Dışarıya kafamı bir çevirdim kar yağıyor işte Ankara'nın güzelliği ❄️❄️❄️
melihgkc tarafından yazılan gönderiler
-
-
Biz de ay ışığını seyrediyoruz =D . Erimeden gelir de biraz yağar umarım
havaların soğuk olması çok iyi güneş varken bile asgari bir erime söz konusu hala kar var hemde 20 cm falan şöyle Perşembe akşam cuma akşam arası da bi yağsa tamamdır ❄️❄️
-
Çankaya'da örtü güzel duruyor. Ama gönül isterdi ki daha fazla olsun ☺️. Zaten İç Anadolu olarak 30 cm kar falan almamız çok nadir olur. Orta düzey (5-20 cm) kar yağar sonra da ayaza çeker uzun süre yerde örtü devamlılığını sürdürür. 1 metre kar yağmaz yani. Konumumuzun bahtı böyle ?. Ancak Ocak sistemine göre çok daha fazla tatmin olduğumu söyleyebilirim. Baraj civarına iyi olur zira kullanılabilir su oranı %9 Ankara için.
Ama eski yıllara bakılacak olur ise İç Anadolu bölgesi için çok ciddi kar yağışları oldu örneğin 2011 bizim ev o zamanlar merkeze yakındı ve yerde 65 cm kar vardı yani aslında bizde önceden çok sağlam yağışlar alıyoruz şöyle bir öngörüm var mevsimsel bozukluklar ve kutupların artık ısınmasından ötürü sık sık bu büyük sistemler yurdumuzu ziyaret edecek özellikle 2021 Eylül ayından itibaren soğukların başlayıp Kyk genelinde oldukça fazlasıyla olunacağı söyleniyor artık dengeler bozulmaya başlıyor ve bizde sık sık büyük sistemler alacağız alma olasılığımız çok fazlasıyla var ee tabi İnşallah ama bilim böyle bir yol gösteriyor
-
En yüksek 10.5
En düşük -1.3
-
Angora Kırıkkale için 8-25 arası kar kalınlığı bekliyorlardı merkez 6 cm almış ? vasat bir tahmin daha alt seviyeyi bile tutturamadılar
İşin enteresan tarafı Ankara için 10 cm den üstü olmaz merkez bile 5 cm dedi bazı yerler 30 bazı yerler 40 cm e yakın kar aldı İç Anadolu ve özellikle Ankara Konya Kırıkkale orda oluşan sık boşluklardan ötürü tahmin edilesi zor yerler işin kötü tarafı MGM bir nevi Ankara için doğru tahmin yaptı ama diğer yerler için sınıfta kaldı ???
-
Neresi
Yıldıztepe ama şuan zayıf yağıyor ama az önceki gibi lapa lapa değil
-
konumum da kar başladı lapa lapa olarak hava.- 6 nem 95 muaazzaamn
-
evet evet hava kapatıyor galiba akşam ve gece için geçişler geliyor
-
Doğu ilçeler şanslı olduğunu daha önce söylemiştim biz batı taraf oalrak beklentimden fazla bile yağdı
Geçen sistem de sizin oraya baya yağdı
-
Sincan
Anladım o taraflara zaten çok geç yağmaya başladı akşama doğru çok fazla bişey yağmadı galiba
-
valla bizim orda sabaha kadar tipi ve yoğun kar vardı sabah abartmıyorum çatılarda bile 35 cm kar vardı galiba dün gece doğu ilçelere daha fazla yağdı
-
Dışarda kar kalmadı hepsi eridi gitti
Harbi mi ustam nerdesin ki sen
-
Akşam ve gece için %85 gayet iyi
-
Cidden mi
Meteoroloji öyle demiş valla bende onların yalancısıyım hava da açtı gerçi ama bir yandan da kapatıyor
-
Akşama doğru ve gece tekrar etkisini gösterecekmiş kar yağışı Ankara için