bu iyiye bir isaret umarim sistemde bekledigin yagisa kavusursun.
??
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturbu iyiye bir isaret umarim sistemde bekledigin yagisa kavusursun.
??
MGM İstanbul’a yeni turuncu uyarı geçti bildirim geldi şimdi
6-7 Ocak 2017’nin yeri ayrı. O başkaydı. Lüks bir sistemdi
DEK yağışlarında en sevdiğim şey dalga dalga gelip çok yoğun ve lapa lapa yağması. Kısa sürede fazlaca kar bırakan bir yapısı var. Ve bu DEK bantları bazen şartlar uygun olduğunda kesintisiz saatlerce yoğun kar bırakabiliyor. Yanılmıyorsam son örneği 6-7 Ocak 2017’ydi. Onda atmosferik şartlar çok uygundu. Bunda ne kadar uygun bilmiyorum. Ama DEK’in şöyle bir olumsuzluğu var her yeri etkileyemiyor eğer güçlü ve uygun şartlar yoksa. Yine 2017 hariç. Onda çok yeri etkiledi çünkü geniş ve kesintisiz bantlar söz konusuydu. Şans işi biraz. Ama oldu mu güzel olur denk gelmediği zaman da sinir eder
Bu kar işi çok başka bir iş. Mesela 16-17 Ocak sistemi İstanbul’da iyi olmamıştı ama biz Bursa olarak kopmuştuk. Bu sistemde de İstanbul kopuyor biz iyi değiliz. İnanın bana bu iş sadece rakım işi de değil. Bir sistemle şehrin uyuşması adeta entegre olması lazım. Bu sistemde biz Bursa olarak sistemle uyuşamadık. Yani bir şekilde sistem yapamadı yapacağını. Ya bir şeyler eksik kaldı ya da fazla. Uyuşmadı yani bir türlü. Çünkü geçmiş senelerden tecrübelerimiz var. Bazen böyle oluyor
16-17 Ocak sistemini değişmem buna. Lapa lapa göz gözü görmeyecek şekilde sabaha kadar aralıksız yağmıştı. Bizde de 15 cm olmuştu arkasından da sağlam bir don oldu ve 6. gün kar yerden tamamen kalktı. Bu sistemin devamını bilmiyorum ama şu ana kadar ki kısmı yanından bile geçmez Bursa’nın doğu kesimi için. Özellikle ova için
nilüfer 19 mayısta 135 rakım yağış bol keseden kar yağıyor beşevlerde de öyle bildiğim kadarıyla daha demin ölçtüm 15cm civarında
15’mi baya iyiymiş. Bizim burada daha yeni beyazladı 1 cm bile henüz olmamıştır
Güzel yağıyor beyazlamaya başladı
Kar haritaları 24 saatlik olana mı baktınız yoksa 4 - 5 günlük mü??
Daha bismillah yeni başladı hemen ne moral bozmalar. Pazartesi salı çarşamba perşembe devam edecek.
Hocam haklısınız da bugün yarım saat yoğun kar görmedik valla motivasyonumuz çok düştü
O kar haritalarının hiçbiri doğru değil bu sistemde görmüş olduk. En çok yağacak yerde hiçbir şey yok
MGM Bursa’ya yarın da yoğun kar vermiş ve sıcaklık 1 derece. Bursa’nın sistemi esas yeni başlıyor bence. Yarın Bursa farklı olacak
Burda da kar etkisini artırdı
Snowreis41 hocam dediğiniz gibi çok potansiyelli sistemdi yani o 87 denmesi, haber olması falan boşa değildi görüntüler hepimizi fazlasıyla havaya soktu ama yine son anda gol yedik. Modeller bir hafta her gün hayal sattılar bize biz de istikrar sandık güven duyduk. Neyse hocam takmayalım boşverin. Ne alırsak kârımıza hayırlısı olsun diyelim
İstanbul tadını çıkarın valla iyi gidiyorsunuz biz şu an oturmuşuz telefonun başında çaresiz bekliyoruz. Pencerenin yani :'D
Ben 16-17 Ocak sistemini özledim. Bursa için çok güzeldi kaliteliydi. 6 gün yerde kaldı. Keşke o sistem kadar olabilse normalde üstünü bekliyordum bu sistemde ama şimdi eğer onun gibi olabilirse helal olsun derim. Zor yani