15 Ocak'taki sistemde bende poyrazdan nefret etmiştim ama bu başka
15 ocaktaki sistemde sibiryaydı onda neden sorun oldu sıcaklık
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur15 Ocak'taki sistemde bende poyrazdan nefret etmiştim ama bu başka
15 ocaktaki sistemde sibiryaydı onda neden sorun oldu sıcaklık
yalnız cidden siklon girişinde soğuklar zayıf sorun yaratmaz umarım
soğuklar gitmiş gfste
gfs cuma günkü yağıştan kırpıp sıcaklığı arttırmış olay ecmwf'ye gelicek gibi cuma
Nötrden milim sapma yok
168 saat 7 gün ediyor yani mgm 100 de 100 yoğun kar verecek kar haritası öyle gösteriyor
Son 3 gün kala koyarlar ikonları
Ecmwf gfs gibi veya daha iyi çıkarsa mgm yoğun kar %100 koyar
İsterse 2 metre kar versin ecmwf mgm son 3 gün kala ikonları yoğun kar yapar her zaman
-14 konuşuyoruz bazı yerlerde yer yer 850'de hala -8de neden yağmur yağdı -14te de yağar mı diyorsunuz yani ben de düşük rakımda oturuyorum ama bir önceki aldığımız sistem bunun yanında komikti. Onda diyagramı -8'e bile zor çekmiştik şu anda ortalama -10 -12 arasında. Görmüyor musunuz acaba?
yağış -14 olan kısımda değilki -8-9 olan kısımda
Ayrıca rüzgar poyraza döndüğünde yağış tamamen çekildiği için İstanbul'dan güneşle birlikte sıcaklığın yükselmesi normal.
Ona bakarsanız sistem ilk girdiğimde -4 -5 varken 850hPa'da sıcaklıklar daha düşüktü. Takılmayın bunlara analizler zamanı gelince yapılacaktır.
valla kadıköyde rakımı 50 olan bir yerde oturuyorum şahsen sıcaklık hep sorun olmuştur bende bana da hak verin ecmwf böyle sıcaklığı yüksek vermesi üzüyor
İstanbul Ocak ortasındaki sistemde sıcaklık değil yağış sıkıntısı yaşadı.
cumartesi akşamdan pazar sabaha iyi yağış vardı aslında ama sıcaklık sıkıntı çıkarmıştı hatta çoğu yer yağmura dönmüştü poyraz yüzünden o sistem de sibirya soğuğuydu bu da onda da poyraz var bunda da onda da -8 vardı bunda da farkı merak ediyorum sıcaklık olarak
Daha Çok GösterDostum tane tane açıklıyorum ben bak anlayabil diye.
Soğuk karasal kutup soğuğu
Yukarıda -20'ler var
Sıcaklıklar modelde gösterilenden daha düşük seyredebilir
ECMWF'nin son güncellemesi KATIR KUTUR kaliteli kar veriyor İstanbul'a.
Troll dostum umarım anlamışsındır. İyi akşamlar
peki 15-16 ocak sisteminde ne eksikti aynı karasal kutup soğuğu 850 hpa -8 rüzgar poyraz ama göztepede sıcaklık 1-1.5 derece bandındaydı anca -10 girdiğinde düşmüştü o da pazar öğlene denk geliyordu ecmwf de örtü olarak 5 cm veriyordu fakat hiç alamamıştık cidden merak ediyorum o sistemden farkını trollük olarak algılamayaın lütfen
Hocam sen gerçekten bu işi bilmiyorsun? Bu kanıya kesin vardım artık.
hayır bilmiyorum kabul sadece 1 derecede nasıl örtü oluşuyor onu öğrenmek istiyorum trollüğü falan geçtim cidden merak ediyorum rüzgar da poyrazdan kuvvetli esiyor
CAN bu sıcaklıklarda kky yağar ne tutması yahu :D
trajikomik olansa -14 girdiğinde yağışın çoktan çekip gitmesi :D asıl yağış anında -8-9 lar var
bilen biri lütfen cevaplasın sıcaklıklar pazartesi öğlen 0'ın altına düşüyor yağış anında hep 1-2 derece bandında nasıl uygun oluyor anlamadım
2017 ocak sisteminin 6-7 ocak kısmının yarısı gibi duruyor ama yer sıcaklıkları neden yüksek yani 1 derecede nasıl örtü oluşturuyor