İlk salınımda Kıbrısa ve Hataya çok güzel kar verdi
4.3cm görünüyor kar haritasinda ya cok bir sey degismemis galiba?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturİlk salınımda Kıbrısa ve Hataya çok güzel kar verdi
4.3cm görünüyor kar haritasinda ya cok bir sey degismemis galiba?
Bu arada. ECMWF ana senaryo açık ara en fazla yağış veren senaryo...
Bu iyi bir sey mi
Allahım 312 h Hatay kısa bir aradan sonra tekrar kar yağışlı ?
Ona daha cok var ya
Yok aralıklı kar verdi. Üstüne kısa bir aradan sonra 222. saatten başlatıp bir iki gün daha devam ettirdi.
Kar haritasında güneyimize dikkat çekmek istiyorum. Oradaki morlukları biraz kuzeye çekelim artık ?
Morluklar kuzeye gelirse ne olur?
GFS kar verdi. Bu güncellemede yağışı takip ettim. Soğuk çok iyiydi zaten. Ancak yağış konusunda Hatay hafif yağışla yetindi. ?. Güneyimize bizden fazla verdi. Bunları görmek de güzel. Yağış dediğim gibi olsun da. Nasıl olursa olsun.
Yine az mi verdi anlamadim?
Hangi model dönmeye başladı?
Gfs iki guncellemedir kötü ecmwf de bozmuştu.
Ama biz ocak sisteminde sınırdaydık. 0 izotermi bile zor giriyordu yağış anında. Burada - 8 ler havada uçuşuyor.
Yine bos gececez gibi modeller dönmeye başladı.
342 H Hatay ve Osmaniye yoğun kar yağışlı ?
16 subat civarları kötü mü yine?
15 20cm vermis heralde demi.
Güvenilirliğini bilemem. Ancak bu şekilde bir sürü senaryo var.
Ne kadar vermiş?
Kontrol gömüyor Hatay'ı. okan331 sana anlatmaya çalıştığım senaryoyu şu an kontrol çıktısı veriyor.
Ne kadar guvenilir modeldir kontrol?
Hafta sonuna doğru sistemi net konuşabiliriz ancak. Şu an hala o olursa bu olur. Bu olursa iyi olur aşamasındayız.
Dün rekor konusuyorduk hala rekor ihtimali var mi?
Evet. Adana ve Mersin sıkıntılı çünkü. Ancak Hatay en kötü havada kar görecek.
Umarim örtülü kar görürüz Hatay olarak ya. Kapının önünde dik yokuş var orda bir kayalım artık.
Bizim sistemimiz için henüz orta vade diyebiliriz. 1 haftada çok sular akacak daha. Yağış var. Kar yağışı da var. Hatay için konuşuyorum. Ancak kar yağışı anında yağış kuvvetli değil. Soğuğumuzun biraz daha oyalanması durumunda efsaneye oynarız biz de. Bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Beklentinizi kesin tutmayın. Ancak Hatay kar görecek. Size bunu söyleyebilirim.
Beklentinizi kesin tutmayin ancak Hatay kar görecek yazmışsınız beklentisini kesin tutmamasi gerekenler akdenizdeki diğer şehirler mi?