mehmet civan tarafından yazılan gönderiler

15 ağustos veya sonrası serinleme bekliyorum.

evet yusuf hadi insallah bakalim tahminin tutar umarim ama sunu unutma her serinleme ardina daha sicak demek :) atmosfer kendini her zaman dengeler ortalama sicakliklar hep kendini dengeler gordun dimi gecen son yuzyilin sayili temmuz sistemlerinden birini aldik ardina yuzde 5 e dustu nem olusan koridordan 5 gun boyunca 70km ruzgar esti ormanlar yandi. bazende dengelerin cok bozulmamasi gerekir ama ufak bir serinlemede kotu olmaz hani ama ole 14 dereceler olmasin 5-7 derece sogusun kafi
    takipteyim.:fırtına::fırtına::fırtına:

arkadaslar yaz gec geldi sicak bir donem arefesinde olabiliriz.:010: hemde bayagi sicak. ben bir 45 derece sicak bir 26-27 hatta biraz daha alti dereceler yerine 33-35 derece stabil bir donemi tercih ederim. eylulede sarkabilir tahminlerde bunu gozardi etmemek lazim.

nescafe icemiyorum ben doknuyor bana direk carpinti yapiyor lakin fincan fincan filtre yada esspressoiceyim birsey olmuyor. bunun icin doktora gittim hocam ne alaka diye meger nescafe deki buyuk oranda kahve degil kimyasal cafein mis inanamadim. 3 sene oldu herhalde dahda yaklasmam. bu arada doktorun tavsiyesi turk kahvesi ic dedi gunde 3 kucuk fincan a kadar telvelerini kesinlikle icmeden yarinin altinda birakiyorsun dedi.

Hayatımda ilk kez genel bir ayın tahminini yaptım. Zor oldu ama zevk verdi. Bu meteoroloji işi bağımlılık..

sadece meteoroloji degil cuhara buradan da bagliyiz ister istemez gonul bagi olusuyor. biriniz birinize birsey dese inan bizde uzuluyoruz. misal burada alisiyoruz her ne olursa olsun insanin gozu ariyor acaba cuhara ne yazmis yusuf ne demis mustafa abim ne demis ve diger herkes. kirmayin birbirinizi <3 cunku dusun disarida ki cogu arkadaslik dostluk hep bir cikar iliskisidir ama bizim burada kimin kimden bir cikari olabilir ki buradaki dostluklar inan bana hepsinden daha gercek daha degerliSelam

Yok yahu yüzde 90 I basit mesajlar ben normal görüyorum kendimi 😊

gerektigi yerde basit olur gerekirse uzerine calisir bir kademe daha derine girersin. burada onemli olan disiplin ve azim dir. kimse senin bilgini zaten sinayamaz biz burada bu ise gonlumuzu vermis insanlariz. kimsenin haddine degil kimseyi test etmek yada bilgi yaristirmak atmosferi seven insanin zaten bu islerle isi olmaz. ama tabi ister istemez potansiyeli biliriz biraz. iyisin iyi devam :sessiz:
    kactim ben herkese hayirli geceler iyi uykular.

yani yusuf haddime degil ama bu paylastiklarin suana kadar paylastiklarin arasinda en dikkatimi ceken sey oldu. senin garip ve mix bir bakis acin var. merakinida gozlemliyorum son zamanlar viteside arttirdin hadi bakalim umariz ilerde senin bu genis perspektifinden daha cok cok istifade ederiz.

İran abd savaşı duraksıyor devam ediyor kısır döngü gibi bu sırada iklimciler çıkmadı mı hala yok iran abd yi vuruyor yağışlar iran sayesinde tekrar başladı abd gaz püskürtmüyor falan filan

gecenlerde iste yakin zamanda bu iran savasinin ilk basladigi tarihlerde bayram di sanirim bu israil taraflarina yagmur yagdi birseyler oldu o siradada herkez birbirine intagram youtube iklim dolandiricilarini goteriyor iste abd yapti 2 gun once yazdi falan diye. bende dayanamadim artik anlayabilecekleri sekilde basrayi atlantigi kucuk kucuk anlatmaya calistim biz bunlari zaten 2 hafta kadar onceden sinyallerini gorebiliyoruz diye buna kesinlikle inanmadilar ardina eli buyuttum dedimki ya siz bunlara asiri olaylar gibi yaklasmayin temmuz agustosda bile yukseklere kar yagar kis yasarsiniz diye salladim ornek verdim. gecende sogudu yagdi ya beni ariyorlar nerden bildin nasil bildin diye bu seferde ya olesine misalen soledim denk geldi diyorum bu simdide buna inanmiyorlar sen bildin diyorlar. :013:

artik toplum icinde konusmama karari aldim atmosfer ile ilgili birsey :001: sadece soranlara yagis var yok sicak soguk oyle seyler.

el nino nina yeniden tanimlanmaya basliyor herhalde bu atlantik akintilari son senelerde bilinen tarihdekinin biraz gore biraz farkli diye okumustum bir yerde. fakat yinede billdigimiz senaryolarin yuzde 70 i kadar isabet li sanirim.

bunada amoc zayiflamasi diyorlar sanirim bir yerden takilmis aklima. bu eriyen buzullarin tatli suyu tuzlu sudan hafif oldugu icin batamiyormus boylelikle son 20 senedir bir yavaslama var bu (Atlantic Meridional Overturning Circulation) atlantik meridyen dolasiminda ve kuresel ruzgar dolasimini etkiliyor el nino ve nina karakter olarak guclenip daha tahmin edilemez bir hal aliyor. muş

tabi bunun uzerine daha onlarca kolerasyonada etki ediyor olabilir.

Mgm 12 ayın yüzde 95 ini zaten mevsim normalleri üstü diyor

sicaklik dalgalanmasi diyoruz buna ustune cikar altina iner dengelenir her zaman. bu dalgalanmalarada sistem diyoruz. evet sicakliklar genelde 3 ila 5 derece cok cok nadir 10 dereceye kadar mevsim normalleri uzeri olur ama dikkat ettiysen genelde mevsim normalleri alti 10 ila 15 derece altinda girer sistem olarak bunlarin toplam ortalamasini alirsan genelde 3-5 derece mevsim normalleri ustu agirligiyla mevsim normalleri alti birbirini -10 ile ortalar ama suan kuresel isinma sebebi ile 1.5 derece ortalama daha sicak olarak genel ortalama sapma yapiyor evet sicakliklar genelde mevsim normalleri uzerinde olur cogu zaman. ama yuzde 95 ide degil.

ama eren e sorarsan sana bu konu icin guzel bilgiler verir eren in isi bu bence mgm yuzde 95 i ustu diyor diyerek gecmemeliyiz eren onu oraya attiysa bir sebebi vardir Selam