Kazasız belasız inşallah.
Sağolun inşallah çok bir yol kalmadı
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturKazasız belasız inşallah.
Sağolun inşallah çok bir yol kalmadı
şuan Manisa yolundayım burada yağmur yağıyor
O zaman yine doğru kullanım var Yavuz kelimesini.
"YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR"
Bu bizim genel anlamda kullandığımız"Yavuz"değil demekki.Kötü insan, kötü hırsız anlamani da geliyor bence.
Biz bu değişimleri elimizde var olan kaynaklar yani yazılı metinler üzerine incelemeler yaparak buluyoruz. Bir ses kuralı için bir çok farklı görüş de mevcut. Hala kesin olmayan bir çok gramer kuralı var. Bu sene Göktürk yazıtlarını inceliyorum. Çok şaşırıyorum şuanki kullandığımız kelimeler eskiden nasılmış karşıma çıkıyor inanamıyorum. Nerden nereye gelmişler diyorum.
Yabız > Yavız > Yavuz olabilir mi? "W" manasız geldi sanki.
Hayır. Öncelikle köktürkçe zamanından b ile kullanılıyor sonra Uygurca döneminde w li şekilleri görüyoruz. Biz bu sese "çift dudak v si diyoruz. Damak dudak birleşimiyle geriden gelen bir v sesidir. Ardından harezm Türkçesi zamanına geldiğimizde kelimenin artık v sesine sızıcılaştığını görüyoruz.
Ayrıca yazdığınız doğru. Yabız olacak. Yanlışlık yapmışım. Başka bilgiler ile karıştırdım.
Whisper abi benim için bir konu önermişssin benim gözümden kaçmış. Daha önce başlığı görseydim kesinlikle katkıda bulunurdum. Teşekkürler elimden geldiğince konuyu geliştirmeye yardımcı olabilirim
o zaman şöyle bir paylaşımda bulunayım.
Şuan kullandığımız yavuz kelimesinin anlamı günümüzdeki gibi mert,yiğit vb. anlamda değildir. Eski Türkçede yavuz,kötü manasına gelir. Ayrıca eski Türkçeden bu yana gelen sızıcılaşma dediğimiz hadise sebebiyle kelime bu şekillerde günümüze kadar gelmiştir:
Yabuz>yawuz>yavuz
iyi akşamlar herkese 🌠
İdare ediyorum çok teşekkür ederim 🌸
Hayırdır geçmiş olsun arkadaşım ne ameliyatı oldun ???
valla ben hep değişik kelimeler olsun diye yazıyorum. Biraz da genel kültür olsun.Bilgi dağarcığımız gelişsin hep birlikte
Tekâlif: Teklifler,yükümlülükler,vergiler.
Hayırlı sabahlar herkese 🌅herkesin günü güzel geçsin inşallah
iyi geceler abiler
mehmet civan güzeldir bak sen yine de.
Uzaylı muzaylı devam
Ben gerçekten UFO gördüm ..Hala o anı yaşarım aklıma her geldiğinde
Evet sağolsun bir de açık bırakmış uyumuş, sayende ben de uzaylılarla uğraştım abi