Aksine ben İtalya riskini hiç az görmüyorum... Ecmwf'den inşallah GFS ye destek gelir akşam ..
Hocam izlandanin aktif olacagi naodan belli. İzlanda basarken italyaya kaçması zor. Azor kuzeydoğuya meyletmezse tabi
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAksine ben İtalya riskini hiç az görmüyorum... Ecmwf'den inşallah GFS ye destek gelir akşam ..
Hocam izlandanin aktif olacagi naodan belli. İzlanda basarken italyaya kaçması zor. Azor kuzeydoğuya meyletmezse tabi
simdi vortex kuzeyimize toplanıyor. Sinan abinin tarihleri geldi bi yeri saglam vuracak da nereyi. Oglen kafkaslari vurmustu
Marmara dek alır bu şekilde Harunsalman . İstanbul için emin değilim.
Devaimnda dek alir da ilk sistem girişi sıkıntı. Öğlen de kıyı hatti yağışları dekten vurmuştu. Bakalim güçlenerek gelir inşallah.
Bölgeclik yapmadan yorum yapacak olursak İtalya riski yok diyor gfs. Birçok gefs senaryosu dümdüz italya'ya atmıştı sistemi.
Oyle bir risk olduğunu sanmıyorum ama sogukta problem cikmaya basladi. Sinan abi cidden dediğin gibi oldu ama sende bişey var çözemiyorum 😊
9 una bir sistem hazırlığı var bakalim güzel gelebilir ilerisi
soguk akışını kesti o ab kıytırık soğuklar geldi. Sabah nerde bu nerde
azorun solundaki 975 lik ab çok can sıkacak
daha doğulu gelecek
Varmı elinde çayı, masasında bilgisayarı olan
İhale sana kaldı dayi 😂
Nao pozitife tırmanırken batılı inmesi saçmalık. Ecm deki görüntü değişecek. Zaten sabah dogulama trendi başlamış yavas yavas gfs ye benzer. İzlanda da tureyecek ab lerle İki Ataklı bir sistem yüksek ihtimal . ao da nao da pozitifte sibirya 15 ine kadar zor.
ama gfs de gördüğümüz gibi vortexin yer değiştirmesinden sonra ao notre inecek ve kutup bolgesinde yuksekler olusmaya baslicak o zaman. Mjo 5,6,7 olacagi için İskandinav yükseği olacak avrupa veya turkiye arasında yine gidip gelecek gibi. Sinan abi verileri yorumladım sadece 9-16 icin sibirya zor gibi ama polar atak olabilir. Sen sibirya bekliyor musun ? Ecm 240 için olmaz dedin ao nun pozitifligini beklemiyorsun sanirim
ülkenin doğusu için kötü istanbul için özel yapılmış sinoptik.Bu tarz siklonik kar 24 saatte 15-20 cm rahat yapar
Dogusu ilk sistemde sansliydi uzulen yoktur bu guncellemede. Tabi boyle gelmeyeceğini ikimiz de Biliyoruz 😊
ulke sistemi olmaz devamj yine italya çünkü azorumuz yatay. Eline sağlık Athena kar almayan yer kalmadi
Tam istediğimiz olmadı azor altantikten yana oldu. Bu durum da İzlanda kuzey teleşa soktu. Kutup yükseginin önü kesildiği gibi Sibirya ya iniş kanadı bırakmadı .azor biraz daha bükülse batı-dogu olacak neredeyse aşırı yattı. Bu modelde ab siklon iş görmez zaten tepemizde ull olmuş kütle var altında da yb geliyor. Ull blokaji olasada çok sinir bozucu bir sinoptik gelmese daha iyi
Ulkenin batisini tek etkiler zaten abi. Azorun konumu baştan beri sıkıntıydı. İnşallah guzelleserek gelecek gecen sene de boyleydi
bak gfs abimize ilk sistemde egedeki ab yine veemeyince uzulmiyelim diye ikincisinde veriyor kral adam
3 e kadar sayın siklon patlasın
Yönünü bize çevirdi hocam patlayacak 3 olmasa 5 olur 😊