Kartal’da yıldırımlar eşliğinde kuvvetli sağanak yağış etkili. Uykudan uyandım.
aydiinyilmaz tarafından yazılan gönderiler
-
-
Şimdi tam olarak dek neden bitti sayılır? Akşam tekrar mı başlayacak, cephe konusu vs. biraz kafam karıştı.
-
0-1 derece arasında gidip gelmemize rağmen Kartal Sahil’de kar kalınlığını 15cm’e çıkardık! Bu sistem benim için ilaç oldu. Hala şükrediyorum etkisinden çıkamıyorum.
-
güney sahillerin hepsi örtü aldıysa ben bu sistemden razıyım 4 senedir ayaklarına kar değmedi
Güney sahil olarak 2017’den beri yaşadığım en güzel sistem. 4 senedir örtü görmedim ben... Sadece 1 saatte oldu her şey.
-
Kartal sahil olarak: Y I K I L D I K. Sonunda oldu arkadaşlar, güney kıyı ilçesi olarak 10cm’i devirmek üzereyiz.
-
Kartal sahil gün boyu 3-4 derecelerde gezdi. Dek esnasında 0.5 civarına düşüyoruz. Eğer soğuma bir tık daha artarsa tamamdır. Üzüldüğüm nokta 1 dereceyle sahiller yükseklerin aldığını, yüksekler de şuan aldığının 2 katını kaçırdı ve belkide 2017’yi bile sollayacaktı. Nasipte bu varmış. İnşallah biz de örtü görürüz, şuan çatılarda dahi kalmadı.
-
Siz beklentileri düşük tutun hocam. Ben haritalı tahminimin hala arkasındayım. Anadolu yakası güney kıyıları konusunda fiyasko olsa ve başarısız olsam da geri kalan İstanbul için çoğunlukla başarılı.
Şimdi sıra yerel olarak DEK'ler ile 30cm'yi geçmede
Güney kıyılar 3-5cm de olsa örtü çekme ihtimalimiz var mı? Malum zemin sırılsıklam, birde son sistemlerde tutma konusunda bu taraflar çok inatçıydı...
-
https://hizliresim.com/P3w6UFBazi canli kameralari takip ettim, sahillerde yagis ve ortu var siz tam nerdesiniz?
Karlakurek Sistemci7 siz kucukcekmecede nerdesiniz bilmiyorum ama en kar alan yerlerden denen gol etrafinda bile yagis ve ortu gozukuyor.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kartal sahil burası. Yürüme mesafesinde. Beklentim düşüktü ama bu kadar da olabileceğini düşünmemiştim açıkçası. Değil 1-3cm, sanki yağmur yağarmışçasına çatılardan balkonlardan sular akıyor şırıl şırıl. Dek ve bir tık daha düşük 850hPa sıcaklıklarında örtü görebilir miyiz ondan da şüpheliyim artık. En son örtüyü 2018 kışında 1 geceliğine gördüm 2cm olarak. “Şuanlık” onun bile yanından geçemiyor o derece.
-
Sahiller bizi çok üzdü çook, inşallah sistem sonuna kadar örtü görmek nasip olur. Bu görüntüleri sular içinde kalan sokaklarda izlemek çok üzücü.
-
Aynen kardeşim. Bu günden sonra sıcaklık sorunu olmayacaktır.
Hocam, 0 rakımdayım Kartal'da. Yollar hariç tutan her yer fazlasıyla seyreldi. Tek tük kaldı karlar. Biz tam anlamıyla ne zaman örtü görebileceğiz?
Tahmincilere ateş püskürenlere gelince ise kimse kahin değil, tutmaması çok normal ki ahım şahım bir yanılma olmadı bence. Sadece kıyı olarak örtü alamadım bu yağışta, ki daha sistemin ilk günü.
-
Sistemin ilk kısmı, yani bu siklonik mi artık cephe mi her ne ise bu kısım rakımsal kısım oldu. Kartal sahili olarak bugün 1 derece ve civarında gezerek dün gece beyazlattığımız çatı, çim ve arabalardaki karın şakır şakır eriyişini izledik. Büyük bir ihtimalle yarın da bu şekilde rezalet geçecek. Kıyıların adam akıllı kar alamadığı her sistem rakım sistemidir ANCAK, burdaki hocalarımızın dediği gibi dek devreye girdiğinde, 500 ve 850 hpa soğuklar bir tık daha düştüğünde o zaman biz de şanslı tarafa geçeceğiz. Radarda kim kütle alırsa rakım fark etmeksizin gömülebilecek. O yüzden foslatmanın ya da beklenen olmadı demenin bir anlamı yok çünkü çok erken.
-
Kartal sahil olarak sadece çatılara ve arabalara oynuyoruz. DEKler sahillerde örtü görmemize neden olabilir mi sizce? O zaman soğuk sıkıntımız hiç yok gibi çünkü.
-
Siklonun özellikle Anadolu Yakası sahillerine yaramayacağı az çok belli oldu bence. Fakat beklentim düşüktü bugün için o yüzden üzülmedim. DEKlerin ve bir tık daha düşecek olan 850hPa soğuklarının Kartal, Pendik gibi 0 rakımlı ilçelere 4 yıldır göremedikleri o örtüyü ince bile olsa bırakacak diye umuyorum. Sizin düşünceniz nedir?
-
Sistemin başından beri söyledim beklentiyi düşük tutalım ne alırsak şükür. Bir çok platformlarda metreler cm ler konuştu site olarak biz bu yönde abartma durumumuz olmadı. Hep şükür edasıyla yaklaştık. 2 gün önce yaz havası vardı. Bu böyle devam etse çok daha üzücü olurdu. 5 cm almışız. 20 cm almışız farketmez yeter ki şükür edelim. Şuan metreler düşünenler zihniyetlerin şükürsüzlüğünü yaşıyoruz. Sistem güçlü soguklar etkisi ile geliyordu son anlarda bu durum bariz bozuldu elde kalan bu gece ki yağış ve en önemlisi salı çarşamba devam edecek dek yağışları. Bakıyorum da ona bile şimdi den dil uzatanlar olmuş yok 1 günlük dek 30 cm kar yapar yok şöyle yok böyle. Bırakın anı yaşayalım.
Ben baştan böyleydim ve şuan örtü yok, kar tutmuyor ama üzgün değilim. Nasipte ne varsa.
-
Kartal 1.4 derece, yağanlar da eriyor. Ama beklentiye hiç girmediğim için üzülmedim şuanda. Keyifle yağan karı izliyorum.