Harunsalman tarafından yazılan gönderiler

İnecek soğuklar yüksek sibirya destekli olacağından yeterli sıcaklar için morluklara gerek kalmayacaktır. Dediğin gibi diyelim -10 ile kuvvetli karayel gece gündüz iş yapar. 2004'te uzun süreli bir sistem değildi. Morlukta yoktu. Şimdi ay sonu 2018 gibi bir salınım olabilir. Doğu Avrupa demek 1987-2004-2017 demek. Mjo zayıf kalacak. Çembere yakın veya çember içi olacak. Bu nedenle AO NAO senaryo ortalamalarını gün gün yakından takip edelim. 1 hafta sonra akıbet az çok belli olur.

Ben kar yapmaz demedim zaten ama soğuklar efsane olmaz dedim.mjo çembere yakın olacağını düşünüyorum.nao yu takip edelim bakalım. 1-2 gune eksili degerleri göreceğimizi düşünüyorum.

Ben öyle işlerden pek anlamam.detayına da girmedim hiç suplamentlerin. ben aynadan anlarım gelişmemi. Kas kütlemi de hiç ölçtürmedim. Zaten kilo alarak başladığım için yağ kütlem çok az. Bu 6 aydır saldım sporu da biraz yağ birikmeye başladı göbek çevremde ve yanlarımda ama öğrendiğim bişey varsa o da asla bosa gitmiyor sporun. Bugün başlasam o yağları yakmam yeni başlayanlara gore çok daha kısa zaman alır. Kas kütlem de biraz söndü ama bi kaç defadır ara veriyorum başladığım gibi şişiyor. Yani öyle bırakınca sönüyor lafları boş.kendi yapmıyor çamur atıyor öyleleri.

4 yıldır yapiyorum ve ek ürünlerin gerekli olmadığını düşünüyorum. 6 ay kullandım protein tozu.3 ay da kreatin. Olan parama oldu. Doğru enerjin artıyor ama vücudunu büyüten steroiddir.en iyisi yemeğini iyi yemek ve sporunu da sağlam yapmak gerisi fasa fiso.(4 yilda 56 kilodan 82 kiloya geldim ve aldığım ürünler parasına göre az etkiledi kilo alımımı)

Faz 1-2 direkt Avrupa yolcusu anlamına gelmiyor ama dolaylı yoldan emareleri kuvvetle muhtemel halinde oluyor. Negatif endeksler vs. Bak Harun Abi MJO arşivlerinde özellikle 1987 ve 2004 sinoptikleri 8-1-2 civarı. Şu anki gidişata benzer yapıya sahip. Şimdi SSW kuvvetine yakından bakacağız. 1987’de de ciddi bir zayıflama görülmüş. Arşiv linklerini kaybettim yanlışım varsa kusura bakmayın.

Endeksleri takip edelim. Negatife kuvvetli eğilim olursa -3 -4 civarı Grönland blokajı nihayetinde Batı ve Orta Avrupaya çok kuvvetli salınım bekleyebiliriz. Şimdilik Orta ve Doğu Avrupa gibi gözüküyor. Ülkemize gelirse yüksek ihtimalle çok derin siklonlu bir sistem olacaktır. Dediğin gibi soğukları kırpar enerjiyi batıya boşaltır. 1987-2004-2017 emareleri var bakalım. Hayırlısı neyse o olsun. Takip edelim.

Aynen dediğin gibi.o tarihlerde de naonun durumu bize yaramıştı. İzlandanin pasif olmasını isteriz ama yok olmasını da istemeyiz. Ay sonu için Nao daki görünen notre inme değişecek bence. düşüş daha fazla olacak,-1,5 -2 aralığına gelebilir,italya civarına ineceğini düşünüyorum. Ondan sonrası dediğin tarihler gibi gelebilir ama o kadar güçlü soğuk beklemiyorum çünkü o tarihlerden farklı olarak giritte değil de italyada ab nin derinleşeceğini düşünüyorum çünkü azora baskı yapacak İzlanda olmayacak. Şöyle -10 lar felan girer büyük ihtimalle.(Türkiye açısından güçlü beklemiyorum ,italyaya -20 ler felan düşebilir).

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Böyle bir 5-6-7 yi pozitif patternde aldık ve deprem bölgesine kuru soğuğunu bırakacak. 2. Isınmada da korelasyon olmadı endeksler pozitifte kaldı. Bunu ayın son 10 gününde görseydik facia olurdu. İyi ki de olmadı.23 ten sonra merkez yapıyor ama merkez yapacağını sanmam. Biraz kafası karışmış modellerin ısınmadan dolayı. Büyük ihtimalle 1-2 fazda olacak ve majör ssw avrupa yolcusu. Ondan sonra bize de yarar elbet. Böyle olması daha iyi. O soğuklar ülkenin durumunu içinden çıkılmaz hale getirir. Soğuğun kırılıp gelmesi lazım. Biz yağış istiyoruz ve soğuğun sadece batıya yaramasını.

Bence ayın 17-18 inden sonra İzlanda coşuyor. Soğuk filan bırakmıyor.

Ecm 240 Batılı bir polar atak daha. Hani izlanda. Endeksler negatife iniyor.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ondan sonra sibirya uyanacak. Zonal rüzgarlar nötre yaklaşıyor. Şubat sonu mart başı felaket soğuklar olacak. Vortex paramparça. Major ssw var.rüzgarlar -20 ye kadar inebilir.

Buna önlem alınması lazim. Avrupa ihtimali yuksek olsa da soguklar uzun süreli. Avrupadan sonra bile bize yönünü çevirebilir.

kararlı 5-6-7 var. Belli ki iskandinav daha kuvvetli olacak. Bu da sistemin Batılı inip(Batı karadeniz) ull kopartıp soğuğu uzatacağını gösteriyor. İstemeyince modeller güzelleşiyor nedense. uzun vadede soğuklar çok ciddi görünüyor.avrupa daha şanslı tabiki 1-2 fazdan dolayı