İcon babaya bakılır artık,İstanbul özelinde çok az vakalar dışında yanıltmadı, dekleri filan güzel görür.iyilesme var bariz,yarına kadar devam ederse 3 4 önceki duruma gelirse bak sen duruma:) bu haliyle bile Çarşamba Perşembe aralıksız kar..
Serkangti tarafından yazılan gönderiler
-
-
Ben Anadolu yakası iç kesimler olarak+30 cm bekliyorum, Beğenilmeyen şubat 2023 sisteminde bile o rakamlara yaklaşmıştık,
Bakalım görelim, bölgeme güveniyorum:)senelerdir mahçup etmedi.Yağış yeterli görünüyor zaten, istanbul da kendi yağışını üreticektir modellerden hep iyi çıkar.
-
Şu anda görülen ülkenin batısı KURU SOĞUK 8 yıldır yerde tutmuş KAR görmüyorum. Ben gideyim biraz inzivaya çekileyim, KAR alan bölgedeki arkadaşların keyfini kaçırmadan. Sağlıkla kalın.
2021 Şubat kar rekoru yok muydu Balıkesirde, merkezden emin değilim ama çevresi 2023 şubatta da iyi kar aldı
-
O şekilde soğuk gelip Ege Bölgesi Balıkesir civarı kar pek olmaması mantık dışı, değişir bu haritalar olumlu yönde:)
-
Sinan hocam
Bu vadeden belki tam konuşmak doğru olmayabilir geride sinoptiği paylaşmışsın ama beklentin hangi sisteme benziyor
2016 1 ocak, mart 2022 vs
-
3 Şubat pazartesi okullar tatile devam mı .
Sinan hocam ironi mi:) 4 şubattan sonra girmicek mi soğuma:)
-
Önce Avrupa sonra Biz mi görünen?
-
Ben böyle tam safkan sibirya sistemi görmedim 2012 4 şubat kaçmıştı o olsaydı gene bu sistemle aşık atamazdı
Nerede Ntv hava durumu videosu:P
Cidden Marmara ve Ege iyi kar almıştı, bütünleme sinavlarına gidememiştim Balıkesirden Manisaya yollar kapanmıştı
-
Ülkemizde 2012 gibi ard arda sibirya sistemi gelmesi için oluşması gereken şartlar nelerdir,sürekli iskandivan blokajı mı başka şeyler mi
-
evet orasi Angora mukemmel kar aliyor. ankaraya yakin ama karadeniz sistemleri tutuyor orayi.
Köroğlu dağlarının uzantısı aslında
Gerede tarafı daha çok kar alıyor ya kuzeyde kesiyor soğuğu,Birde rakım kurtarırsa Kartepe.
-
Bu kışı içinde bulduğumuz zaman itibariyle özetlersek.
En büyük hadise
- polar vorteks bir türlü toparlanamdı kasım ayında İstanbul'da kar yağışı gördük 2024 yılı içinde. Bunun en önemli sebebi kutupta başı boş tutulamayan soğuklar hem Avrupa ya hem Türkiye ye sürekli akış yaptı. Karadenizin bir çok ilinde kar rekoru geldi özelikle orta ve doğu Karadeniz de ( Kasım itibariyle)
- kutup soğuklarının toparlanamaması beraberinde hem Avrupa için hemde ülkemizin için açılan sistem kanallarını boş bıraktı. Bakıyoruz azor var İskandinav yüksegi var sakin İzlanda var ama soğuk yok soğuk nerde daha oluşma evresinde. Tam soğuklar toparlanıyor bu kez bize ve avrupaya yararlı bir alt enlem atmosfer verisi yok ve bu durumda hala kuzeyden kaçan soguklar devam ediyor. Kutup bir türlü tutamıyor soğukları. Bize ve avrupaya dalış yapamayan soğuklar ABD bölgesine akın akın ilerledi.
Tekrar tekrar güçlenmeye çalışsa da kutup soğukları sürekli rahatsız edildi Ocak ayı başlangıcı itibariyle 2 defa pw ye ısı akışı rahatsızlık verildi.
Şunu anlamak lazım örneğin bir pikniğe gittiğiniz de mangalı yakar yakmaz etleri üzerine koyarsak ne olur yarısı çok pişer yarısı az pişer. Ama mangal tam köz haline gelmiş şekilde etleri koyarsak ne olur.bu kez tam pişmiş tam leziz et mangalımiz olmuş olur. Kutup da böyle bir yer soğuklar oluşacak erişecek sırası gelecek ki salınım yapsın sırası gelemden salınım yaparsa işte böyle bir kış vaziyeti ortaya çıkar.kimi yer kardan perişan olur kimi yerde kuraklıktan kirlir.
