SameT. tarafından yazılan gönderiler

işin özeti şunu anlıyorum ki iklim olarak samsundan ne çorbaya tuz olur nede salataya sirke bi cacık olmaz. (:

Çöp leş cacık pasif :) Karadeniz çok pasif etkisiiz ne dersen de şu an rüzgar 2 km esiyor diyor bundan insana hayır gelirmi sen hesap et. Nem zaten standart hep var. 27 derece % 75 80 nemle

Bu akşam dahada bunaltıcı ya tamam bunaltıcı olabilir.

ama arada yağış olsun bari demi bafradan bu yana yağış gelemiyor . Karadenizin batısı az çok aldı doğusuda öyle yada böyle alıyor orduda kısmen alıyor bak 2 gün önce ordu merkez 38 kg yağış almış.

Sinop ve Samsun arada kalıyor .Ama kışın Samsun iyidir kışın alır yağışını .karda yağıyor yani

yazın beklediğim gibi olmadı

Denizede girilmiyor burda...giriliyor ama telikeli haziran ayında girdim baya bi Acayip akıntı var. halat kıyıya çok yakın. kaç kişi boğdldu Çatır çatır boğulan boğulana. bacaklarını biri tutar gibi alıyor seni

güvenlik şeridi nin olduğu yerde 1 metre su var. en fazla 1 metredir çocuk havuzundasın gibi takılıyosun işte. ipi geçtiğin an ZINK takla ölüm :)

Su sinop tarafona batıya doğru dere gibi akıyor : :) Ciddi derecede akıntı oluğunu anlayınca Bir dahada gitmedim denize . 10 15 gün önce denizde ceset bulunmuş. insnalar boğuluyorlar .

Analiz önemli aga

Sıcak yaramıyor abi ya bıkmaya başladım .yağmur yok birşey yok. Kendimi şanlıurfadaymış gibi hissediyorum. Nemlı hava 0 aksiyon gündüz hafif rüzgar. akşam rüzgar kes. Zabaha kadar rüzgar dur gündüz essemmi esmessemmi kafası . birbirinin tekrarı günler.

Raporda yaz aylarında Türkiye'nin 49 ilde çıkan 299 orman yangına ilişkin veriler yer aldı. Rapora göre 2020 yılında 3 bin 339 orman yangınında 20 bin 971 hektar alan yanarken, 2021 yılında orman yangını sayısı 2 bin 793'e düşmesine karşın yanan alan sayısı 139 bin 503 hektara yükseldi

17 ilden peş peşe gelen orman yangını haberlerinin üzerinden bir yıl geçmesinin ardından Türkiye, yeni sezonun ilk orman yangını haberini 21 Haziran 2022 akşamı Marmaris'ten aldı. Üç gündür devam eden yangında Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ün açıklamalarına göre şimdiye dek yaklaşık 2884 hektar alan yand

SameT. İstatistikler var, faaliyet raporları ve bir kaç tane daha başlık.

Şu an yangın yok ve şu kadar alan yandı diye de yazı yok.

Araştırmayı seviyorsun sen,bak istatistikler var ilgini çekebilir

Anlık olaylara atmıştım sanırım,buraya da atalım,bakan Olabilir

https://www.ogm.gov.tr/tr/orman-yanginlari

Bakıp araştırmak lazım abi . Ya şundan emnim kasıtlı veya doğal yollarla bu yazında ciddi orman kaybı yaşadık. hep parça pinçik bölge bögle aralıklı bugün orda yarın orda biri küçük biri küçük ama toplamda dünya alan yanmış oluyor buda göze vurmuyor bunlar.Gecen sene kadar olmasada genede olmasın zaten .. Büyük denilebilecek kayıp söz konusu olduğunu düşünüyorum .

Şu an yangın yok ve şu kadar alan yandı diye de yazı yok. :) site iyimiş desene abi

Orman yangını açısından bu yazı şanslı geçirmişiz diyor Bunuı geçen seneye göremi kıyaslıyor detay yok.. Parça parça gerçekleşen yangınlar göze batmıyor.Totalde 2022 haziranından şu güne kadar ne kadar ormanlık alan yandı acaba? Ciddi orman yangınları gördük çok noktada yangınlar parça parça ve aralıklı olduğu için göze batmıyor.

Toplam yanan alan ne kadar acaba 2022 bu güne dek

Tıpki trafik kazası gibi 1 ayda türkiyede atıyorum trafik kazasında 120 kişi ölüyorsa . o 120 kişi kazada 3 günde ölsün büyük yankı yapar. hatta katı kurallar bile gelebilir. Totalde ölen kişi aynı

100 kg yağış düşmemiş yaz boyu türkiyede İstanbula yağmadımı geçenlerde 100 kg üstü yağmur .yer yer

SameT. La ninanın yağışa direkt bir etkisi yoktur. Hafif kurak denilme sebebinin pozitife evrilen endeksler olduğunu düşünüyorum

direkt olrak etkisi yok dolaylı yoldan biraz etkiliyor la niaa kışlar biraz daha kurak oluyor daha soğuk ama daha kurak Bu senede haffif la nina etkisi bekleniyor .durum değişebilir tabi

Mardin Derik'te meydana gelen katliam gibi kazada ölü sayısı 20 ye yükseldi 8 kişide ağır yaralı. Ölenlerin arasında 1 poliste var . Şoförler yaşıyor 2 şofötde gözaltına alınmış.

Gaziantepteki kazada da 16 kişi hayatını kaybetti.

Mardin Derik'te meydana gelen kazada ölü sayısının 15'e yükseldiği bildirildi

Harici İçerik twitter.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Mardin'de katliam gibi kaza! TIR'ın freni patladı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Mardin'in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Bakan Soylu kazayla ilgili son durumu aktardı.

Mardin'de katliam gibi kaza! TIR'ın freni patladı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti