ocak ortası sisteminin gfs verilerini nerden bulabilirm
Meteociel
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturocak ortası sisteminin gfs verilerini nerden bulabilirm
Meteociel
Bir de ben bir şey sormak istiyorum malum hafta sonu sokağa çıkma yasağı var ve Pazartesi gününe büyük bir aksilik olmazsa yoğun kar yağışı ve birikimiyle uyanacağız. Dolayısıyla belki de bir hafta çoğu yerde dışarı bile çıkılamayabilir diye düşünerek bugün ve yarın bireysel anlamda tedbir almamız gerekir mi bu konuda uyaralım mı yakınlarımızı? Bu noktada düşünceleriniz nedir?
Sinan Hocam sisteminin ana kısmının girişinde sorun gözükmüyor değil mi? Yani Pazar günü
Allah’a şükürler olsun. Perşembe sabahı itibariyle ana modellerin görünümleri mutluluk verici. Allah bozmasın. Artık sistemin ilk kısmı için vade kısaldı bu da özellikle heyecan verici. Öyle zannediyorum ki bu akşam artık daha detaylı ve net yorumlar yapılmaya başlanır
Şu hemen biraz olumsuzluk olduğunda sistem kuş oldu, çöp oldu gibi lafları hiç sevmiyorum. Bir sormak lazım nereden biliyorsunuz çöp olduğunu diye
Şükürler olsun sıcak çıktı olduğu için
-8, -9 girdiğinde örnek olarak mesela verdiği yarım metre kar yağacak ama bir yandan eriyecek dolayısıyla örtü kalınlığı ne kadar yağarsa yağsın istediğimiz seviyenin altında kalacak demektir. Soğuğun düzeyi bu açıdan çok önemli
Dua ediyorum umarım ECMWF’nin senaryosu sıcak çıktıdır
GFS direnmeye devam abi gözünü seveyim. Birde senden fire vermeyelim. İhtiyacımız var sana
Siz ve diğer tüm arkadaşlar.
Etiket ederek veya alıntı yaparak sorular sorarsak hem hızlı olur hemde gözden kaçmaz.
Yoğunluk var bazen mesajları atlayabiliyoruz
Haklısınız. Ben tekrar teşekkür ederim. Özellikle forum ortamındaki nezaket memnuniyet verici. Bundan sonra ben de bu hususa dikkat etmeye çalışacağım
Whisper Doğrudur. Teşekkür ederim
Poyraz ecm ve diğer sayısal modelleri önceden tahmin etmek çok zor eps daha sonra guncelleniyor icon modelide son 24-48 saat kala değerlendirmeye alabilirsiniz
Teşekkür ederim
Bilemeyiz hocam Akşamki GEM, UKMO ve GFS'ye benzeyebilir o da.
Teşekkür ederim
78. ve 79. Sayfalardaki sorularım görülmedi galiba