CAN hocam ECMWF öğle güncellemesi pazar günü için yağışları 3 cm artırmış demişsiniz. Peki soğuk durumu nasıl çıkmış? Bu sistemde en son düşüneceğimiz şey sıcaklıktı ama sanki biraz problemli gibi. Yani sıkıntı yok ama daha düşük olmalı
Poyraz tarafından yazılan gönderiler
-
-
Bu sistemin yıldızlarından birinin Bursa ve bölge olarak da Güney ve Doğu Marmara olacağı kanaatindeyim
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Görüntü budur
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. MGM bugün farklı bir kafa yaşıyor sıcaklık değerlerine bak. Ama sorun yapmıyorum çünkü yarın farklı olacağından eminim
-
MGM muhtemelen yarın verir yoğun kar ikonlarını
-
ocak ortası sisteminin gfs verilerini nerden bulabilirm
Meteociel
-
Bir de ben bir şey sormak istiyorum malum hafta sonu sokağa çıkma yasağı var ve Pazartesi gününe büyük bir aksilik olmazsa yoğun kar yağışı ve birikimiyle uyanacağız. Dolayısıyla belki de bir hafta çoğu yerde dışarı bile çıkılamayabilir diye düşünerek bugün ve yarın bireysel anlamda tedbir almamız gerekir mi bu konuda uyaralım mı yakınlarımızı? Bu noktada düşünceleriniz nedir?
-
Sinan Hocam sisteminin ana kısmının girişinde sorun gözükmüyor değil mi? Yani Pazar günü
-
Allah’a şükürler olsun. Perşembe sabahı itibariyle ana modellerin görünümleri mutluluk verici. Allah bozmasın. Artık sistemin ilk kısmı için vade kısaldı bu da özellikle heyecan verici. Öyle zannediyorum ki bu akşam artık daha detaylı ve net yorumlar yapılmaya başlanır
-
Şu hemen biraz olumsuzluk olduğunda sistem kuş oldu, çöp oldu gibi lafları hiç sevmiyorum. Bir sormak lazım nereden biliyorsunuz çöp olduğunu diye
-
Şükürler olsun sıcak çıktı olduğu için
-
-8, -9 girdiğinde örnek olarak mesela verdiği yarım metre kar yağacak ama bir yandan eriyecek dolayısıyla örtü kalınlığı ne kadar yağarsa yağsın istediğimiz seviyenin altında kalacak demektir. Soğuğun düzeyi bu açıdan çok önemli
-
Dua ediyorum umarım ECMWF’nin senaryosu sıcak çıktıdır
-
GFS direnmeye devam abi gözünü seveyim. Birde senden fire vermeyelim. İhtiyacımız var sana
-