Arkadaşlar kar başladı şu an yazmamı bekliyormuş benim
Poyraz tarafından yazılan gönderiler
-
-
Mart ayının sonuna doğru ilerlerken bu şekilde bir sistem almış olmamız batı açısından, Marmara açısından çok rastlanılan bir durum değil. Dolayısıyla hiç yağmasa bile sinirlenmiyorum çünkü bu tarihlerde bu soğuk hava bile lüks sayılır gerçekçi olmak gerekirse. Ama şöyle görsel bir şölenle sezonu kapatırsak pastanın üstündeki çilek olmuş olur
-
SameT. Sizin ilçe neresi bilmiyorum ama 250 m rakım fena sayılmaz. Siz daha iyi kar alırsınız bu akşam
-
SameT. Maalesef öyle. Özellikle bu tarz sınırda olan sistemler açısından iyi bir yer değil Gürsu. Bakalım hayırlısı
-
Ömer Hadi inşallah. Bekliyoruz
-
Konumumda hiçbir şey olmadı şu ana kadar maalesef. Bugün İstanbul’a 6 derece gösteriyordu MGM ama İstanbul’da yerler dahi beyazlayacak kadar kar yağdı. Bursa’da ise hiçbir şey olmadı şu ana kadar. Tabi yüksek kesimler, Uludağ’ın eteğindeki bölgelerden bahsetmiyorum. Ova açısından söylüyorum. Ama bu gece ve yarın sabah yağacağını düşünüyorum az da olsa. Çünkü şartlar daha uygun görünüyor
-
Önemli bir deprem geçmiş olsun Yunanistan’a
-
Hayırlı geceler herkese
-
Yani buna cevap vermem bu konuda daha fazla bilgi ve araştırma yapmamı gerektiriyor net sebebini bilmediğim hiçbir konuda biliyorum demem bu bana yakışmaz. Ayrıca bilime saygısızlık olur. Ben ise bilime saygısızlık edecek son kişiyimdir. Ama naçizane düşüncem kavramsal olarak küresel ısınmanın yan etkileri olarak düşünüyorum ben. Tabi burada yüksek basınç kuşaklarının artık daha faal ve geniş olması da çok etki ediyor diye düşünüyorum. Ayrıca sıcak kuşağın genişlemesi ve bizim biraz sınırda bir coğrafya olmamız da etkilidir
-
Yıllar geçtikçe ilbahar ve sonbahar aylarında ki yağışlı gün oranları gittikçe azalacak örneğin izmir ili aylık 500 mm yağış alıyor bu değerler şöyle olacak aylık aldığı yağışın 5 te 4 ünü tek günde alacak 400 mm yağacak diğer günlerede 100 mm bölünecek yağışlı gün sayıları azalacak.
Bu söylediğiniz çok doğru. Küresel iklim değişikliğinin coğrafyamızdaki dramatik etkilerinden biri bu maalesef. Yağış rejiminin iyiden iyiye bozulması. Baraj doluluk oranlarının düşük kalmasının temel sebebi de bu. Yalnızca bahar aylarında değil artık bu durumu kışın da yaşıyoruz. Bu kış buna iyi bir örnek. Koskoca kışta Ocak’ta 1 sistem Şubat’ta 1 sistem aldık. Gerçi Ocak sonuna doğru bir sistem daha almıştık onu da ekleyelim hepsi bu. Ayların geri kalanları kurak ve oldukça ılık diyebileceğimiz şekilde geçti. Artık 5 gün yağış varsa 20 gün boş geçiyor neredeyse. Yazın ise yıkıcı yağışların sayısı artıyor. Yani denge iyiden iyiye bozulmuş durumda. Bunun farkında olmamak herhalde çok mümkün değil
-
Valla verdiğimiz örnekler güzel ama esas bir efsane var ki kolay kolay unutulmayacak bir sistem. Tabi ki 1987 efsanesi. Mart ayı böyle bir stara sahip. Hani futboldaki şampiyonlar ligi kupası gibi
işte Mart ayı böyle bir kupaya sahip. Onun için Mart’a dair umutlarımızı yitirmeye başladığımız an aklımıza 1987 gelsin. 2011 gelsin. 2012 gelsin. Bunlar önemli. Hani bunları gaz vermek veya havaya girelim anlamında söylemiyorum ama bunlar yaşandı. Dolayısıyla geçmişte bir doğa olayı bir yerde ve bir zaman diliminde yaşanmışsa gelecekte de yaşanabilir demektir. Olur olmaz ayrı konu. Ama ihtimali her zaman vardır. Atmosferin ne getireceğini kimse bilemez
-
Mart sistemi deyince aklıma gelen ve yaşadığım en iyi sistemlerden biri diyebileceğim 7-10 Mart 2011 sistemidir. Bursa’da 25 cm’den fazla kar yapmıştı. Hiç unutmam o sistemi. Düşünün Mart’ta 25-30 cm kar. Yaşamışlığımız var
-
Kar başladı
-
Bugün dünden daha soğuk
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.