Modeller sapıtmış
Modeller derken hangileri gfs ile ecm güncellemelerinden mi bahsediyorsun
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturModeller sapıtmış
Modeller derken hangileri gfs ile ecm güncellemelerinden mi bahsediyorsun
Oh be sonunda sistem geliyor
Tarih peki hocam
Eskilerden bir söz vardı hızlı koşan attın b.k seyrek düşermiş bizim kiside o hesap Kasım ayı bizi heyecanlandırdı sevindik dedik tamam busefer iyi gidiyoruz olacak bu iş soğuk gececek diye ama ufukta bir şey görünmüyor
Şuan da modellere yansımasını beklediğim soğuğu resmen ince hesaplarla kaybediyoruz.Beyler ılık tarafta kaldık şaka gibi aralık başında avrasyaya oturan sibirya kökenli soğuklara bak hem de daha aralık girişindeyken.iyi bir sinoptik ile yer seviyesi ülkemizde buz kesebilirdi yine ince hesaplarla kaçırıyoruz..Kuzeyimiz de soğukluk rekor haberleri gelebilir daha kışın ennn başında..
Hocam iç bölgelerde durum ne Aralık ayinda
Biraz daha yagiş alalım barajlar daha iyi değil
14 mayıstan sonra iç anadoludan kuzey doğuya ve doğuya doğru yağışlar var.
Hmm peki hocam kaç gün sürecek ekinler yağmur istiyor iç Anadolu
yağış varmı hafta
gelsin ama yağışda gelsin
Sercan Martta çok işimiz varmış dimi .
Aynen hocam koskoca Aralık ocak şubatın yapamadığını mart ayı yaptı ve yapmaya devam edecek gibi
eski ecm değil akşama bunun s si kalmaz
Evet 1 mart itibari ile beklentim olabilir şubatı kapadım kendimce.Gelecek olan sistem marta kaydı
Nasıl yani hocam iç ve doğu bölglere kar yagmayacakmi yani ben mi yanlış anladim
Hasan sistemi ben getirmiyom ben istedim diye böyle gelicek Hali yok Kırım üzerinden gelince de Batı bölgeler izler zamanla gorecez inş herkez mutlu olur
neyin tartışması bu modellerde sistem yok ki
Modellere yansımaya başlayınca belli olur o.
Belki sadece Trakya Marmara. Belkide sadece Karadeniz ve Doğu.
Akşama ana gfs verir biseyler.
Demeyi öyle hocam Ankara olarak doğru dürüst kar almadık inşallah iç bölgelerde nasiplenir ekinler için en uygun zaman
Peki hocam bu önümüzdeki sistemlerde içine dahilmi onuda sayıyorsanız bir sistem allacaz ülke geneli icin
Bulutluluk yarın gece artıyor nem artışı ile sıcaklık -3-4 lere gerileyecek.Yoğun yağış yarın gece saatleri itibari ile başlıyor muhtemeldir ki haftanın ilk günü beyaz örtü ile uyanacaksınız.Yağış süresi ortalama 6-12 saat görünüyor
Tskrler hocam inşallah sistemler almaya devam ederiz varmi uzun vadede bir gelişme