Bu gece yarısından itibaren başlayacak kar Malatya'yı doldurur mu yoksa boş mu geçer
ali1907 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Malatya şuan hala karın ciddi şekilde etkisi altında gece etkisini arttırırsa sabah çok farklı görüntüler görebiliriz
-
Kar yeri tuttu kalan saatlerde umarım dahada etkisini arttırır
-
Hocalarım Malatya'da tek tük atıyor etkili olmaya hangi saat diliminde başlar?
-
İlk sistem
Maalesef konumunuzda kar yağışı görünmüyor 6-7 gün içinde önümüzdeki sistem değişken bir umut belki soğuk açısından daha şanslı olursunuz ve kky gorursunuz , ardından zaten çok değişken.
Malatya'da Perşembeden sonra soğuma başlıyor galiba daha ilerisi için ne düşünüyorsunuz?
-
Hocalarım Malatya için önümüzdeki haftalar tahminler nelerdir?
-
Malatya olarak son yılların en verimsiz kışlarından birisini geçirdik
-
Şuan mükemmel yağiýor ve tipi var :D
Hava soğuk ama yer tutmuyor tutsa şuan baya kar vardı
-
Geceye kada ara ara durarak bazen etkisini artirrarak devam edecek.Asil yağış sabah görünüyordu örtü olmamiş galiba
Şuan tekrar etkili biçimde başladı keşke sabaha kadar devam etse örtü oluşur
-
Mkaymaz21 hocam yeniden kar yağışı başladı uzun sürer mi bu yağış
-
Hava soğumaya başladı
-
Malatya için sali akşamindan itibaren yağış kky dönecek.İlerleyen saatlerde ise saf kar yağışına dönüp yoğun bir şekilde yağacak.Şuanki görüntüde perşembe sabah saatlerine kadar devam edecek.Yerde 15-25cm arasi örtü bekliyorum.Bu rakamlar dahada yükselebilir çünkü yer seviyesi çok iyi olacak.Kar öncesinde yağmur alacaksınız zemin islanacak ama bu zeminin ıslanmasi bazi durumlarda karin tutmasi için daha iyi oluyor.Su birikintisi 2mm geçmediği sürece zemin islanmasi özellikle yer seviyse soğudunda avantaj olabiliyor.Bu arada ecmwf akşam çıktısı gfsye benzeyecektir rahat olun.
hocam MGM 17 sabahı başlayıp 15.00 gibi biter demiş bu kadar mı sürecek
-
16 gecesinden itibaren 7 8 derecelik sert bir bir düşüş yaşanacak sıcaklıkta.
Ecmwf ve gfs arasında çok fark var Malatya için hangisi daha gerçekçi şuan için
-
Soğuk açisindan daha iyi duruyor. Güzel bir yağış yakalarsak işte kiyamet kopar.
Şuanlık yoğun kar yağışı ihtimali düştümü arttı mı peki
-
Ustam sen ve diğer arkadaşlar kusura bakmayın vallahi çok aktif olamiyorum.bu aralar çok fazla sistem takibi de yapamıyorum.Ben yonetime bırakmak istediğimi söyledim gönüllü biri varsa alacak yetkiyi zaten.
İnceledim şuan modelleri Gfs son guncellemerde kırım üzerinden sistem gelme olsağını git gide arttırıiyor.Ecmwf nin de destek vermesi lazim.Diğer tüm modellere baktım çoğu balkan üzerinden geleceğine işaret ediyor hayırlısı bakalim.Bizim bölge için Gfs çok tutarlı her zaman birinci önceliğim Gfs dir kısa vade de bile. Amerikalilar askerleri için bizim bolgeyi cok titiz bir şekilde sunuyor verilere herhalde . Gfs yi doğru okursak kısa vadede cok basarili bizim bölge için. Dediğim gibi sistemin geliş yönü çok etkili olacak sistemin gücü adına.Şuan netleşen bir şey yok.Balkan üzerinden gelse bile meraketmeyin busenenin en iyi sistemi olacak.İşin içinde iskandiav yb si varsa umutlari erken tüketmemek gerekir.Doğu bölgeleri için ayın 16--17 si gibi kar başlar yüksek ihtimalle.Sistem girdiğinde yağış alacağız ancak ondan sonrasinda yavaş yavaş kesiliyor.Soğularin çekildiği tarihler de bir ab faaliyeti görebiliriz.Bu da da ayın 21-22 si gibi oluşacak ihtimal.Dediğim gibi bu senenin en iyi sistemi olacak. Bana göre kolay kolay dillerden de düşmeyecek bu sistem evet bizim bölge için de .Şuan kar haritalarina bakip moral bozmayin.ağış miktari ab faaliyetlerine göre değişecektir.Her şehir çok iyikar yağışlari alacak inşallah.Uzun süredir istediğimiz o kar yağışarina az kaldi 1hafta daha sabredelim.Kisa vade de burada olmaya calışacağım inşallah.
Bu sene yağan karlar geçen sene şubat ayında yağan kar kadar etkili olamadı o zaman baya iyi yağmıştı aynı yağışları görebilir miyiz?