Bu arada ICON bozmuş deniliyor daha önce ne veriyordu ve ne şekilde bozmuş yani ülke geneli için mi bozmuş ya da bölge anlamında mı bozulma söz konusu? İkinci sorum da bozmuş hali ne veriyor? Moralim iyi GFS’den dolayı. ECMWF’den dolayı da iyi şu ana kadar ama işte bu ICON’dan bahsedilmesi beni biraz rahatsız etti umarım bu yalnızca önemsiz bir durumdur. Yarım saat sonraki ECMWF bence şu an hayati öneme sahip
Poyraz tarafından yazılan gönderiler
-
-
Arkadaşlar ECMWF’nin nasıl gelebileceğine dair emareler var mıdır bilenlere sormak istiyorum. Yani hani öncesinde EPS vs. gibi bazı göstergelerden bahsediyorsunuz ya çoğu zaman şu anki görünüm bu noktada nedir?
-
Dolu dolu geliyooooorrrrr diyor muyuz. Hazırmıyızzzzz. Teşekkürler GFS, Teşekkürler ECMWF ve Teşekkürler sistemi diğer gören tüm modeller
-
Bu fırtınanın arkası kar
-
Evin çatısı zor duruyor şu anda. Patır kütür vuruyor bir yerlerden koptu herhalde. Durum fena
-
Fırtına çok şiddetli etkili oluyor
-
Bursa’da o zaman yeni stadyum inşaat halindeydi büyük vinçlerden birini ana yola devirmişti metro hatları kopmuştu. Ankara yolu Mezitler mevkiinde 6 tır yan yatmıştı. Kopan elektrik hatları, uçan çatılar, sökülen ve devrilen ağaçlar vs. Ben daha onun ötesinde bir lodos fırtınası yaşamadım. Şehirde hasar almayan yer kalmadı desem yeridir
-
2015’deki bahsettiğim çok güçlü lodos fırtınasının sinoptiğini buldum:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kasırga gibiydi resmen
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
2014 gibiydi sanirim en son bu siddette lodos. direkler falan yikildi. 3 gun elektriksiz kaldik. bir hafta sonrasi sistem aldik ardina bir sistem daha 10 gun kadar surdu. bu seferde agaclar devrildi nakil hatlari tekrar zarar gordu 2 gun daha verilemedi enerji. merkezde pek birikim olmadi fakat 30km kuzeyinde 500mt civari rakimda caypinar koyunde 1 metreyi gecmisti. aralik-ocak falandi sanirim. surekli dek aldik 4 gun boyunca.
2015’ti. 31 Ocak ile 2 Şubat arasıydı. Benim gördüğüm yaşadığım en büyük lodos fırtınasıydı. 3 gün elektrikler gelmedi. Yani sanki fırtınanın ötesinde böyle mini kasırga gibi bir şeydi. Ve en önemlisi 48 saat aralıksız aynı güçte esmişti. Hani bir dakika mı yavaşlamaz güçlendikçe güçleniyordu. Yani onu hiç unutmam
-
Güncellemelere baktım. Hayırlısı neyse o olsun diyorum. Fazla yorum yok.
-
En güvendiğimiz başarılı gördüğümüz model bile bazen geliyor kısa vadede bozuyor. Aslında bunu geçtiğimiz 16-17 Ocak sisteminde de yaşadık. Onun için bu akşam ECMWF -20’de soksa benim artık o oltaya düşmeye niyetim yok. Psikolojimizi bile etkiliyor artık. Durduk yere moralimiz bozuluyor. Son ana kadar takibe devam. Heyecan meyecan yok.
-
UsTaD Geliyordan kastım efsane manasında söyledim hocam dediğiniz gibi işin abartı kısmını kastettim
-
Uzun vadeden hiçbir şeyin hayalini kurmamak beklentiye düşmemek lazım. Bunu hep söylüyoruz ama her defasında aynı hataya da düşüyoruz. Duygularımıza yenik düşüyoruz bazen. Ama yok düşmemek lazım. Geliyor meliyor da dememek lazım. Taa son 72 saate kadar kendimizi sıkıp ne kadar efsane de görsek heyecanı bastırıp takip etmek lazım. Doğrusu bu ben söyliyim. Ondan sonra canımız sıkılıyor başka bir şey olduğu yok. Kendimizi yoruyoruz hem de 50 defa değişeceğini bildiğimiz halde iki tane görüntüye düşüyoruz. Yok abi ben çarşambaya kadar geliyor falan demiyorum kendi adıma. Sadece izleyeceğim.
-
GFS güzel istikrarını koruyor 5 gün boyunca 850 hPa’da -12, -14’ler söz konusu. Arkasından ikinci dalga söz konusu. ECMWF’ye gelince GFS’yi hiç görmemiş olsaydım ECMWF’yi beğenirdim ama GFS’yi gördükten sonra tatmin etmiyor. Umarım ECMWF’de uyum sağlar GFS’ye