😎😎😎
8 Subat 2020 tarafından yazılan gönderiler
-
-
ecmwf yıllar boyu en güzel güncelini yaptı yeminle,böyle bir güncel hatırlamıyorum uzun zamandır
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. hayali saç beyazlatır geçmişi unutturacak sistem vermiş ecmwf umarım gerçekleşir
-
Tam atıyorum dum
atar mısın hocam gözüm gönlümüz şenlensin
-
ecmwf çok güzel çıktı ücretli veride gördüm 19 u için -11 de sokmuş 23 ocak kar haritasına göre 73 cm göstermiş Trabzonu
-
Gfs gece napmis yav gerçek olsa mesala direkt derdim 60 cm diye
-
😎😎
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Kötü değil o kadar Karadeniz sistemi kokusu var daha iyi olacak inşallah
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ocak ortasında kutup bölgesinden sıcak hava getiriyor ecmwf :D :D şlaösşaöşs
-
Gfs efsane indiriyor gibi bakalım ömrü yetecek mi
-
13 ocak 20 ocak arası sanki kafkasyadan soğuk gelecek gibi modeller hafiften değişmeye başladı gem kontrol güzel geldi gfs de değişti biraz
-
Judah cohen de modeller İskandinavya blokajinda birlesti yazmis bugün hayırlısı artık
-
Aslında görüyoruz . Fakat çoğu zaman işimize geldiği gibi yorumladığımız için modelleri, örneğin güzel çıkan bir modele akşam değişir diyoruz. Kötü çıkan bir modele artık istikrar sağlar bu şekilde diyoruz. Oysa modeller (süper bilgisayarlar) son zamanlarda hiç olmadığı kadar istikrar sağlıyorlar. Modeller tutarsız, istikrarsız , saçmaladı vs tabirler dolaşıyor sürekli. Her geçen yıl istikrarını ve başarısını artırıyor aslında modeller. Yani 3 günü göremiyoruz tabiri bana göre yanlış. Görüyoruz çünkü. Geçen gün endekslerin de bu çıktıları desteklediğini yazmıştım . Öyle de oluyor . Olmaya devam edecek görüntüye göre. Eren hocamızın tahmini olan ayın son 10 günü ise endekslerden aylık tahminlere onlardan bahsettiğimiz küresel modellerin uzun vadelerine, anomalilere göre destekleniyor şu an için. Atmosferde her an her şey olabilir. Tahminler de ona göre yapılır. Herkese açık küresel modellerin sapma oranına göre değil hocam 🙋🏻♂️
Sonunda beklenilen yorum modellere çok sallayan var da 20 Aralıktan sonra modellerin tutarlılığı baya yükseldi bence fazla modelci olmakta kötü ama sürekli modelleri yerden yere vurma da sacma tonla para döküyorlar modellere
-
<333
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.