93 harbi tarafından yazılan gönderiler

YAŞADIĞIM GERÇEK BİR OLAYDIR

2016 senesinde Aralık ayının sonlarındaydık hava diğer kışlara göre daha soğuktu ve yaklaşık 2-2.5 haftadır yağmur kesintisiz yağıyordu her mersinli bu duruma alışıktır sonbahar ve kışta gerçekten çok fazla yağış alan şehirlerdeniz ve neredeyse her kış 2-3 defa aşırı yağış,sel gibi durumlardan okullar tatil edilir .

okuldan eve dönmüştüm saat 5 civarıydı e tabi bizim buralarda kış ve sonbaharın sonunda hep çamur olur çamurlara basmamaya dikkat ederek eve doğru devam ediyordum yağmur yağıyordu ve şiddetliydi evdede sürekli yaptığım ve çok sevdiğim kış aktivitelerinden biri olan terasta yağmuru ve gök gürültüsünü seyrederken bir yandan kulaklıkla müzik dinleyip bir yandanda sıcak çikolotamı içiyordum saat ilerledikçe yağmur şiddetini arttırdı ve saat 11.00 da o kadar şiddetlendiki yani nasıl anlatılır bilmiyorum resmen yağmur damlalarının arasında mesafe yok gök gürleye gürleye yağıyor o kadar sert o kadar güçlü ki ve sabaha kadar hızını koruyarak yağdı ve bende dahil tüm Mersin uyanıktık sabah 5 te okula doğru yola çıkmam saat 4.30 da uyanmam gerekiyordu normalde bu tür yağmurlarda anında resmi yazı gelir okul tatil olurdu ama bu sabah öyle olmadı benimde devamsızlığım fazla olduğu için mecburen okula gitmek zorunda kaldım babam beni okula bırakırken yollar perişan bir haldeydi su tekeli tamamını kaplamıştı resmen bazı yerlerde diz boyu su vardı yürüyerek 10 dk. olan yolu araba ile 40. dakikada aldık hiç trafik olmamasına rağmen ve yağmur dehşet bir şekilde yapmaya devam ediyordu babam beni okula bıraktı sınıfta sadece ben vardım kimse okula gelmemişti babam gittikten 30-40 dk sonra resmi yazı gelmişti okulda mahsur kalmıştım ve sınıfları çoktaan su basmıştı tuvaletler su altında kalmıştı resmen bir de okul yeni yapılmıştı bu yüzden fazla dayanamadı suya babam 1 saat sonra beni aldı arabayla dizlerime kadar pantolonum su içindeydi ve hava 5-6? dereceydi eve varana kadar nasıl zatüre olmadığımı bende bilmiyorum eve vardık ve yağmur akşama kadar etkisini sürdürdü sonra yavaşlayarak devam etti ...

KARLA İLK TANIŞMAM

aslında bu birazdan anlatacağım anının öncesinde de kar olan birkaç ortamda bulunmuşum hatta birsürü fotoğraf falan var ama hatırlamıyorum benim aklımda hep İLK karla tanışmam birazdan anlatacağım hikayede olmuştur

yanlış hatırlamıyorsam 2009? olması lazımdı o zamanlar 5-6 yaşında falanım

Babamın eski bir arkadaşının düğünü varmış Diyarbakır’da Babam beni de yanında götürmek istemiş otobüsle Mersin’den Diyarbakır’a doğru yola çıktık ama çok feci yağmur yağıyordu cam kenarında oturup etrafı seyrediyordum biz ileri gittikçe yağmur daha da şiddetleniyordu ben yol boyunca sadece dışarıyı izledim

yağmuru ve gök gürlemelerini yağmur gittikçe dahada kuvvetlenince babam gil telaşlanmaya başladılar kaza falan olabilirmi acaba diye düşünüyorlardı bana yansıtmadı ama ben anlayabiliyordum Osmaniye’de terminalde durduk babamla yemek yedik şoförde yağmurun hafiflemesi için bekliyor ama yok yağmur gittikçe daha çoğaldı ara ara hafifleyip şoföre umut olsada tekrar şiddetleniyordu Sonra tekrar otobüse bindik yağmur hafiflemişti Aralık ayında bu kadar yağmur normal dedi babam bindikten sonra yağmur hafifledi artık durdu heralde dediler herkes bir oh çekti şanlıurfaya kadar herşey normaldi yağmur tekrar başladı tekrar sertleşti tekrar fırtına haline geldi ve siverek adlı bir ilçeye gelince kar haline geldi tabi ben o zamanlar karın ne olduğunu bilmiyordum havadan beyaz beyaz şeylerin yağdığını görünce korkmuştum aklıma Babaannemin bize anlattığı hikayelerden biri gelmişti kabenin ebabil kuşlarının attığı taşlarla kurtarıldığı hikayesi bende öyle bişey oluyo sanıp çok korkmuştum siverekte bir terminale geldik kar hala feci bi şekilde yağıyor ayak dolusu olduğunda hafiflerdi babam dışarı çıkıp karla oynadı bende kara ilk kez dokunmuştum ilk kez oynadım babama neden otobüsün gitmediğini soruncada yolların kapalı olduğunu söyledi yaklaşık 3-4 saat terminalde kaldık ben bu üç dört saat boyuncada karın içinden çıkmadım sonra yol açılınca diyarbakıra vardık o günden sonrada hep sevdim karları

meteoroloji olayları hakkında pek bilgim yok, ama bu sitedeki hocalar kurucular bazı olayları 1 ay önceden görüp bize bilgi vermeye çalıştı. Burda neden art niyet aranıyo? Kimse burda müneccimlik yapmıyor araştırılıyor verilere bakılıyor, arkadaşlar ileri tarihlerde böyle bir sistem görünüyor allah cc. Nasip ederse kara doyacağız diye fikir beyan ediliyor olur olmaz allahın bileceği bişey ol der olur, olma der olmaz hepimiz inançlı kişileriz hayır ve şerrin allahtan geldiğine inanırız onun için bize yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarımıza hocalarımıza daha saygılı olmalıyız. Ben Sinan  Sinan hocama ve bilgisine sonuna kadar güveniyorum ve olayları allah cc hakkımızda ne hayırlıysa onu bize nasip etmesi için dua ediyorum sistem gelir veya gelmez emeği için de Sinan sinanhocam teşekkür ederim

aynen katılıyorum işi çok saçma yerlere çektiker meteorolojilyle alakası olmayanlar gelip burda 40 yıllık meteorolog kesildiler Sinan abimiz elimden geleni yapıyor gelmezsede kısmet değilmiş ne kastırdınız direkt isim vericektim ama susuyorum şimdilik