mertcan1806 başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.İlşallah yardımcı olmaya çalışırım.
Şuan için yok kardeşim ilerde olursa dönüş sağlarım teşekkürler
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturmertcan1806 başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.İlşallah yardımcı olmaya çalışırım.
Şuan için yok kardeşim ilerde olursa dönüş sağlarım teşekkürler
Öyle yıllardır bu değişmiyor özellikle Ankara Kırıkkale hattı kabak gibi boşluk çıkmasıyla meşhur. Bunun birçok sebebi var aslında dağların konumu karacadağ güneydeki bize engel teşkil,alçak basıncın konumu Akdeniz'de patlayan ab'nin derinliği vs işin içinde. Daha birçok etmen mevcut yani öyle sağlam cephe yağışların alacağız ki bizi öyle keser. Önceki dönemlere baktığımızda 2007,2012 sezonu bunlara örnek
2012 kışı gerçekten efsaneydi sonrada öyle kar kırıkkale'de pek göremedik
Kırıkkale gfs diyagram.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Bu yüzdelik değerlerin peş peşe düşüş yüksek sırası gelip gelmemesi ile alakalı durum doğru mu anladım yani yağış olma yüzdesi
Tamamdır abim mümkün olduğunca bakalım..
Yani abi demek istedigim yorum atan aktif olan kullanıcıların bulunduğu bölgeler adına ufak tefek yorumlamalar olursa iyi olur şimdiden teşekkürler abi
Yetkili arkadaşlar kış ufaktan geliyor heyecan artıyor sizden ricam forumda bölgemiz adına aktif olan illere yağış bazında detaylar verilirse güzel olur diye düşünüyorum Mesela İç Anadolu kar geliyor deniliyor aha diyorum kar alacağız sonra bi bakıyorum kayseri sivas kırşehir falan ee hani biz iç anadoluyduk falan oluyorum :D
Her haritada Kırıkkale genelde azın azı görüntü oluşuyor millet 20 cm alıyorsa biz 2 cm alıyoruz :D Yasin71
Güzel analizin için teşekkür ederim kardeşim Yasin71
Yasin71 hocam yerine ben cevaplıyım. 27 Ocaktan sonra kırıkkale de yağışlar olacak ve sıcaklar düşecek. Azda olsa kar olasılığı var. Yeni sistemler yolda ilşallah. Diğer sorularınız için soru ve cevap konusuna yazalım.
.
Teşekkürler görüşlerin için Yasin71 Memleketlim olduğu için yerel bi bakış açısı var mı o yüzden sordum
Diyagram'da Kırıkkale adına umut vaad eden pek senaryo gibi Yasin71 ne olacak bu memleket yine ara boşlukta kalacağız gibi
Kırıkkale'de son 5 gündür yüksek basınç'ın vermiş olduğu kapalı sisli puslu kirli bi hava hakim ve inanılmaz bi soğuk var bugünde dahil fakat son 2 gündür bazı ilçelerinde (Bahşılı-Yahşihan) sabah saatlerinde hafif kar yağışı görülüyor hafif örtüde bırakıyor sistem yok yüksek basınç var hava kapalı ama hafif yağış oluyor
Yine bir gün ara boşlukta kalıyoruz falan Bu sistemde bize gülmeyecek sanırım
Son gelen sistemin hüsranını yaşadıktan sonra yine trend olan bir sistem gözüküyor gibi fakat bu yeni gelecek olan sistemde biz sanki ara boşlukta mı kalacağız gibi
Enteresan bir sistem şahsen ben tatmin olmadım. Sadece görsel Sov izledik. O kütlelerin bi anda arkası da kesilip kuzeye pat diye kayması gerçekçten imkansız gibi ve hiçbir modelde böyle göstermiyordu.
Kısa sürede çok güzel bastırdı ve sonra kesti son vuruş o andı sanırım
Kırıkkale anlık efsane yağış alıyor lapa lapa yağıyor maaşallah
Aynen çok şükür devamı güzel olur inşallah
İnşallah hocam