Kazma kürek hazırlayın kaldıralım şu burnu şurdan :D , hayırlı geceler arkadaşlar sabah görüşmek üzere umarım güzel bir güne uyanırsınız uyanırız.
Sibirya T.Y.B(GUGUL) tarafından yazılan gönderiler
-
-
aslında alakası batı değil olay şu denizden geçen karın tutma olayı daha fazladır ama bize hep karadan geldi denize uğramadı ama ah bir denizden gelsin merkeze 50 cm kar veriyorum yazın bunu bir yere (Trabzona direk karadenizden yollayın orada burun gibi burun var engelliyor hep)
Yoroz hocam :D çarşıbaşından sonraki yerlere sistem giderken yoroz burnu yüznden eriyor direk rize tarafına kaçıyor
giresun yoroz burnundan etkilenmiyor diye biliyorum yanlışmıyım?
-
Sibirya T.Y.B(GUGUL) ECMWF Trabzon diyagramı. 850 hPa seviyesindeki sıcaklıklar. ECMWF modelinin senaryoları burada. Senaryoların toplandığı yere göre bir beklenti oluşturmaya yarıyor. Mesela ECMWF ana çıktı -1 derece civarı. Senaryolar soğuk tarafta toplanmış ve -5 e dayanan birçok senaryo var. Bir de +15 derecenin dahi üstünde senaryolar var. Bunlar sıcak senaryolar gerçekleşme olasılığı düşük de olsa kararsızlık hakkında bilgi veriyor.
teşekkür ederim hocam anladım umarım bol yağışlı güzel bir kış yaşarız şu kırım sistemi gibi ❤️
-
Grafik ve ben birbirimize bakıyoruz birşey anlamıyorum burda nereye bakmak gerekiyor? -lere filan düşmüş onlarami bakmak gerekiyor daha gencim ustadlarim yeni yeni öğreniyorum grafik okuma ve harita inceleme
-
Sabah güncellemeleri ayın 10undaki sistem adına olumlu güncellemelerin yavaş yavaş ecmwf tarzına dönmesini bekliyorum. Ama hazar bölgesine kaçma ihtimali hala var takipteyiz.
Hocam peki diyelim bu sistem geldi sadece yüksek rakımlar icinmi?
-
Değil yoroz burnu akçaabat ve trabzon merkezi etkiler doğusunda bir sıkıntıya neden olmaz
Benzer etki samsunda da vardır bafra burnu nedeniyle merkez tam karayelli ve batı rüzgarlı sistemlerde boşlukta kalır genelde dik karayel ve yıldız poyraz ise hem trabzon merkez hem samsun merkez için en iyi rüzgar yönleridir
hocam bu yoroz burnundan beşikdüzü vakfıkebir - çarşıbaşı etkilenmiyor dimi?
-
Şunu artık söylemek mümkün bölgemizde kar yağışı olacak ama biz cılızda olsa bir örtü hedefliyoruz bu sistemde orta ve doğu karadeniz kıyılarında. Umarım her şey istediğimiz gibi olur ve en azından bazı sahil kesimlerinde bile kar örtüsü görmek güzel hissettirir.
Ecmwf aynı sayılır sanki hocam bölgemize -8 sinop samsun orduya ise -9 sokmuş gözüküyor.
Giresun Trabzon hocam?
-
mgm ye göre 9 dan sonra ama hava bi tık daha düşse sulu kar yerine başlar da düşmüyor
hocam muthiş ince yoğun kar alıyoruz biz vakfıkebir hava turuncu istediğim akşam havası
-
Keyfini çıkarın dostlar halen yağmur yağıyor burda
18:00 dan sonra -8 girişi var hocam akçabattada başladı geliyor sizin tarafa
-
Trabzon Beşikdüzü efsane kar yağıyor yerler bile tutuyor
sabaha kadar yağsa şöyle güzel birikim olsa ya
-
trabzon vakfıkebir tipi şeklinde bir kar yağışı var hala devam ediyor yerler beyazladı
-
Kaç derece?
0ın altında sanırım ölçemedim dersteyim
-
-
Trabzon vakfıkebir muthiş bir kar yağışı var yerler beyazladı
-
Fotoğraf atabilirmisin?
Buyur hocam;