Selamun aleyküm hayırlı günler.
Konudan bağımsız, geçen sene karadeniz'de oluşup istanbul'u kar altına gömen mezosiklonların oluşması için karadeniz'de 500 hpa'da eksi kaç derece olması gerekiyor?
-40,-38 arası iş görür gibi
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSelamun aleyküm hayırlı günler.
Konudan bağımsız, geçen sene karadeniz'de oluşup istanbul'u kar altına gömen mezosiklonların oluşması için karadeniz'de 500 hpa'da eksi kaç derece olması gerekiyor?
-40,-38 arası iş görür gibi
Arkadaşlar modeller lehimize dönmeye başladı 🙂❤️
Ozaman olumlu verileri atma zamanı 😎🖤
Sezonu yavaş yavaş açıyoruz demekki hayırlı olsun abi konu 🌬️🖤
Ecmwf ENS çıktısı ecmwf ye diyorki hadi ordan be
Atlantik’te Türeyen Siklonlar Bu Senede Başımızın Belası Olacak
Abi saçma bir güncelleme yapmış iki modelde takibe devam senaryolar güzel sapmalar da güzel
Oo MaşaALLAH başladık şimdiden izlemeye
Ya abi makarasına yapıyorum ülke hepimizin ülkesi nereye yağarsa yazsın benim ülkeme yağmış olacak 😊 umarım tüm ülkemiz güzel yağışlar alır bu kış.
Yatay Sibirya beni kesmiyor ya 😁 daha çok Tarkya Marmara ve Batı Karadeniz'e yarar bu görüntü hatta İzmir'e özel çizilmiş 😁🤣
İzmir demisken salih bu kış burdami ya özletti kendini 🤣
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Yatay Sibirya beni kesmiyor ya daha çok Trakya Marmara ve Batı Karadeniz'e yarar bu görüntü hatta İzmir'e özel çizilmiş 😁🤣
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Doğu izler bu görüntüde 🙂
Bu bana şeyi hatırlattı 14-15 Ocak 2022 🤣
Gfs gene tek savaşıyor bakalım ne olacak vade uzun her an her şey olabilir
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Orta Avrupa'ya kaçar
Sadece GFS bu yönde anlamadığım diğer modeller hep kafkasa atıyor bakalım sonunda ne olacak
Genel eğilim geçen sene gibi olacak Sinan abinin konusunu takip edin adam zaten önceden açıklamış gerisi Allaha kalmış o ol der olur sürekli Kış tahmini filan yazıp durmayın bazı oturmayan veriler var onlar tam netleşsin bazı meteoroglar bile karışıyor çünkü üst üste lanina yaşanıyor bunun ne olacağını kimse bilemez tahmin tahmindir ya tutar ya tutmaz izleyip göreceğiz artık nasıl bir kış olacak bende Çok merak ediyorum açıkcası.
-- WİNTER İS COMİNG --
Hasan61 tarih 2019 yanlış atmışsın sanırım
yok onu gösterme amaçlı attım eren hangi basınç dizlimi yarıyor amaçlı
-- ECMWF Kasım Güncellemesi --
Gelişmeler hala devam ediyor -nao dan +nao ya yönelme durumu göstermiş kış tahminlerini kendi fikrimce kasımın 18inden sonra gelmeye başlar bu kış yine hareketli geçecek Arkadaşlar iskandinavya yükseği varsa oturup bekleyin avrupada geçen seneki gibi yine yüksek basınç altında kalacak gibi görünüyor buda bizim için gayet olumlu.
Gördüğünüz gibi asor avrupayı etkisi altına almış bizi soğuk tarafta bırakmış, yine geçen seneki gibi bir kış yaşanabilir yağış konusunda sezonluk haritaları takip etmeyin yağış sistem anında bile değişebiliyor bunun içine çok faktör giriyor o yüzden yağışa pek takmayın