Serkangti tarafından yazılan gönderiler

Ben Anadolu yakası iç kesimler olarak+30 cm bekliyorum, Beğenilmeyen şubat 2023 sisteminde bile o rakamlara yaklaşmıştık,

Bakalım görelim, bölgeme güveniyorum:)senelerdir mahçup etmedi.Yağış yeterli görünüyor zaten, istanbul da kendi yağışını üreticektir modellerden hep iyi çıkar.

Şu anda görülen ülkenin batısı KURU SOĞUK:hapşuu: 8 yıldır yerde tutmuş KAR görmüyorum. Ben gideyim biraz inzivaya çekileyim, KAR alan bölgedeki arkadaşların keyfini kaçırmadan. Sağlıkla kalın.

2021 Şubat kar rekoru yok muydu Balıkesirde, merkezden emin değilim ama çevresi 2023 şubatta da iyi kar aldı

Hocam benim bildiğimde(teknik detaya girmeden) ülkede ocak ayı ortalama sıcaklık değeri var diyelim, o genelde pek değişmiyor, 9 diyelim sürekli 6-8 periyodunda gidilirse karda gelmiyor soğuğun gücü tükeniyor, ama bol lodoslu sıcak atak sonrası ortalamayı tutturmak için sağlam sistem iniyor, ilk aklıma gelen şubat 2021 sistemi öncesi bahar gelmişti kışı kapatmıştı herkes..

Ani bir soğuma paterni ve tersine değişiklikler olmazsa kar görmek artık yüksekler için geçerli olacak birkaç yıla. Ciddi ciddi ben de böyle düşünüyorum. 35 yıllık İstanbulluyum. 2017 senesinden sonra karsız geçen kış sayısı fazla. Koskoca 8 yılda iki yıl adam akıllı kar gördük.

2 sistem keser diyorduk son yıllarda hep, bu gidişle tek sisteme odaklanmak gerekicek ya da kartepe)

Bu yorum alkışlanır...

Ok yaydan gerilerek atılır, düşmeden çıkamayız,ısınıcazki peşinden büyük soğuk gelsin.