Modellerin kafası çok karışık.Önlerini göremiyorlar.Temkinli bir şekilde takibe devam.Benim için kış kasım ayında başlar.Aralıkta ise kesinlikle kar yağmasını beklerim.Konumumda akşamın erken saatlerde hava kararır birde üstüne kar yağarsa tadından yenmez.Velhasıl her şey o kadar değiştiki.. Mart ayını sık sık soğuk ataklarla geçireceğiz gibi.Mart ayında 2 sistemmi yoksa aralık ayında bir sistemmi deseler kesinlikle aralık derim.2016 aralık ayının alnından öperim.Mart ayında gelen sistemin kelebek gibi canı azdır.Gündüzlerin uzaması güneşin geliş açısı vs.İnşallah bölgemizde tarım ürünlerini sıkıntıya sokacak zamanda soğuk olmaz...
Dejopihemo tarafından yazılan gönderiler
-
-
Sistemci5534 Haklısın kardeşim.Öncelikle modeller üzerinden gidecek olursak Ecmwf diyagramı olası sistemin sinyalini veriyor dediğim tarihlerde.Endeksler çok değişken olsada pozitifen notre yönelmekte ısrarcı,yeterki pozitifte kalmasın zira o güzelim soğuklar kafkaslara kaçabilir ki ilk 2 sistem o yönde.Karadeniz kıyıları ucundan yakalıyor soğukları.Fakat 3.sistem bir aksilik olmazsa bize gelecek.Karadeniz pozitiften notre inişi sever.Keza mjoda sinyali veriyor.Tabi bunun etkilerinin yansıması tam olarak bilinemiyebilir.Farklı bilgi birikimi vs baska seylerde vardır onlarda bende kalsın ?Sistemin güzergahı bölgemiz olacak gibi.Ecmwf ve bazı diğer kurumlarda bölgemizi soğuk tarafta bırakıyor.Endeksler,mjo,pna vs bunlardan sistem tahmini yapabilirsin ama sistemin 850hpada eksi8 lemi eksi 16 ilemi geleceğini bilemezsin.Ben bilemem bilen biri varsada saygı duyarım.Düşüncelerimi hem model takibi yapanlar ve bilgili olanlar için,hemde bilgisi olmayan arkadaşlar için harmanlayıp yazdım.Pek vaktim olmadığı içn biraz karışık yazdım.Buralara pek fazla giremiyorum.Fırsat buldukca girip yazıyorum.Hayırlı geceler inşallah sistemi veya sistemleri hepbirlikte takip ederiz...
-
Arkadaşlar geçtiğimiz sistemden beri yazmıyorum.Burda tanınmış değerli bilgili insanlar var.Aslında benim düşündüklerimi onlarda yazmış.Özellikle orta ve doğu karadeniz hazır olsun.Hani martta yarım yada bir günlük karlı sistemler olur özellikle orta ve doğu karadeniz daha iyi bilir bunu.İşte onun daha uzun süreli ve güçlüsünü düşünün.7 8 marta kadar 3 atak gözüküyor.Şuanda kıyılarda kar yapabilecek potansiyelde olan sistem 3.sistem görünüyor.Bakalım mevlam neyler,neylerse güzel eyler.Sağlıcakla kalın...
-
Serkann55 Samsun sadece dek alacak. Gece yarısından yarın akşam ilerleyen saatlere kadar bahtımıza ne çıkarsa.
-
Evet Samsun geceye hazır ol tekrar geliyor beyaz güzellik.Diğer şehirler ne alemde.Çok iyi kar alacaksınız ordu giresun trabzon rize.Fakat +100 rakım çok çok şanslı.Samsun'da +100 rakım üstünde yer yer 50 60 cm kar var dahada üzerine ekleyecek.İyi eğlenceler karın keyfini çıkarın.Biraz mola sonra nasipse ay sonu bir bomba var.
-
Sibirya T.Y.B(GUGUL) lapa lapa rüzgarla birlikte
-
Sibirya T.Y.B(GUGUL) gözümde uyku yok normalde bu saatte hayatta ayakda olmam
-
Bu nasıl bir aşktır bu saatte ayakta tutuyor bizi..
-
Memeleket ofda 300 rakımlı köyde olacaktım ki şimdi yaslan arkana keyfini çıkar rakım derdi yok bir şey yok.Samsun ömrümüzü yiyor ?
-
-
Saadet rüzgarla birlikte kopuyor.Su içmeye kalktım balkona çıkayım dedik halen titriyorum
-
Samsun bu daha bir şey değil daha şov başlamadı.İçiniz rahat olsun çok güzel kar yağışları alacaz rabbimin izniyle.Sağlıcakla kalın karın keyfini çıkarın.
-
Serkann55 Gelmez oraya.Sen deki napacan çok güzel birikim olur senin konumunda zaten
-
dekte ne demek
Deniz etkisi kar yağışı
-