Yarım saattir 10 dk diyor kütleye 1 saat olacak neredeyse böyle saçmalık yok
alt seviye bulutu o duseyde hamle varsa gokceoren tepelerine takilmistir. gelir birazdan
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturYarım saattir 10 dk diyor kütleye 1 saat olacak neredeyse böyle saçmalık yok
alt seviye bulutu o duseyde hamle varsa gokceoren tepelerine takilmistir. gelir birazdan
Pazar sabahına kadar ordu merkez 20cm kar alabilir mi arkadaşla iddiaya girdik yorumlayabilir misiniz
sabah bakayim yoruldum bugun cok. 500km yol yaptim dag tepe uzerine birde sistem takibi. kafam allak bullak modelden bakmam ben pek 10 dk suruyor konuma ozel tahmin
bazen yapiyor onu beni 2 kere yaniltti bugun.
birde cok ayarsiz bir sistem. tam kutlenin yogun oldugu katmanda hava akimi birden artiyor. yere dusmeden surukluyor kutleyi saga sola dagitiyor. dikey duseyde yatayda anlik hamleler oluyor. kutleyi yukseltebiliyor.
Windy radarı bozuldu galiba yağış gösteriyor damla düşmedi ne saçma kütlede eriyip eriyip duruyor
bazen yapiyor onu beni 2 kere yaniltti bugun.
Uyumak hiç gelmedi içimden. Belkide yıllarca kar göremeyeceğiz kim bilir ?
cok gorursun kar daha. ama bu sistemi iyi analiz etmek gerekir. yapisi itibari ile kendine has bir cok nitelikleri var. suan 2 ayri sistem var. ve 3 e cikacak. sonrasi daha karisik sistem bir tur daha bile atabilir
mehmet civan eline sağlık,ben okumadım bunu , yarım aklım var zaten oda uçmasın benden
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Gelen kütleler büyüye büyüye geliyor karaya girdikçe genişleyecek ve daha yavas hareket edecek 8 9 saattir oralarda dolanıyor kütle
madem tahmin yaptin nedeninide yazalim.
1. kutleler neden ilk orada olusuyor ?
ilk olarak yer seviyesi ve ruzgar younunden ele alalim
MEZOSİKLON (MESOCYCLONE) [i] çekirdeklerin güneybatı taraflarında bulunan ve fırtına büyüklüğünde bir dönüşe sahip olan alan için kullanılan terim.
Mezosiklonik kar yağışı genellikle şu koşullarda meydana gelir:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Gelen kütleler büyüye büyüye geliyor karaya girdikçe genişleyecek ve daha yavas hareket edecek 8 9 saattir oralarda dolanıyor kütle
madem tahmin yaptin nedeninide yazalim.
1. kutleler neden ilk orada olusuyor ?
ilk olarak yer seviyesi ve ruzgar younunden ele alalim
MEZOSİKLON (MESOCYCLONE) [i] çekirdeklerin güneybatı taraflarında bulunan ve fırtına büyüklüğünde bir dönüşe sahip olan alan için kullanılan terim.
Mezosiklonik kar yağışı genellikle şu koşullarda meydana gelir:
Çekirdeğin girişiyle ilerleyen saatlerde hakim rüzgar yönü poyraz
poyraz a donse bizimde sansimiz var
balikesire kutlenin ucu degdi heryer bembeyaz
burasi 500 mtre yagis yogun
balikesir merkzde alcak seviye bulutu var cok guzel yagiyor radar bos. bugun dursunbey daglarinda farkettim onu tepelere ciktikca bulutlar ve yagis altta kaliyordu.
Keşke sarı ya da turuncu kütle denk gelse hiç denk gelmedim uzun zamandır nasıl etki yapacağını merak ediyorum Sen denk geldin mi daha önce Snowreis41
sistemin soguk cekirdegi suan denizin uzerinde kirim karadeniz kiyilari arasinda bir yerde. soguk cekirdek bize yaklastikca sari kutleler olusturacaktir.