168'de Roma siklonu oluştu. Poyrazlı DEK şansımızı katletti.
Red Fox tarafından yazılan gönderiler
-
-
144'te 12Z güncellemeye göre Slovenya, Hırvatistan tarafı daha çok soğumuş, Orta Avrupa da daha soğuk... umarım İtalya patlamaz
-
hocam sizi her zaman realist bulduğumdan soracam. Bu gelmesi yüksek ihtimal sistemde İtalya'da rex blocking olma olasılığı nedir ? Çünkü kaç güncellemedir görüyorum. Yb nin altında kalıyor ab. Bir türlü doğulamıyor. Teşekkür ederim şimdiden Red Fox
Tepki siklonunun yeri çok önemli, altından 22 Ocak 2004 benzeri birşey de çıkabilir veya GFS 12Z senaryosu gibi yükseğe sakız gibi yapışan bizi yağmur tarafında bırakan siklon da çıkabilir. Veya 3. ihtimal 2018 Şubat gibi de olabilir. 3 yarışan durum var. %33,3333333333333
-
Vay be red fox kaderde burda da buluşmak varmış hangi rüzgar attı seni
Nazik çağrıya icap ettim Zaman buldukça uğrayacağım.
-
Red Fox hocam blokajı anladım tamam da rex blocking ne demek ? Uzun süreli blokaj mı
Yüksek basıncın güneyinde siklon olması durumu: Siklon yüksek basıncın güneyindeki doğulu rüzgarlardan dolayı (negatif zonal akım) doğuya doğru hareket edemez. Buna rex blokajı denir.
Akşamki 12Z GFS senaryosunda rex oluştuğu için İstanbul'a bir türlü 850'de -5 bile giremedi siklon olduğu yerde kilitlendi. Tam Yunan sınırında -10 çizgisi de öylece durdu.
-
Hoşgeldiniz hocam. Bence modeller hala MJO faz 6-7'ye uygun bir sinoptik dizayn vermiyor bu güncellemelerde. Ayrıca GFS ve ECMWF modellerinin hafif negatif NAO senaryosu , İskandinav blokajına işaret ediyor gibi.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Verdiği için Avrasya bu kadar soğuk işte çizdim bak sarıyla
Burayı oku https://www.researchgate.net/publication/31…8e9011/download -
Kontrol ile ana çıktı 204. saatte hemen hemen aynılar, gfs modelinin ana senaryosu ile kontrolü genelde uzun vadede çok farklılaşırken ECM ana senaryosu kontrolün kontrolünden geçmiş gibi - yani akşam senaryosu uçuk bir senaryo değil kesinlikle...yalnız Sicilya siklonu ihtimali can sıkıcı
-
sizlere iyi bir haberim var epsye göre italya ayağında yb var ecmwf gibi değil ecmwf de italya riskini gördük eps yalanlıyor
Bu daha 150 daha soğuklar İtalya'ya inmemişken, 192 sonrası kritik
-
Hoş geldiniz aramıza yeni heyecanlar
Eyvallah hoş bulduk, akşam işten sonra yine uğrayacağım.