Sibirya'dan vazgecti sonunda
Harunsalman tarafından yazılan gönderiler
-
-
Sanmam buçuk olurdu. Buçuk ekmek arası tavuk döner
Blokaja gider azor yenilenip bidaha indirirdi yani yoğurtlu iskenderr 😊
-
ne tuhaf bi sistem gelip gelmeyeceğini geçtim hala polar mı Sibirya mı belli degil. Büyük ihtimal polar olacak gibi ama bu aralar ne olacağını kestirmek zor. Şubat ayı faz 5-6-7 ve ısınma var bakalım güzel gecer inşallah
-
icon ve gemden sonra gfs nin de aynı şeyi göstermesi korkutucu. İtalyada rex olan siklon dogulamak yerine batıya Atlantik'e doğru gidiyor. Azorun tepsi halini alması çok kötü. Eps gefs çok güzel ama ana senaryolar bir türlü düzelmedi.
-
sibirya can sıkıcı gerçekten gelmesi için her şeyin tam ayarında olması gerekiyor. Polar atak denemesi yapacak simdi.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
azorun yeri güzel Atlantik'e dalan ab yle yenilenip diklesirse soğuklar dogulamadan iner. Aksi takdirde su anki şişik durumu sistemi sınırda bırakır
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Tekrar bağ olması lazımdı düşündüğüm olmadi
-
istediğim gibi gidiyor gec de olsa guzel iner
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
yine sibirya deniyor ama biraz daha farklı biçimde. Düşündüğüm olursa efsane
ayın 25-26 sı gibi görünen sistemin ötelenmesi rex blokajı yüzünden zaten. Başta omega şeklinde iniyordu çekirdekle beraber hızla doguluyordu malesef rexe döndü. 25-26 sonrası polar atak yüksek ihtimal. Zaten Sibirya da istemiyorum aslında. Sibirya'nın her ne kadar yer seviyesi sıcaklıkları güzel olsa da genelde Avrupa'ya kaçar sistemler. Güçlü azorlu İskandinavlı polar atakların gelmesi daha kolay,insani çileden çıkartmıyor.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bu vadeye göre harika görünüyor. Basınç dizilimleri lehimize şekilleniyor. Zonal rüzgarlar zayıflayınca azor fırsat yakalamaya başlıyor. Soğukların alt enlemlere ineceği yüksek ihtimal ve basınç dizilimleri lehimize duruyor. İnşallah güçlenerek gelecek bu sisteme inanıyorum.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Azorun ikinci bir yükselişi olur .tabi görüş farklılıklarına saygı duyarım. Ne yazık ki modelin devamı yok
-
Azor orada hem İzlanda dan hem altını oyan AB den darbe yiyor. Dümdüz olur
Pek düz olacağını sanmam izlanda ab sini yükseltip sağına alır sonra azor islandinav blokajı ve sibirya devreye girer.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Şu soğuğu almamamız çok yazık gerçekten
-
Hocam burda çekirdegin altındaki yüksek ve onun altındaki bir çok balon vehaut dolu ab ler var bunlar sıkıntı hep
Modelin devamında Anladım demek istediğinizi soğuğu kaçırmış resmen. Ara sıra gelip önemli noktalarda uyarın hatamızı anlayalım. Her zaman gelişmek lazim bilgi eksikliği her zaman olacak tabi. Teşekkürler tekrardan ❤