Hocam benim bildiğimde(teknik detaya girmeden) ülkede ocak ayı ortalama sıcaklık değeri var diyelim, o genelde pek değişmiyor, 9 diyelim sürekli 6-8 periyodunda gidilirse karda gelmiyor soğuğun gücü tükeniyor, ama bol lodoslu sıcak atak sonrası ortalamayı tutturmak için sağlam sistem iniyor, ilk aklıma gelen şubat 2021 sistemi öncesi bahar gelmişti kışı kapatmıştı herkes..
-
Ani bir soğuma paterni ve tersine değişiklikler olmazsa kar görmek artık yüksekler için geçerli olacak birkaç yıla. Ciddi ciddi ben de böyle düşünüyorum. 35 yıllık İstanbulluyum. 2017 senesinden sonra karsız geçen kış sayısı fazla. Koskoca 8 yılda iki yıl adam akıllı kar gördük.
2 sistem keser diyorduk son yıllarda hep, bu gidişle tek sisteme odaklanmak gerekicek ya da kartepe)
-
Güzel şeyler umutların bittiği anda gelir...
-
Bu konuyu tekrar yazıyorum.. lütfen herkes dikkatlice okusun. Sağda sol da yazılan çizilen şeylere kulak asmayın.
-HAVA OLAYLARI DÖNGÜ İÇERİSİNDEDİR. DÜNYAMIZ YAŞANTIMIZ BUNA BİR ÖRNEKTİR. HEP GECE OLUYOR MU YADA SÜREKLİ GÜNDÜZ..YADA YAZ BİTTİKTEN SONRA İLKBAHARIN GELDİĞİNİ KİM GÖRDÜ VEYA YAZIN ARDIDAN TEKRAR YAZ MEVSİMİNİ.
- KIŞ MEVSİMİ DİYE SUREKLİ HAVA SICAKLIĞI BELİRLİ BİR SEVİYEDE KALACAK BELİRLİ SEVİYEYİ GEÇMEYECEK DİYE BİR KURAL Mİ VAR ?
- MEVSİMLER İKLİMLER DUNYA DA OLAN BULUNAN YASAYAN HER NE VARSA HEPSİ DÖNGÜ İÇERİSİN DE YAŞAR YADA YAŞAM BULUR. HAVA OLAYLARI OLUŞUMLARLA GELİŞEN BİR DURUMDUR.KUTUP RÜZGARLARI EN YUKSEK SEVİYEYE ÇIKARAK KUTUP BÖLGESİNDE SOĞUKLARI HAPİS EDİP SOGUK STOKLARI YAPACAKDA SONRA BU RÜZGARLARIN HIZININ DÜŞMESİ İLE KUTUP BÖLGESİNDEN KAÇACAK SOĞUKLAR GUNEY ENLEMLERE İNECEK.
PEKİ BU RÜZGARLAR HİC HİZ KESMESE NE OLUR ? HİC BİR KİTA DOĞRU DÜRÜST SOGUK ALAMAZ. YADA TAM AKSİNE RUZGAR HIZI SOĞUKLARI TUTACAK, SOĞUK DEPOSU YAPACAK SEKİLDE HİZLİ OLMAZSA NE OLACAK. BU KEZ KUTUPTA 850 HPA - 16 NADİR ÖĞE HALİNE GELİR. SOĞUK NAMINA HİC BİRŞEY OLMAZ.
AYRICA SON OLARAK BULUNDUĞUMUZ ULKE KONUMU OLARAK DAHA COK SICAK HAVA İKLİMİNE ELVERİŞLİYİZ. BUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ. GELEN EFSANE DEDİĞİMİZ SİSTEMLER GERÇEKTEN ALLAH'IN BİZE BİR LÜTFUDUR.
Bu yorum alkışlanır...
Ok yaydan gerilerek atılır, düşmeden çıkamayız,ısınıcazki peşinden büyük soğuk gelsin.
-
Aklıma geldi 2017 gibi 2022 mart sistemi de son 1 haftaya kadar kendini modellerde göstermemişti, Sistemin geliceği varsa gelir)