Harunsalman tarafından yazılan gönderiler

15-16 sistemi ya kuru soğuk ya da karlı bir dönem olacak malesef. Ondan sonraki dönem için konusmak gerekirse 22 si gibi mjo faz 7 görülecek, negatif endeks olma olasılığı yüksek yani Batı bölgelerimiz daha şanslı o dönemde. Isınmanın etkilerini gösterdiği (major ssw olacak belli) donemde ise fazla 1-2 ye geçiş var yani Sibirya ekspresimiz avrupa yolcusu. Bunun iyi yani deprem bolgesine soğuklar gelmeyecek veya kirpilarak gelecek. Yağış konusunda da mart ayi da dahil iyi geçirebiliriz. Bence olmasi gereken de buydu. İyi ki faz 5-6-7 yi ay sonu gormiyecez yoksa felaket olurdu.

Çadırlara yerleştirilen insanların kronik rahatsızlığı bulunuyor fakat hiçbirine ilaç yardımı sağlanmıyor şuan buda büyük sorun

eczanelere bilmem ne kodu ile gidip alabiliyorsunuz ilacı ama engelli vatandaşlar var eczanelere erişim sağlayamıyorlar şimdi birşey yapacaklar

o haberi bekliyoruz.

Yemek yardimi yeterlidir insallah. Ulaşıyor mu yardımlar. en son yollardan dolayı sıkıntılar vardı

Binaların yetersiz olduğu halde biz her gece neden demeden eve girip yatıyoruz işte

Abi valla napalım. Millet habersiz,bilgisiz çoğu konuda. Keşke ulkemizi daha iyi tanisaydik,özellikle de bu konuda. İlk okuldan itibaren anlatılması lazım bu konunun. tabi ekonomik durum da belli daha sağlam,daha dayanıklı bir ev için de para lazım. Malesef şu anda kafamızı koyabileceğimiz bir yer arıyoruz sadece

Ya dayı senin iyi niyetli olduğunu biliyorum. Belki sinirimden yanlış yoruluyorumdur. Beni yanlış anlama. Seni öz dayım gibi severim. Yanlış bir şey söylediysem özür dilerim 🙁

Attığım veya yazdığım mesajda

Biz japonya dan iyiyiz, hazırlıklıyız diye bir yazı mı var ?

Biz Japonya dan hazırlıklıyız dersek buna kargalar güler..

Denmez,denemez .

Ya dayi ben adamin ne dediğini iyi anladim. Kötü niyetliler japonyayla karşılaştırıyor diyor. Hayırdır,eleştirmek yasak mi? bi de 11 diyor ya. Depremin büyüklüğü 1-2 diye gitmiyor. 9 büyüklüğünde bir deprem 8 büyüklüğünde bir depremin 10 katı büyüktür. Yani 11 büyüklüğündeki bir deprem 8 büyüklüğünde bir depremin 1000 katı büyüktür. Dünyada 11 büyüklüğünde bir deprem oluşturacak fay yok. Asıl milleti manipüle eden bunu yazandir. Celal sengor,naci görür dinleyin,bu depremde hazırlık olsaydı bu durumun %10 unu bile yaşamayacağımızı söylüyorlar. Yanlış yapılaşma ve kontrollerin yapılmaması bunu doğurdu. Dediğim gibi adamın niye bunu yazdığı belli dayı.

Ben bilgi olsun diye attım,bizim yaşadığımız depremin ne derece güçlü olduğunu bilelim diye.

Kim kimi kandırsın ?niye kandırsın?

Dünya'da örneği yok deniyor..Yok, yokmuş ama bizden değil bu açıklamalar Dünya'dan

Nasıl bakalım şimdi buna Harun?

Ne demek istiyorsun veya onu sorayım.

Dayı güçlü olduğunu zaten biliyorum ama depremin geleceği belliyken onlem alınmamasına kızıyorum. Bunu yazan adamin da iyi niyetli olduğunu sanmıyorum. 10 bin ev yıkılmış,bu kadar ev yerine 200-300 ev yıkılsa zaten yardım yeterli olurdu. 10 bin ev 200 bin daire demek. Bunun için de en az 500 bin insan gerek herkese ulasmak için,tabi yine herkese ulasamazlar çünkü yollar tıkanır bu durumda. Önlem almazsan her ne kadar yardim etmek de istesen altından kalkamazsin. Öyle imar affini gelen gecene verirsen,menfaatin için canları hiçe sayarsan tabi muteahitler calar demirden de betondan da,priketten de. Twitteri kapatıyorlar ya sirf elestiri almamak icin. Sözüm sana değil dayi,beni yanlış anladın sanırım

Whisper dayi kim bilmem ama söyledikleri yanlış. 30 sn değil 6 dk sürmüştür. Karadan 130 k uzakta olmuştur bu da fazla uzak degil. Derinliği de 24 km dir yani abartmasın gayet ciddi depremdir. Ciddi olmasa 20 metreye kadar ulaşan tsunami olmazdı. Japonya bizden çok daha hazırlıklı. Kimseyi kandirmaya çalışmasınlar. Bir video atacam izleyin. 9.2 lik depremde(bizimkinin 50 katı) binalar sallanıyor,yollar çöküyor ama yıkılan bina sayısı bir elin parmağını gecmez. Asıl yikim ondan sonraki tsunamide olmuştur.

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Üzücü can sıkıcı bir haber yazmak istemiyorum fakat mecburen yazıyorum Soğuk hava atağı gelecek gibi duruyor

Gelmesin ya keske bu da gelmeseydi. O kadar beklediğimiz sistemin olayı bu hale getireceği aklımın ucundan geçmezdi. 2 gündür hayat çok tuhaf geliyor. Dertlerimizin ne kadar küçük olduğunu cok iyi anlıyoruz

Harunum göçükten çıktım ben 99 da ankaradan arabasının arkasına küreğini kazmasıni atmış gocuklerden kayan yollardan kırık camiyla gelmiş bir abi sayesinde. Bir kişi bir can demektir bir battaniye 3-4 can

Ben zaten kurtarmak için gidenler gitsin diyorum abi. Yoksa yayin acmak icin acanlar bi ise yaramıyorlar. Keske gönüllüleri toplamak için şehirlerde toplansa millet. Otobüsle felan gidilirdi toplu bir şekilde. Görünen o ki yeteri kadar personelimiz yok malesef