Sibirya T.Y.B(GUGUL) tarafından yazılan gönderiler

Klasik -NAO işte.Ne zaman kurtulacağız şu patternden bilmiyorum.

-NAO patent filan bakmak şuan önemli değil geçen sene patent bize olumlu yönde idi ancak sonradan lehimize döndü bu seferde tam tersi olacağını düşünüyorum Patent lehimize olurken bir anda aleyhimize döneceğini düşünüyorum. Süper Elnino etkileri nasıl olacak bende merak ediyorum en son 2016 ayında olmuştu sanırım aralık ocak soğuk şubat ise sıcak geçmişti Dünya giderek ısınıyor bunun sonu ekosistem kendini toparlamak için kendini bir mini buzul çağına bırakabilir onunda çok uzak olduğunu düşünmüyorum açıkcası okyanuslar Baya sıcak güncel enso verilerine bakılacak olursa.

Tabiki el Nino ülkemiz de doğrudan etkili değildir ancak dünya çapında iklimde ciddi değişiklikler görülebilir.

Güncel enso verileri

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Geçtiğimiz kış lalina etkisinde olarak geçirdik bu kış el nino etkisindeyiz ağustos eylül aylarında orta derecede bir elnino görünüyordu ancak ekim ayında bu süper elninoya doğru ivme almaya başladı. Peki el nino nedir?

El Niño, deniz suyu sıcaklık anomalileri ve atmosferdeki değişikliklerle karakterize edilen ve genellikle Pasifik Okyanusu'nda görülen doğal bir iklim olayıdır. El Niño, Pasifik Okyanusu'nun yüzey sularının ısınması ve normalden sapmasıyla meydana gelir. Bu olay, tipik olarak her 2 ila 7 yılda bir tekrarlanır ve dünya genelinde iklimde önemli değişikliklere neden olabilir.

Not:  Ülkemiz üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur ancak iklimi etkileyecek faktörler gelecek olan hava kütlelerinin şiddeti taşıdığı su buharı çeşitli ekstrem olaylar yaşatabilir.

İç kesimler soğuk sistemi alacak gibi görünüyor uygulamada yakalamış 😄

bu görüntüyü beğendim ama daha erken bu tarihlerde bir soğuk hava dalgası olması olası gibi görünüyor 9-10, THE_AZOR un dediği gibi 9 ekimden itibaren bir kaç Sibirya kökenli sistem alma ihtimalimiz görünüyo. Ancak şuan erken bir kaç güne netleşir Bu tarihte nao ındex'in durumuda önemli.

bana hava durumunu sevdiren güzel adam nur içinde uyu mekanın cennet olsun 😔❤ Sürekli NTV de hava durumu saatlerini kontrol ediyordum çocukluğumun yarısı bu adam ile geçmişti Yakınlarına baş sağlığı diliyorum.. | Bana havayı doğayı sevdiren adam rahat uyu :)

1 Haftadır yağmurdan gözüm başka bir şey görmüyordu olsun bereket dedim ancak sel riskine kadar ilerliyordu Rabbime şükürler olsun bugün hava açtı güzel serin sıcak bir hava ile güne devam ediyoruz. Yarın YKS sınavına girecek kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum kendinizi kasmayın heycan yapmayın dünyanın sonu değil sonuçta :) tekrardan başarılar.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Baş sağlığı dileyen herkesten Allah razı olsun.. Keşke canımı verebilseydim de çıkarabilseydim. Olmadı ama yapamadık. Canım çok yanıyor. Evine bakınca bile tutamıyorum kendimi ağlamaya başlıyorum. Ankara kartını vermişti lazım olur diye. Gel kahve içeriz dedim. Getireceğin zaman içeriz memoş demişti. Keşke götürseydim. Tutamadık sözlerimizi... Mekanı cennet olsun.

Hocam başınız sağolsun 😔