melihgkc tarafından yazılan gönderiler

Bayadan beridir buraya yorum yazmıyorum ama herkesi tek tek takip ediyorum forum gene gayet formun da çok saygı değer abilerimizin kardeşlerimizin tahminlerine bakıyorum ve şimdi önümüz de bir sistem silsilesi var grup daha yoğun olacaktır ben de bundan sonra fikirlerimi yeniden beyan etmeye başlayacağım. Umarım hepimiz için harika bir Şubat-Mart olur çünkü buna ihtiyacımız var.

zaten sistem yoktu orasi nerden aldi o yagisi hala bilmiyorum. kartalkaya gibi. alt seviyeden yukselen nem i kar olarak aliyor sanirim. bursa uludag da cok garip kus ucumu 7-8 km etrafinda gunluk guneslik hic bulut yok. tepeye bir cikiyosun bir anda kar basliyor.

biz mesela yola çıktığımız da onun 10 km gerisin de hava güneşli iken Cankurtarana çıkarken kar başlamıştı yani ortalama 2-12 km arasın da lapa lapa kar yağıyordu aylar dan ise Nisan dı orayı çözebilmek mümkün değil

cagri bi senesi nisan basiydi duzcede ankaraya gidiyordum. ankaraya 60-80km kalami desem bilmiyorum. kurtarma jandarma kabotaj ole ismi olan bi yer vardi bolu ankara arasi. Angora yazar nersi oldugunu okuyunca. ogleden sonraydi . aaa bir baktim lapa kar yagiyor kostum otobus soforune acelemde yok. dedim abi bir sonraki sefer ne zaman dedi 2 saat sonra burdan gecer. dedim indir beni. olmaz ole dedi ada yav dedim incem kardesim tam o sira bi klube var sagda. dedim bak o benim dedem ben gorucem 2 saat sonraki otobuse soleyin beni burdan alsin. durdurdum otobusu indim. :) otobanda

o bahsettiğin yer Cankurtaran bölgesi 1502 rakımı olan bir yer bazen orta da hiçbir şey yokken bile sürpriz yapmayı seven bir yer Selam

Bu sabahki modeller Aralık ayının tamamı ile bitik olduğunu gösteriyor. Akdeniz kıyıları ve Ege kıyıları dışında yurtta yağış anlamında bile hiçbir şey yok. Kar soğuk olayı zaten gözükmüyor.. kuzeyimizdeki soğuklar daha da kuzeye doğru çekilme eğiliminde..

Ben durumu fazla dramatize ettiğinizi düşünüyorum atmosfer illaki toparlanma eğilimine girecekti ki zaten kimse Aralık ayının ilk yarısı için herhangi bir yağış veya soğuk diye bilgi vermedi zaten modellere baktığımız da ilk yarı üzerimiz de yüksek var sadece Ege Akdeniz çanağın da bir alçak var onun yağışını aldık ama ben özellikle 2. yarısı yani ayın 15 in den sonra kıyılara dahi kar yapacak bir sistemin yurda girmesini bekliyorum ki bu sadece benim beklemem değil modellerin çoğu bu konu da mutabık bir sistem var gücü artar mı azalır mı veya o sistem doğular kaçar mı göreceğiz ama uzun vadeye göz attığımız da çoğu model de bir sistem öngörüsü var durumu kaotik hale getirmek bence şuan için o kadar da gerekli değil benim fikrim bu. BU KIŞ BOL BOL SİSTEM TAKİP EDECEĞİZ