan dolayı ama orta ve yakın vadede ukmo ve ECM çoğu zaman öndedir onda hem fikir olalım ben GFS ye ve haritalarına güvenmem ECMW daha önde bir model yakın vadelerde
-
Valla mis gibi güncelleme
GFS diğer modelleren ayrı kaldı tamamen, şansı düşük ama umarım tutar
-
Marmara Trakya
batı ve orta karadeniz ve içerler daha şanslı trakya kuru soğuk, deklerden gelenlerle yetinir
-
Gece kütle gelme ihtimali varmı
gece 12 ye kadar alabiliriz şu an atakum tarafına yine kütle geliyor gibi
-
samsun koptuu daha yeni başladık hadi bakalım
-
tarihinden tut izborlarına kadar kusursuz güncelleme. Tabi 192h beklemekte fayda var
-
Hocam samsunlular sandala binip denize açılsalar daha çok kar görür diye düşünüyorum😊 denize daha çok kar vermiş yanaşamamış karaya
coğrafik yapısı yüzünden maalesef. Denize paralel ya da hafif batı bakılı olsaydı çok güzel kar alabilirdi çoğu sene ama rüzgarlar karayel ve batılı olduğu zaman iş görmüyor. En azından konumum 200-300 arasında ne alırsak artık soğuk yeterli gibi